Trikkeligaen

Kjartansson ferdig i Vålerenga

Vidar Örn Kjartansson (32) har spilt sin siste kamp for VIF.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Den islandske spissen deltok ikke på fredagens trening, og få timer senere bekrefter klubben på sine nettsider at Kjartansson og VIF har blitt enige om at kontrakten termineres.

– Det er blandede følelser å skulle forlate en klubb man er så glad i, og som jeg har så mange gode minner fra. Vi hadde en avtale før sesongen om at jeg skulle få reise i sommer, og jeg er veldig takknemlig for at klubben lar meg gå. Vi skilles som gode venner og alt er gjort med beste mening, sier Kjartansson til vif-fotball.no.

Kjartansson ble toppscorer i Eliteserien i 2014 med 25 mål på 29 kamper, før han ble solgt til Jiangsu FC i Kina og senere var innom flere utenlandske klubber. Sommeren 2020 gjorde spissen comeback i Vålerenga, og scoret det raskeste hat tricket i klubbens historie i sin retur mot Brann.

De siste to sesongene har han vært mye ute av troppen med skader, og har scoret 9 mål på 28 kamper i 2021 og 2022.

– Ved at jeg går gratis får jeg bedre muligheter til å finne meg ny klubb, forteller han videre.

Enn så lenge har ikke 32-åringen funnet seg ny klubb.

– Vidar er en utrolig flott gutt og en klassespiss, men han har hatt utfordringer det siste halvannet året med både beinbrudd og andre ting som gjør at det er fornuftig at han kommer seg videre. Det har også vært en del av dealen mellom han og oss, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.

Mer fra Dagsavisen