Kjelsås-rekruttene reddet poeng på overtid: – Vi burde ha vunnet

(Kjelsås 2 - Oppsal 1-1) Nidal Loulantis tidlige scoring så ut til å bli det eneste, men på overtid stanget Philip Halvorsen ballen i mål via luggen til en forsvarende Aleksander Fredvik. Det var fortjent etter en relativt kontrollert kamp.

GREFSEN (Dagsavisen): – Det var deilig å se den gå i mål der. Jeg mener det er min scoring, sier Philip Halvorsen til Dagsavisen etter scoringen som sikret Kjelsås-rekruttene poeng hjemme mot Oppsal.

Men ballen hadde nok ikke funnet veien til nettmaskene uten touchet via Aleksander Fredviks hode. Uansett var det fullt fortjent at de unge Kjelsås-gutta utlignet. De hadde nemlig skapt store sjanser tidligere i kampen og i følge Halvorsen hatt veldig god kontroll til tross for lite ballinnehav.

– Jeg synes vi har god kontroll gjennom store deler av kampen. Egentlig er det bare i starten der det glipper litt og de scorer. Etterhvert skaper vi sjanser og det er bra vi får med oss et poeng i dag. Det er vi fornøyd med siden det kom så sent, men sett under ett mener jeg vi burde ha tatt alle tre, sier Halvorsen.

Brøt tendensen med knepne tap

Både Marius Stølan og Sverre Gjønnæss var uhyre nære å utligne for Kjelsås tidligere i andreomgang, men hadde ikke marginene på sin side. Det så lenge ut til å bli atter et ettmålstap i en jevn kamp, men i dag brøt den tendensen. Det er trener Enok Engen fornøyd med.

– Vi har tapt mange jevne kamper denne sesongen og slitt med å ta vare på de mulighetene vi får. Det handler om det i slike kamper, som det er mange av. I dag var det igjen en lukket kamp med få sjanser. Da er det ekstra viktig å være effektiv foran mål. I dag lykkes vi endelig og det er veldig deilig å ta med seg ett poeng i dag. Vi kom litt skjevt ut, men spilte oss veldig opp etter pause og gjør oss fortjent til det poenget vi får, sier Engen til Dagsavisen.

Oppsals Sami Loulanti var på sin side skuffet over poengtapet.

– Det er kjipt å få den på slutten, men sånn er det noen ganger. Vi prøvde å kontrollere det inn, og da er det sånt som kan skje, sier midtbanespilleren til Dagsavisen.

Dermed er Kjelsås-rekruttene ett poeng nærmere streken, mens Oppsal forblir på åttendeplass.

Tidlig drømmetreff for Oppsal

Det tok ikke mer enn tre minutter og 18 sekunder før Nidal Loulanti sendte Oppsal i ledelsen. En ball på tvers av feltet trillet perfekt mot han. Og Loulanti klemte til, rett i hjørnet, med litt høyde. Terje Kirsebom i Kjelsås-målet rakk aldri å rykke seg.

Et slikt mål må feires. Etter noen klemmer og high-fives viste Loulanti, sammen med Anujan Rajendram, frem noen innøvde dansesteg.

Nidal Loulani og Anujan Rajendram viser frem danseføttene etter førstnevntes scoring.

Det tok tid før kampen satt seg. Etter den tidlige scoringen var det lite spill på midten og heller raske angrep i begge retninger. Dette varte i 20 minutter før det roet seg. Og det kom ikke noen store sjanser til tross for det kaotiske kampbildet.

Etter halvtimen befestet Oppsal grepet om ballen. Kjelsås-rekruttene la seg lavere og lot gjestene trille. Det ble som regel i bakre og midtre ledd. På den siste tredelen manglet man nøkkelen. Kjelsås satset på brudd og kontringer, men Oppsal var oppmerksomme på den offensive markeringen. Kontringene skulle stoppes raskt. De lykkes ofte med det, men kunne nok dratt på seg noen flere gule kort for alle forseelsene. Men Kasper Krokan lurte taklingen på elegant vis i hjemmelagets beste sjanse. Han slo en luke og kom rettvendt helt frem til sekstenmeterstreken. Der banket han til, men presisjonen manglet.

Oppsals Matias Bråten viste også frem noen fine dragninger. Han kom seg helt ned til dødlinja en meter fra Kirsebom, men veterankeeperen hindret et nyt baklengsmål med akrobatisk keeperspill. En ny i sekken rett før pause ville vært blytungt for hjemmelaget.

Kjelsås-offensiv

Kjelsås kom til en enorm sjanse tidlig i andreomgangen. Det lignet på gjestenes scoring. Ballen trillet behagelig mot Canin Orlandin som siktet mot lengste hjørne. Sebastian Lihaug reddet, men returen gikk rett i beina på Marius Stølan. Han måtte kjappe seg for å sende avgårde et skudd mot det åpne målet, men i grevens tid blokkerte Aleksander Hansen.

Oppsal red av stormen og fikk kampen tilbake i sitt spor. Det ble mye balltrilling mens hjemmelaget flyttet føttene etter. Matias Bråten og Sami Loulanti sentralt på midtbanen fikk mange touch på ballen. Men sjanseproduksjonen uteble. Daniel Tavakoli måtte gi seg med en smell etter timen. Målscorer Nidal Loulanti byttet posisjon til spydspiss etter pause. Kontroll hadde likevel forsvaret til Kjelsås.

Ut av ingenting kom Kjelsås beste sjanse i kampen. På en sjelden visitt på siste tredel kom de millimetre unna utligningen. Venstreback Samuel Mukunga Bakke slo et langt innlegg mot bakre stolpe. Der møtte høyreback Sverre Gjønnæss perfekt med panna. Ballen gikk mot lengste stolpe, spratt i bakken og på innsiden av stolpen før den endte opp i henda på Sebastian Lihaug. Nærmere scoring er det vanskelig å komme.

Kjelsås-rekruttenes Sverre Gjønnæss header i stolpen.

Lykkes på overtid

Oppsal fortsatte å ha mye ball, mens Kjelsås lå dypt og kontrollerte. Men på et tidspunkt må man ta en sjanse for å skape trykket i sluttminuttene. Med fem minutter igjen av kampen spilte Enok Engen kortet sitt. Midtstopper Philip Halvorsen ble sendt opp som en ekstra spiss. Det bidro til å skape trykk som det etterhvert kom en corner ut av. På bakre stolpe falt ballen til nettopp Halvorsen som nikket mot mål. Ballen gikk via Aleksander Fredvik og i krysset. Da jublet man naturligvis høyt for et etterlengtet mål.

Minuttet senere var kampen over og Oppsal var tydelig frustrerte. Nidal Loulanti kastet noen gloser og sparket til et par gjenstander. De ble straffet for å ikke drepe denne kampen tidlig. Det ble mye balltrilling og støttepasninger og lite trussel i bakrom. Men på den positive siden noterer vi fem kamper på rad uten tap. Det har blitt 11 poeng på disse kampene.

På onsdag skal de i aksjon igjen. Da kommer Fyllingsdalen, som i dag tapte for Lokomotiv Oslo, på besøk. For Kjelsås 2 venter en kort tur med trikken og et nabooppgjør med Skeid 2 om ti dager.

Kjelsås jubler, mens Oppsal fortviler etter å ha gitt vekk to poeng helt på tampen i en kamp de ledet fra start og nesten til mål.