Trikkeligaen

Formspilleren skryter av lagkompisen: – Han skal ikke tenke på det

Juvelen Osame Sahraoui (21) står fortsatt uten mål i årets sesong. Det bekymrer få i Vålerenga-leiren.

SARPSBORG STADION (Dagsavisen): VIF-angriperne Henrik Udahl og Amor Layouni åpnet målkontoene for sesongen forrige helg mot Kristiansund, og sistnevnte fortsatte med scoring mot Sarpsborg 08 i neste kamp.

Osame Sahraoui har på sin side til gode å finne nettmaskene i Eliteserien denne sesongen. Vålerengas nummer 10 har startet alle 14 kampene, og står oppført med tre målgivende pasninger.

– Jeg må bare ta med meg det positive jeg gjør fra hver eneste kamp. Så må jeg bare fortsette med å jobbe med meg selv, for jeg vet at det kommer til slutt, sier en seiersblid Sahraoui til Dagsavisen etter å ha slått Sarpsborg 08 søndag kveld.

Vingen har latt seg prege av måltørken denne sesongen.

– Selvfølgelig kjenner man på det når man er en offensiv spiller, men jeg prøver å være kald i hodet. Men jeg må bare være tålmodig. Det tok litt ekstra lang tid i år, forteller Sahraoui.

Les alt om Vålerenga her!

Får skryt

Vingkollega og lagkamerat Layouni mener Sahraoui ikke må bruke energi på måltørken.

– Han skal ikke tenke på det. Han gjorde en veldig god kamp mot Sarpsborg, og har spilt godt i flere kamper denne sesongen. Osame åpner opp for oss andre, og målpoeng er ikke viktig så lenge vi vinner, sier svensktunisieren etter å ha blitt matchvinner på bortebane for VIF.

Amor Layouni ble matchvinner for VIF mot Sarpsborg 08. Vingen står nå med to mål på to kamper.

Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo er heller ikke bekymret med tanke på Sahraouis målpoeng denne sesongen.

– Osame jobber hardt på hver trening, akkurat som Amor har gjort. Målet han scorer i dag er noe han trener på hver dag, og det samme gjør Osame. Vi får håpe at det løsner for han også, og han hadde noen veldig fine mål i vinter. Han kommer jo til sjanser, så han er ikke langt unna, slår VIF-treneren fast.

– Sterk lagmoral

Etter seieren i Sarpsborg står Vålerenga med to strake seiere etter en blytung sportslig periode før månedsskiftet til juli.

– Det er en veldig sterk lagmoral nå, og det har det vært lenge. Men det er ikke tvil om at vi har hatt en periode der spillerne har løpt for lite. Nå har vi spillere som løper, sier Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo var smørblid etter å ha sett Vålerenga dra i land 1-0-seieren borte mot Sarpsborg 08.

Sahraoui merker en forskjell i laget.

– Når man har hatt en lang nedtur, men vinner én kamp så pleier det å hjelpe. Man kan si at det er en annen «go» i laget nå.

Vålerenga tar imot medaljejagende Viking førstkommende søndag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen