Trikkeligaen

Vålerenga skuffet igjen foran rekordpublikum: – Det er bare å beklage

(Vålerenga – HamKam 1-1) Både Osame Sahraoui og Ivan Näsberg sank ned på kne, og brukte lang tid foran Klanen før de gikk inn etter nok en skuffende oppvisning fra Vålerenga på hjemmebane. Denne gang foran et rekordstort 16. mai-publikum.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det som skulle være dagen der Vålerenga skapte entusiasme og glød rundt klubben, med en festdag i strålende solskinn og rekordmange innenfor portene på 16.mai, endte dessverre litt som det pleier for Vålerenga med en kamp som gikk litt i sirup og der man ikke tok sjansene sine. Dermed ble det 1-1 og poengdeling på fotballens festdag.

– Det er bare veldig skuffende at vi ikke klarer å prestere bedre. Det er rigget til fest gjennom hele dagen, og alle kommer hit for å støtte oss. Det er sånn vi ønsker at det skal være alle hjemmekamper her, så det at vi ikke klarer å levere er skuffende. Det er bare å beklage egentlig, for vi kan så mye bedre enn det her, sier en slukøret Osame Sahraoui til Dagsavisen etter kampen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Skulle gjerne vært like gode som Klanen

Han var én av to som kom alene med keeper etter en kontring fra Vålerenga, som det ble svært få av mot et lavtliggende HamKam-lag. Ingen av de mulighetene ble utnyttet, og resultatet er at vi fikk se en kamp vi har sett så mange ganger før. Der VIF har mye ball, men stanger mot et lag som legger seg lavt.

– De forsvarer boksen sin bra, blokker heroisk og gir oss ikke noe rom. Det vises nok ikke på resultatene at vi har blitt bedre mot den type forsvar, men også i dag skaper vi egentlig nok sjanser, så vi må bare gå i oss selv og bli flinkere til å utnytte de mulighetene vi tross alt får, sier kantspilleren.

Både han og Ivan Näsberg brukte ekstra lang tid hos Klanen for å takke for deres støtte.

– Det er selvfølgelig litt ekstra skuffende at vi ikke leverer en bedre prestasjon, når vi har en ramme som den vi får i dag. Vi skulle gjerne vært like bra som de var på tribunen, men vi leverer rett og slett en for dårlig prestasjon både defensivt og offensivt. Det svir like mye for oss som for publikum, og det blir noen tunge dager fremover nå, så må vi bare nullstille og prøve å glede Klanen og folket i de neste kampene, sier Näsberg til Dagsavisen.

Også for Ivan Näsberg ble det en skuffende dag på kontoret, da han glapp i markeringa på HamKams ledermål slik at VIF bare fikk med seg ett poeng.

Näsberg tar baklengsmålet på sin kappe

Der Sahraoui fikk en mulighet alene med keeper, som han ikke tok, ble Näsberg en slags syndebukk på baklengsmålet der Jonas Enkerud fikk spasere ganske fritt gjennom VIF-feltet og heade inn 1-0.

– Det er bare for dårlig av meg å slippe han, slik at han kan få fri vei til å score det målet. Det er en dårlig prestasjon, og den må jeg ta på min kappe, sier Näsberg og fortsetter:

– HamKam ligger bak der med alle sammen, og gjør det vanskelig for oss å finne rom. På slutten får vi skapt litt mer trykk, da de blir slitne, og med litt hell kunne vi fått med oss alle tre poengene. Det er jævla frustrende å stå her med bare ett poeng, forteller stopperen som mener han burde hatt straffespark.

– Jeg kommer først på ballen, og kommer inn før HamKam-spilleren som sparker meg i leggen. Det gjør at jeg faller, og at dommeren ikke ser det er blytungt, forteller Näsberg.

Fagermo: – Vi er ikke bedre enn det her

Trener Dag-Eilev Fagermo er ikke like kritisk til lagets prestasjoner, da han ikke mener at Vålerenga har prestert så mye bedre før denne sesongen.

– Jeg er egentlig ikke så misfornøyd med spillet, da vi er alene med keeperen to ganger både med Osame og med Henrik Bjørdal. Vi må score på så store sjanser mot lag som legger seg så lavt, da vi ikke er gode nok til å trenge oss gjennom lag som legger seg lavt og blør for drakta. Når vi da slipper inn på dødball i tillegg, blir det stress, sier Fagermo til Dagsavisen og fortsetter:

– Vi må stikke fingene i jorda, og se om vi faktisk er så mye bedre enn det vi presterer i dag. Jeg har sagt at vi kan vokse utover sesongen, og det har jeg tro på når du ser at Odin får sine første minutter for sesongen i dag og løfter oss så mye som han gjør. Det er et stort potensial i gruppa, men akkurat nå er nok dette nivået vi har, sier Fagermo.

Med nok en Viking-seier er det nå ni poeng opp til Viking på tabelltopp, men Sahraoui er likevel optimistisk med tanke på resten av sesongen.

– Det er frustrerende å møte på den samme motgangen gang etter gang, men alle møter motgang. Vi må bare komme oss på toppen av den bakken, slik at vi kommer oss opp og fram. Vi er best når vi er kollektivt gode, og det er sånn vi skal komme oss ut av det her også. Det er bare å vinne de resterende kampene, så blir det seriegull, sier Sahraoui og flirer.

Mer fra Dagsavisen