Trikkeligaen

En «ny» versjon av Layouni: – Jeg passer bedre der

Amor Layouni (29) åpnet målkontoen mot Kristiansund på søndag. Et spesifikt grep kan ha hjulpet lynvingen til å prestere bedre.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Layouni var best sammen med Henrik Udahl på Dagsavisens VIF-børs etter 3-0-seieren, og scoret ett av målene i Vålerengas første seier på åtte seriekamper. De siste hjemmekampene har førstnevnte vært en av lagets klart beste, i det som har vært en krevende periode for VIF.

– Ekstremt god vil jeg ikke si at jeg har vært, men det har gått ganske bra nå. Jeg har brent flere målsjanser og burde stått med flere mål enn jeg har, synes jeg. Men det er kult å spille for tiden, og jeg synes hele laget også er bedre nå, sier Amor Layouni til Dagsavisen etter torsdagens treningsøkt.

I fjor ble vingen Vålerengas poengkonge sammen med Aron Dønnum med ni målpoeng. Layouni endte på seks målgivende pasninger og tre scoringer, til nå har det bare blitt med det ene målet mot KBK.

Les alt om Vålerenga her!

På høyre

Vingen ble nylig skadefri, og starten på denne sesongen var trøblete for svensk-tunisieren.

– Jeg har kjørt på hardt mens jeg har vært ute, og gjort det jeg har kunnet for å komme raskest mulig tilbake.

Med Dønnum tilbake igjen i Standard Liège, har Layouni kapret plassen på høyrekanten i Vålerengas 4-3-3-formasjon. Der tror den venstrebeinte vingen selv han yter bedre enn på motsatt side.

– I VIF tror jeg at jeg passer bedre på høyresiden enn på venstre. På måten vi spiller, så er jeg best der. Det er litt annerledes her enn da jeg var i Bodø, forklarer Layouni og fortsetter:

– Det var jo sånn at jeg ikke var god på høyre i fjor, men jeg har vent meg til det nå og blir bare bedre og bedre.

Amor Layouni trives i sin nye rolle på høyrekanten.

Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo mener også at laget får en annen versjon av spilleren på høyresiden, men er usikker på om sidebyttet har vært utslagsgivende for Layounis gode periode.

– Han er farligere når han drar seg innover. Det blir dog mer innlegg når han spiller på venstresiden, sier Fagermo til Dagsavisen.

Sarpsborg neste

Vålerenga-treneren mener også at Layouni er inne i en god stim.

– Amor hadde gode kamper i fjor også, men det er gledelig at han er tilbake igjen nå og skadefri. Han er i ferd med å få ut sitt beste, og han er en veldig klassisk ving i 4-3-3. Det er jo derfor vi henta ham, og vi trenger farta han har. Den trenger vi mot Sarpsborg nå også.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo gleder seg over å ha Amor Layouni tilbake i form.

Nå venter Sarpsborg 08 på bortebane på søndag for Vålerenga. Sarpingene har hatt en brukbar start på denne sesongen, og befinner seg midt på tabellen.

– En seier, som sist mot KBK, vil alltid hjelpe inn mot nye kamper. Spesielt med tanke på situasjonen vi har vært i, sier Fagermo og legger til:

– Sarpsborg er laget i Eliteserien som har scora flest mål, så de er veldig offensive. Så vi må sta imot det, og de slipper inn en del mål også.

Layouni tror Vålerenga har gode sjanser på bortebane.

– Vi må bare fortsette og kjøre. Vi vet at vi har et grunnspill som fungerer, og når vi setter sjansene våre og minimerer personlige feil blir det bra. Sarpsborg er ikke åpenbare favoritter, avslutter han med selvtillit.

PS! Henrik Udahl fikk seg en smell i duellen med KBK-keeperen før sin første scoring, og Petter Strand pådro seg en liten skade i ribbeinet i samme kamp. Begge to er usikre til søndagens kamp, opplyser Fagermo til Dagsavisen torsdag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen