Trikkeligaen

Skeid er stadig ett mål unna poeng: – På ett eller annet tidspunkt må vi ta læring

Skeid-trener Gard Holme måtte se laget sitt tape 2-3 for tredje gang denne sesongen. Nå håper han spillerne klarer å lære av de tette kampene i OBOS-ligaen.

SPAREBANKEN SØR ARENA (Dagsavisen): Skeid så lenge ut til å ta årets første poeng i OBOS-ligaen, men mot slutten av andre omgang fikk Start straffespark og sørga for et nytt 2-3-tap for Skeid denne sesongen. Det var skuffende for Skeid-trener Gard Holme, til tross for at han mener tapet var fortjent.

– I dag vant Start fortjent fordi de spilte oss ordentlig baktunge, og de skapte flest sjanser. Men det er fortsatt tungt og kjipt, sier Holme til Dagsavisen etter kampslutt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Vil lære av kampbildene

Resultatene i Skeids fire tap denne sesongen ser slik ut: 2-3 hjemme mot Stabæk, 0-1 borte mot Kongsvinger, 2-3 hjemme mot Brann og nå 2-3 borte mot Start i dag. Med nytt 2-3-tap håper Skeid-sjefen at laget ikke gjør samme feil fremover i tette kampbilder.

– På ett eller annet tidspunkt må vi ta læring av dette her, så vi får det til å bli 2-2 eller 3-2 til oss. Det er klart mange tilfeldigheter spiller inn her i flere kamper, men vi kan ikke skylde på dommersituasjoner og lignende, sier Holme og legger til:

– Vi må ta med oss og bygge videre på de tingene vi gjør bra, for vi skal ta mange poeng i den serien her, vi. Men det er surt akkurat nå.

Dårlig uttelling

Kaptein Fredrik Berglie lar seg irritere over at laget har tapt alle fire kampene met ett mål.

– Dette er ekstremt bittert for fjerde gang i år, innleder Berglie i intervju med Dagsavisen.

– Vi er med i alle kamper vi spiller, men så klarer vi ikke bikke det i vår vei. Start presser oss bakover i andre omgang her, og da skjer det ting når det trykket kommer.

Midtstopperen påpeker at Skeid har vært på høyre med storfavorittene Stabæk og Brann, og nå også opprykkskandidat Start. Men å være så nære poeng uten å stå med ett eneste etter fire kamper er tungt, innrømmer han.

– Det er ekstremt demotiverende å tape med ett mål i alle de kampene og å være så nære poeng, men samtidig må vi ta med oss det vi gjør bra. Vi spiller jo jevnt med de antatt beste lagene i divisjonen, så vi kan ikke grave oss ned. Men det er så utrolig surt å ikke få med oss noe, for det synes jeg vi har fortjent hittil i sesongen, sier Berglie.

Hovedtrener Holme mener Skeid er én seier unna konkurrentene i divisjonen som skal kjempe for å beholde plassen, men er fullt klar over hva en lang tapsrekke kan bety.

– Det gjør noe med selvtilliten til et lag når man taper mange kamper på rad, så det må vi gjøre noe med. Det viktigste er at vi blir bedre og bedre og tar nye steg, men i dag er jeg usikker på om vi ble noe særlig bedre, avslutter Skeid-treneren.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen