Trikkeligaen

Vålerenga setter 16.mai-rekord

Vålerenga kan skape sin største fotballfest siden Intility Arena ble åpnet i 2017.

Tross en traurig start sportslig, har Vålerenga klart å mobilisere publikum til 16- mai-festen mot HamKam. Nå nærmer begge langsidene seg utsolgt og klubben opplever en selvforsterkende effekt.

Det betyr at Vålerenga uansett setter rekord for en 16. mai-kamp på den fem år gamle arenaen. I sølvsesongen 2010 kom 18.004 tilskuere på Ullevaal for å se laget slå Aalesund 3–0. Det tallet er ikke oppnåelig lenger.

Supportertribunen «Østblokka» er fylt opp og det betyr tidenes leven derfra hvis kampen går Vålerengas vei.

Kan bli nest beste besøk

– Ja, dette er moro. Vi har vært aktive i markedsføringen inn til denne kampen, noen synes kanskje i meste laget, men vi lengter etter en stor fotballfest i Oslo, sier Vålerengas markedssjef Mehran Amundsen-Ansari til Dagsavisen.

Gjennom helgen har han oppdatert situasjonen på sosiale medier og han håper på tidenes nest beste besøk på arenaen. For på åpningskampen mot Sarpsborg 08 i 2017 var det offisielt 17.011 tilskuere innenfor portene.

– Nå er det maksimale vi kan få inn 16.500 tilskuere på grunn av antall sitteplasser, sier Amundsen-Ansari.

Etter åpningskampen har Intility aldri vært utsolgt, det nest høyeste publikumstallet var mot Rosenborg i 2018 da det offisielle tallet endte på 14.740.

Men for 16. mai-kamper blir dette den mest besøkte på arenaen ved Helsfyr.

HamKam er kanskje ikke den mest attraktive motstanderen, men det kommer godt med bortesupportere selv om kampstart er klokka 20.00 om kvelden.

A-lagsspillere ble spart

– Vanligvis selger vi 50 prosent av billettene på kampdag, sier markedssjefen, som dermed kan konkludere med at denne kampen blir et stort unntak.

Trener Dag-Eilev Fagermo forlanger høy intensitet og at laget tar kommandoen. Alle A-lagsspillerne ble spart i lørdagens 2. divisjonskamp mot Eidsvold Turn (tap 0-2). Han skal ha kun uthvilte bein til en kamp også blir en sags markedsføring av kampopplevelsen på Intility.

– Vi varierer overraskende mye i kvalitet. Vi gjør en sterk borteseier mot Sandefjord (seier 3-1) for så å framstå som tannløse mot Tromsø (tap 0-1). Dette må vi finne ut av, sa han etter tapet i Tromsø.

For Fagermo innrømmer at han lengter etter en fullsatt hjemmearena. Han synes både spillerne og supporterne fortjener det.

I kveld er han i nærheten.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

16. mai-runden i Eliteserien spilles slik i kveld:

18.00: Bodø/Glimt – Tromsø, Kristiansund – Strømsgodset, Lillestrøm – Sarpsborg, Odd – Haugesund, Rosenborg – Sandefjord, Viking – Jerv, Aalesund – Molde.

20.00: Vålerenga – HamKam.

---






Mer fra Dagsavisen