3. divisjon: Lyn topper foran Groruds rekrutter

Full runde i 3. divisjon også i 1. mai-helgen. Her er kortversjonen fra kampene.

FRØYA – GRORUD 2. LAG 0–4 (0-1): Det ble en tøff batalje med knallhardt spill og mange tvilsomme taklinger på Vestlandet, men Groruds annetlag holdt hodene kalde og vant solid med fire forskjellige målscorere: Simen Nygaard, Elias Aarflot, Casper Myhren Fjeld og Fredrik Finnøy. Dermed topper laget tabellen før Lyn spiller søndag. Les alle detaljene om kampen her.

GREI – OS 2–4 (1-1): Grei er laget som slipper inn flest mål i denne avdelingen, men de skaper også mange sjanser. Og med litt bedre uttelling kunne de fort tatt poeng på Greibanen lørdag. For Os to siste scoringer kom i kampens tre siste minutter. Os tok ledelsen etter ti minutter, Grei hadde flere sjanser til å utligne, men den satt ikke før Sondre Brudal avsluttet et fint angrep med et velplassert skudd ned i keepers venstre hjørne rett før pause. Os gikk opp i ledelsen igjen etter en drøy time før Eric Eck Jørgensen utlignet for Grei med et vakkert volleyskudd etter 72 minutter. Kampen sto og vippet, men den vippet feil vei for Grei da laget pådro seg et litt klønete straffespark to minutter før full tid. Da ble det Os-ledelse for tredje gang i kampen, før de kontret inn en scoring til på overtid.

STABÆK 2. LAG – NORDSTRAND 1–5 (0-2): Mange har tippet Nordstrand i tetstriden og i kampen på Nadderud så vi hvorfor. Laget setter inn et massivt press på motstanderen og så lenge de har ork til det, blir det resultater. Tre av scoringene kom etter gjenvinninger høyt i banen. Nordstrand presset helt opp på Stabæk-rekruttenes femmeter og hjemmelaget ble tydelig stresset. Fredrik Graham Hansen banket inn den første scoringen etter tolv minutter med et hardt skudd ned i keepers høyre hjørne. Sverre Sandal satte 2–0 etter en snau halvtime. Gjenvinning høyt i banen, skudd med påfølgende keeperretur som Sandal er påpasselig på. Stabæk reduserte på straffe etter 53 minutter før Nordstrand også fikk straffe ni minutter senere. Oliver Midtgård satte den. 1–4 kom tre minutter før slutt da Graham Hansen raget høyest i feltet på en corner. Og den siste scoringen kom i nest siste spilleminutt da Edward Nordheim Kling ble spilt alene med keeper og nølte ikke, men dundret ballen opp i vinkelen. Etter en tung seriestart virker det som Nordstrand nå er på skinner.

LOKOMOTIV OSLO – OPPSAL 2–1 (1-0): Det ble sjansebonanza på Tørteberg lørdag kveld, men bare tre scoringer. Og der Lokomotivets Erik Barrachina scoret to av dem. Les om kampen og hans reaksjoner her. De ble en fartsfylt og hendelsesrik kamp der Sondre Meløe skapte ny spenning med redusering på heading etter corner drøyt 20 minutter før slutt. Oppsal jaget utligning, men hjemmelaget sto imot og tok sin andre seier i avdelingen.

SØNDAG 1. MAI

LYN – SANDVIKEN 4-1 (0-0): Lyn kom sakte, men desto sikrere i søndagens kamp på Nordre Åsen der tre straffLtespark lå bak det som til slutt ble en solid seier. Dermed hat trick fra David Tavakoli, som hadde en spesiell dialog med Sandvikens keeper før den andre straffa. Den episoden og kampens detaljer kan du lese om her. Lyn imponerte ikke spillemessig, men i motsetning til i fjor tar de alle poengene også på svakere dager.

FYLLINGSDALEN – SKEID 2. LAG 1-3 (1-1): Sterk borteseier av Skeids unge lag som dro over fjellet primært med juniorspillere. Hjemmelaget tok tidlig ledelse på Varden Amfi, men Skeid spiste seg inn i kampen og utlignet ved Yasir Sa’Ad etter drøyt 20 minutter. Detaljer fra kampen har vi ikke ennå, men samme Sa’Ad økte Skeids ledelse rett etter pause før Emil Tjøstheim avgjorde sju minutter før slutt. Dommeren delte ut seks gule kort, så det har vært en viss temperatur der. Skeid er dermed ubeseiret og er bare to poeng bak Lyn og Grorud2 på tabelltoppen.

KJELSÅS 2. LAG – READY 1-2 (1-1): Det ble dramatisk på overtid da Kjelsås utlignet på Grefsen stadion, men assistentdommer grep inn og utligningen ble annullert. Kjelsås hadde forsterket laget fra A-lagstroppen og tok ledelsen ved Martin Helmer Rusten), men Espen Tveter Andersen utinet for Ready rett før pause. Sergio Garcia ble matchvinner for Ready ti minutter ut i annen omgang, og Ready sto i mot. Les reaksjoner og detaljer fra kampen her.