Skeids femte strake ettmålstap - Da handler det om mer enn marginer

(Skeid - Mjøndalen 1-2). Skeid prøvde og prøvde. Men i likhet med klokka på Nordre Åsen stoppet det opp foran mål.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeid har akkurat fått den tøffe starten de fryktet i OBOS– ligaen. Men laget bedyrer at fem ettmålstap ikke endrer på så mye. Men det tærer på humøret å ligge sist med null poeng. Statistisk er det enkelt å konkludere med at dette har strak kurs mot nedrykk. Selv om de tre første hjemmekampene har vært mot de tre nedrykkede Eliteserielagene fra i fjor.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

16 poeng skiller

Nå skiller det 16 poeng mellom disse to lagene, og ser man denne kampen isolert, virker det jo urimelig. Men slik er det med marginer med og mot. Fem strake tap er brutalt for Skeid, men det handler om å bikke jevne kamper i sin favør. Det klarer Mjøndalen, det klarer ikke Skeid.

– Ja, det er små marginer, men det handler også litt om kvalitet i de avgjørende situasjonene, sier Mjøndalen– trener Vegard Hansen til Dagsavisen.

– Vi har vippet mange kamper i vår favør fordi vi har litt mer spisskompetanse. I dag het vel det Benjamin Stokke, sier han.

Og skjønner Skeids frustrasjon etter å tape jevne kamper. Men slikt snur ikke av seg sjøl. Det vet Vegard Hansen mye om....

– Da handler det om mentalitet i gruppa, sier han.

Dette så ut til å bli n ny, tung Skeid– dag da laget pådro seg straffespark før folk flest hadde fått satt seg ned. Keeper Lars Kvarekvål ble for ivrig i sin jakt på ballen og feide ned Benjamin Stokke. Relativt malmklar den.

Og den tidigere VIF– spissen fikk satt inn 0–1 på Nordre Åsen.

Budusons 99. scoring

Men utligningen kom kjapt, også den etter en forsvarsglipp. Johnny Buduson snappet opp et svakt tilbakespill og trillet ballen enkelt i mål rett foran Mjøndalen– supporterne.

Det var Budusons 99. mål i rød og blå drakt, og det store spørsmålet var om han ville nå nummer hundre.

Resten av omgangen handlet om å gi og ta, dommeren la lista høyt for hva som var lovlig. Det innebar få sjanser, men mange dueller.

Som vanlig stoppet klokka på arenaen, og da den kom i gang igjen viste den tre minutter for lite hele veien. Men det er jo en del av sjarmen på en litt nedslitt arena.

Skeids keeper Lars Kvarekvål feller Benjamin Stokke og får straffespark i mot allerede etter tre minutter.

– Vi må opp med tempoet, meldte Mjøndaen– trener Vegard Hansen i pausen.

– Vi må tørre mer offensivt, sa Skeid– trener Gard Holme.

Andersen ga energi

Begge lag hadde hver sin dedikerte spiss og rett etter pause traff Benjamn Stokke igjen og headet Mjøndalen i ledelse for andre gang i kampen.

Skeid svarte ved å sette inn et høyere press og klarte å lage litt leven i Mjøndalen– boksen.

Men keeper Thomas Kinn hadde aldri store problemer. Derimot var Benjamin Stokke nær ved å sette inn sitt tredje mål, men da hang Kvarekvål med.

Først da innbytter Gabriel Andersen kom inn et drøyt kvarter før slutt skjedde det noe. Han sendte en kanon i retning nærmeste vinkel, men der var keeer Kinn på plass. Rett etterpå hadde han et godt forsøk utenfor.

Hvorfor brukes ikke denne Skeid– spissen mer? Skeids mangel er større kraft innenfor motstanders 16– meter.

– Jeg er klar for å spille nitti minutter, sier Andersen til Dagsavisen.

– Det handler om komposisjon og ikke ha for like spillere, sier Gard Holme, som sier at laget ikke kan fortsette å gi bort billige straffespark.

For nå må tapsrekken snart snus, enkelt og greit.

Sulayman Bojang kom også helt fri i sluttfasen, men den sist pasningen sviktet.

Og hva er neste oppgave? Fredrikstad på bortebane 16. mai. Skal det bli vendepunktet?

– – –

1. divisjon menn, 5 serierunde søndag:

Skeid – Mjøndalen 1–2 (1–1)

Nordre Åsen: 951 tilskuere.

Mål: 0–1 Benjamin Stokke (straffe 3), 1–1 Johnny Buduson (7), 1–2 Stokke (47).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad Abildsø.

Gult kort: Ole Amund Sveen, Mjøndalen.

Skeid (3– 5– 2): Lars Kvarekvål – Stian Kommamdantvold Pettersen, Anders Johan Johansen, Fredrik Berglie – Sulayman Bojang (Mikkel Tveiten 90), Marcus Melchior, Bendik Rise, Morten Renå Olsen (Erik Nordengen 66), David Hickson – Johnny Budson, Jakob Romsaas (Gabriel Andersen 73).