Utrolige sluttminutter da Nordstrand avga poeng igjen: - Håpløst, håpløst, håpløst

(Nordstrand - Stabæk 2. lag 2-2) I det åttende overtidsminuttet scoret Nordstrand og trodde de sikret tre viktige poeng, men bare 20 sekunder senere utlignet Stabæk-rekruttene. Og så var kampen ferdig.

NORDSTRAND (Dagsavisen): I det åttende av åtte tilleggsminutter banket Ola Hognerud ballen inn foran mål der Stabæks første målscorer, Noah Jenssen Riise, styrte ballen i eget nett. Lettelsen var stor for Nordstrand som må ta alle poengene de kan få for å holde følge med Lyn. Og da dommer Morten Andersen-Gott satte spillet i gang igjen var overtiden egentlig ute, men 20 sekunder lå ballen i nettet bak Christoffer Bugge.

Ola Hognerud var nest sist på begge målene til Nordstrand, og trodde han hadde sikret Nordstrand seieren.

– Grattis til Lyn

Etter kampen sto Edvard Vestby og Andreas Madsen Holm i vantro over at de klarte å slippe inn sekunder etter at de selv tok ledelsen i grevens tid.

– Hva skjer på slutten der?

Jeg kan ikke tro det, de bare løp rett igjennom, sier Edvard Vestby.

– Det er en konsentrasjonssvikt, mangel på rutine… Det skal ikke være mulig. Det er bare håpløst, håpløst, håpløst. Grattis til Lyn, sier Andreas Madsen Holm.

Leander Thelle ble utvist i sluttminuttene for Nordstrand, som ga fra seg to poeng åtte minutter på overtid.

I tillegg til antiklimakset ble Nordstrand Leander Thelle utvist like før fulltid og de misbrukte flere sjanser til å avgjøre kampen.

– Det er helt utrolig at vi ikke vinner dette. Det var ganske lukket lenge, men vi skapte flere 100%-sjanser og burde tatt alle poengene. De scorer umiddelbart etter pause også, det er ikke godt nok. Vi var ikke påskrudd i de avgjørende situasjonene, sier Andreas Madsen Holm.

Og det kan bli helt avgjørende når vi teller opp til høsten. Akkurat nå er Lyn seks poeng foran.

30 sekunder før, og 30 sekunder etter pause

Førsteomgangens største sjanse kom etter et lekkert forarbeid av Reda Chikh. Høyrekanten hadde beveget seg over på venstre og fikk stor bruk for sålefintene. De førte han på riktig side av backen og med vinkel slo han ut til Mohammed Abbas. Venstrebacken banket til og traff undersiden av tverrligger før ballen spratt ut og ble klarert.

Da hadde det allerede gått et halvtime, uten at det hadde skjedd mye. Kampen var relativt lukket, Stabæk lå lavt og var ballsikre i bakre rekker. Defensivt hadde begge lag god kontroll. Det var Reda Chikh som av Nordstrands offensive spill kom fra.

Ved en anledning holdt han i ballen og ventet på overlappen fra Ola Hognerud. Backen kom stormende og slo inn på førstetouchen. Han kunne gått lenger før han slo inn og fikk beskjed av Chikh om dette.

Det var nettopp det han gjorde på scoringen. Nok en gang overlappet han Chikh, fikk ballen i fart, gikk ned mot linja og slo inn. Foran mål kjempet Luka Fajfric bilen i mål, 30 sekunder før overtiden var omme.

Det tok ikke særlig mer enn 30 sekunder før Stabæk svarte etter pause. Noah Jenssen Riise fant nettet via stanga på et meget flott skudd fra 18 meter. Dermed var lagene like langt med omtrent en hel omgang igjen.

– Det er svakt av oss å ikke komme skjerpet ut av garderoben, sier Andreas Madsen Holm.

Innbytter Thelle utvist: – Aldri rødt kort

Og den andre omgangen lignet mye på den første, sjansefattig og lukket, helt frem til det siste kvarteret. Da flyttet Nordstrand backene høyere og vingene inn i banen. Det bidro til å skape et trykk. Stabæk måtte bytte keeper med ti minutter igjen, noe som ga en ekstra dimensjon. Han måtte i aksjon med en gang på et direkte frispark fra 20 meter, det kunne blitt noe, men skuddet kom som en lompe langs bakken.

Det hjalp heller ikke at innbytter Leander Thelle ble utvist med seks minutter igjen på klokka. Det var et halvhøyt spark som traff en Stabæk-spiller i ansiktet. Men Stabæk-spilleren bøyde hodet ned og Thelle viste ingen knotter. Da dommer Morten Andersen-Gott løftet det røde kortet var sjokket derfor stort for hele Nordstrand-laget. Kaptein Andreas Madsen Holm ropte «nei, nei, nei» og på benken sto man som et spørsmålstegn.

– Leander hadde kommet inn for ikke mange minuttene siden og ville aldri sparket noen med vilje. Det var ikke mulig å diskutere avgjørelsen. For min del er det aldri rødt kort, sier Andreas Madsen Holm oppgitt.

Likevel fikk Nordstrand en stor sjanse bare minuttet senere. Oliver Aaser Midtgård løp opp et svakt tilbakespill, men ble selv løpt opp etter en dårlig touch. Spissen hadde ballen rettvendt på 16 meter, med alternativer til høyre, men valgte å gå for det selv. Ballen føyk over og Reda Chikh var særlig misfornøyd. Men det var fortsatt tid å gjøre det på, dommer la til hele åtte minutter.

To tvister

Stabæk var faktisk nærmest en avgjørende scoring i overtiden. Nordstrand ofret alt fremover og var heldige som ikke havnet under. Da uret rundet syv minutter vartet Reda Chikh opp med litt magi igjen. Han vippet ballen elegant til Ola Hognerud som slo knallhardt inn langs bakken. Foran mål styrte Noah Jenssen Riise ballen i eget nett.

– Det er høyresiden som gjør det igjen, ropte en stolt Reda Chikh til Hognerud.

Stabæk gikk naturligvis rett i angrep og spille seg igjennom på entouch før Arman Nouri utlignet. Det var gjestenes beste angrep i kampen og Nordstrand hang ikke med. Dermed mister de to poeng i opprykkskampen mot Lyn i det «Trikkeligaen» nærmer seg en sommerferie. Men først blir det et nytt tøft oppgjør mot Ready på lørdag. Da må Nordstrand tilbake på vinnersporet.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 14 mandag

Nordstrand - Stabæk 2. lag 2-2 (1-0)

Nordstrand kunstgress, tilskuere

Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll Hosle IL

Mål: 1-0 Luka Fajfric (45′+3), 1-1 Noah Jenssen Riise (46′), 2-1 Noah Jenssen Riise (90′+8, selvmål), 2-2 Arman Nouri (90′+9)

Gule kort: Thomas Helgheim, Reda Chikh

Rødt kort: Leander Thelle (84′)