Trikkeligaen

Fagermo: – Nå er vi tilbake

Vålerenga fikk en viktig opptur i 3-1-seieren borte mot Sandefjord søndag. Trener Dag-Eilev Fagermo sier det var klasseforskjell mellom lagene.

SANDEFJORD (Dagsavisen): Et selvmål, en scoring av Aron Dønnum og en av Vidar Örn Kjartansson ga VIF tre fulltreffere på bortegress.

– Nå er vi tilbake igjen på det nivået vi var på i vinter, og da vi var veldig gode. Det var en helt annen «trøkk» i laget fra start av i denne kampen. Det er ikke bare, bare å komme hit mot et lag som vant 5-0 sist. I dag var klasseforskjell, spesielt i hele første omgang. Det var både trykk, vilje og intensitet i spillet. Og bra fotballmessig, sier han til Dagsavisen.

Fagermo gleder seg over at det ble mål på Aron Dønnum og målgivende på Osame Sahraoui. Duoen hadde ikke målpoeng før Sandefjord-matchen.

– Det var viktig, spesielt for deres selvtillit. Når du spiller framme, forventes det målpoeng. Når de svarer på det i dag, er det positivt for dem og for laget, sier Fagermo.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Han gir også stor ros til Tobias Christensen, som vikarierte som anker i Fredrik Oldrup Jensen og Odin Thiago Holms fravær.

– Tobias var outstanding, fastslår Fagermo.

VIF-profilen Aron Dønnum var glad for å få uttelling igjen.

– Jeg visste målet ville komme. Det er stort sett dere i mediene som har snakket om det. Jeg har ikke stresset. Men det var godt, sier han til Dagsavisen.

Vålerengas Aron Dønnum etter 3-1-seieren mot Sandefjord.

Han ser fram til en hektisk mai-måned med mange kamper for VIF.

– Og presterer vi som i dag, blir det vanskelig å møte oss.

Les alt om VIF her!

---

Kampfakta

Sandefjord – Vålerenga 1-3 (0-2)

4058 tilskuere

Mål: 0-1 Jesper Taaje (selvmål 8), 0-2 Aron Dønnum (31), 0-3 Vidar Örn Kjartansson (50), 1-3 Alexander Ruud Tveter (73).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Sander Risan Mørk, William Kurtovic, Mats Haakenstad, Sandefjord, Tobias Christensen, Vålerenga.

Lagene:

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Mats Haakenstad, Jesper Taaje, Quint Jansen (Philip Slørdahl fra 61.), Ian Smeulers – Sander Risan Mørk (Harmeet Singh fra 74.), William Kurtovic, Aleksander Nilsson – Mohamed Ofkir, Alexander Ruud Tveter (Sivert Gussiås fra 78.), Franklin Nyenetue (Youssef Chaib fra 61.).

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Vegar Eggen Hedenstad, Brynjar Ingi Bjarnason, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Tobias Christensen (Jonatan Tollås Nation fra 90.), Petter Strand – Aron Dønnum (Taofeek Ismaheel fra 74.), Vidar Örn Kjartansson (Seedy Jatta fra 66.), Osame Sahraoui (Magnus Riisnæs fra 90.).

---


Mer fra Dagsavisen