Trikkeligaen

VIF-profilen om framtiden: – Interesse fra Frankrike, Tyskland og Nederland

Vålerenga-profilen har mange beilere. Foreløpig ønsker han ikke å tenke for langt fram.

SANDEFJORD (Dagsavisen): Sahraoui noterte seg for sesongens første målpoeng da VIF slo Sandefjord 3-1 borte søndag. Han hadde målgivende på Aron Dønnums scoring.

– Det var viktig. Og bra angrepsspill. Jeg skulle gjerne hatt en scoring også, men den kommer, sier Sahraoui til Dagsavisen.

Det har lenge svirret spekulasjoner rundt VIF-framtiden til 20-åringen og hans lagkompis Odin Thiago Holm. Vålerenga avslo nylig et bud på Sahraoui fra den amerikanske MLS-klubben Charlotte, som Dagbladet omtalte først.

– Når det gjelder Osame, så kom det et konkret bud fra Charlotte, men det var ikke i nærheten av det vi ønsket. Det var heller ikke i nærheten av det Osame ønsket. Så får vi se. Leverer Osame og Odin på banen, så vet vi at de er brennhete. Før eller senere blir de solgt, men vi skal få godt nok betalt til å erstatte dem og bli enda bedre, sier Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson til Dagsavisen.

– Jeg har ikke så mye å si om det (Charlotte-budet). Jeg vet at det er stor interesse, ikke bare fra MLS, men flere forskjellige steder, sier Sahraoui.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Det blir morsomt

– Og hvis jeg bare holder nivået oppe, tror jeg det kommer enda mer interesse. Det er en naturlig del av fotballen, legger han til.

Spesifikke klubber vil han ikke røpe. Men landene interessen kommer fra, letter kantspilleren litt på sløret om.

– Det er blant annet interesse fra Frankrike, Tyskland og Nederland, sier 20-åringen.

– Vi får se når de budene kommer, da får dere alle se. Det blir morsomt, legger han til.

Nå har Osame Sahraoui og Aron Dønnum begynt å levere målpoeng. Dét blir viktig for VIF i fortsettelsen. Her jubler de mot Sandefjord søndag.

– Den dagen du eventuelt skal dra – hvor vil du? Tenker du deg et mellomsteg, eller vil du rett til en av de største ligaene?

– Hvis jeg drar, så vil jeg selvfølgelig dra til best mulig klubb for meg. Jeg vil til klubben som presenterer best mulig prosjekt. Vi får se hvor det blir.

Konsentrerer seg om Vålerenga

– Drar du allerede i sommer?

– Jeg tar steg for steg. Akkurat nå er jeg veldig glad for å være Vålerenga-spiller. Så får vi se hva som skjer i framtiden, gjentar han.

Nå ser han fram til en rekke kamper i mai. Allerede torsdag gjester VIF «gutan» i Tromsø.

– Vi håper selvfølgelig på så mange poeng som mulig i mai. Vi skal fortsette å gjøre som mot Sandefjord. Klarer vi det, blir det veldig bra, forsikrer Sahraoui.

VIF står foreløpig med ni poeng etter fem spilte serierunder.

Les alt om Vålerenga her!


Mer fra Dagsavisen