Trikkeligaen

4. divisjonslaget i Oslos cupfest: Gamle Oslo!

Gamle Oslo FK? Eller FC Oslo? Laget med to navn er det eneste 4. divisjonslaget fra hovedstaden som starter på den lange veien mot cupfinalen i 2023.

– Vi skal favne hele byen, sier trener og tidligere VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey, som fronter denne satsingen som ikke skal høre til øst eller vest for Akerselva.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Og det synes jo på klubbens organisering. De spiller hjemmekampene på Bjølsen kunstgress (nær Voldsløkka), de trener på Linderud, mens klubben styres fra Nydalen der Adam Larsen Kwarasey har sitt daglige virke i en klubb som på sikt vil opp og fram.

Vil bytte navn

Torsdag skal de opp mot KFUM Oslo i første runde i cupen, den største kampen i klubbens ganske korte historie.

I offisiell NFF-regi heter klubben Gamle Oslo FK, men i eget vokabular FC Oslo. Men det navnet har de ikke fått lov til å ta i bruk offisielt ennå. Noen mener det kan forveksles med Oslo fotballkrets.

– Navnet favner jo bredt?

– Ja, fordi vi ønsker å rekruttere fra hele Oslo. Det er ingen barrierer hos oss. Vi har seniorlag i 4. divisjon, vi har rekruttlag, kvinnelag og et guttelag. Men vi ønsker å utvide virksomheten, sier Kwarasey til Dagsavisen.

Laget ble stiftet av han selv, Kelepha Sarr, Andreas Holzweiler og David Driscoll da de overtok rettigheten til Hammersborg FK som da lå nederst i 6. divisjon i 2017.

Har lagt opp som keeper

Selv har Larsen Kwarasey lagt opp og leker seg med trenergjerningen som han hadde en litt skeptisk inngang til.

– Men jeg trives overraskende godt i rollen. Jeg har ingen definerte ambisjoner som trener, nå vil vi bygge opp denne klubben som har rykket opp to år på rad, men som fikk et nødvendig hvileskjær i fjor (2. plass), sier Kwarasey han.

Tabellen viser at laget ligger på 2. plass i sin avdeling i 4. divisjon der vinneren rykker opp.

På sine fem første kamper har de scoret 23 mål og ligger tre poeng bak serieleder KFUM Oslos 2. lag.

– Vi skled på et bananskall mot Asker2, ellers har vi vunnet alle kampene, sier treneren.

Dessuten har laget vært gjennom to kvalifiserende runder for å nå 1. runde i cupen, der de har slått byrivalene Ready (3. divisjon) og Rilindja.

Da er de klare for å lage cupmoro mot KFUM.

Med toppfotball-erfaring

Laget? En gjeng gode teknikere som tidligere har markert seg på noen nivåer over. Her er tidligere A-lagsspillere fra Kjelsås, Vålerenga, KFUM, Strømsgodset, Molde og andre som har slått seg ned i hovedstaden.

Severin Sørli, med fortid i Strømsgodset, er lagets toppscorer med ti scoringer. I mål står tidligere Kjelsås-keeper Robin Vikskjold. Også Muhamed Keita er i stallen med fortid fra Godset og Vålerenga, Dennis Obeng fra KFUM og Glenn Roberts som var en lovende VIF-spiller i sin tid.

KFUM Oslo kom til kvartfinalen i årets cup der de røk ut mot Viking. Laget har ambisjoner også i den nye turneringen. Sist helg tapte de 1–2 for serieleder Mjøndalen i en kamp der KFUM styrte det meste av kampen.

– Vi var klart best i 75 minutter i den kampen, sier KFUM-trener Jørgen Isnes.

Der tas cupen på alvor. Også mot Gamle Oslo FK.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Slik er cuprunden for Oslolagene i kveld:

18.00: Kolbukameratene – Vålerenga, Follo – Grorud, Gamle Oslo – KFUM Oslo, Gjelleråsen – Kjelsås, Lyn – Stabæk (Bislett), Oppsal – Skeid.

Spilt onsdag: Nordstrand - Frigg 0-1, Ullern - Asker 3-0, Lokomotiv Oslo - Eidsvold Turn 1-2.






Mer fra Dagsavisen