Lokomotiv Oslo holdt nullen for første gang i år og slo Fyllingsdalen

(Lokomotiv Oslo - Fyllingsdalen 2-0) Lokomotiv Oslo reiste seg igjen etter tapet for Lyn forrige helg. Mot Fyllingsdalen våkna Loket virkelig i andre omgang.

TØRTEBERG (Dagsavisen): Lokomotiv Oslo har hatt en varierende første halvdel av sesongen i «Trikkeligaen», men viser til tider flott angrepsfotball når det flyter for laget. Selv om det tok litt tid hjemme mot Fyllingsdalen, viste Loket fine takter mot laget som før oppgjøret lå foran dem på tabellen.

Etter lørdagens seier klatrer Lokomotiv Oslo opp til 5. plass, foran Grorud 2 med ett poeng.

Seig start

Etter 20 minutter uten en eneste målsjanse på Tørteberg, begynte lagene sakte, men sikkert å våkne ved halvspilt omgang. Aller nærmest før hvilen var Daniel Campos etter å ha fyrt av et skudd utafor 16-meteren midtveis i første omgang. Petter Mossestad i Fyllingsdalen-buret måtte ut i full strekk, og fikk slått videre i stolperota. Ingen Loket-spillere klarte å fange opp returen, og gjestene slapp med skrekken.

Fyllingsdalen kom seg til en sjanse før hvilen de også, men Sivert Olai Pieroth varta opp med kampens redning da en angriper heada på mål fra kort hold. Lokomotiv Oslo tok over igjen etter bortelagets eneste målsjanse før pause, og Mads Bådsvik var centimeter unna et drømmetreff få minutter før ferdigspilt omgang. Skuddet strøk krysstanga, og spissen fortvilte.

Lokomotiv Oslos Mads Bådsvik har nettopp misbrukt en stor sjanse like før pause mot Fyllingsdalen.

Ingen av lagene klarte å overliste motstandernes burvoktere i første omgang, og det sto 0-0 til pause.

Rett i ledelsen

Bedre skulle det gå for Bådsvik rett etter hvilen. For selv om gjestene tok over styringen til å begynne med i andre omgang, var det Loket som kom til dagens første scoring. Erik Barrachina Dietrichson sto høyt i banen for hjemmelaget, og etter en fin kontring mottok Bådsvik ballen i avslutningsposisjon. Spissen gjorde ingen feil, og Lokomotiv Oslo tok ledelsen.

Mads Bådsvik gratuleres etter å ha sendt Lokomotiv Oslo i ledelsen.

Og Loket fortsatte i samme spor etter å ha tatt ledelsen. Kvarteret etter Bådsviks mål fulgte spissmakker og lagets toppscorer Espen Dalsbotten Ringlund opp. Pieroth slo en lang ball fra egen 16-meter i bakrom, og da Fyllingsdalen-midtstopperen ikke klarte å heade tilbake til egen keeper var Ringlund våken. Dermed fikk han en relativt enkel oppgave alene med Mossestad, og vertene leda 2-0 med en halv omgang igjen å spille.

Hjemmelaget var rutinerte og gode resten av omgangen, holdt nullen for første gang denne sesongen og kontrollerte inn sesongens tredje seier på eget gress. Dermed passerte Loket Fyllingsdalen på tabellen, og er foreløpig på 5. plass i avdelinga.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!