Trikkeligaen

Effektive Ready snudde og slo Kjelsås-rekruttene: – Utrolig viktig for gruppa

(Kjelsås 2. lag – Ready 1-2) Kjelsås 2 hadde ballen og sjansene, mens Ready scoret flest mål. Slik vinner man fotballkamper.

Oppdatert 20.53 med sitater fra Kjelsås-trener Jørgen Bjørn nederst

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Før kampen var Kjelsås ett av bare to lag (Stabæk 2) som ikke hadde vunnet en kamp i den så langt jevne avdeling 1 i Norsk Tipping-ligaen. Derfor sendte trener Jørgen Bjørn utpå en ellever der ni av elleve (!) hadde erfaring fra Kjelsås sitt A-lag i 2. divisjon. Med andre ord – et slagkraftig lag fra Kjelsås, som sårt trengte tre poeng for å ikke havne for langt bak de andre lagene i avdelingen.

– Vi trenger en seier i dag, sa Bjørn til Dagsavisen før kampen.

Kjelsås 2 stilte som nevnt med en rekke A-lagsspillere, deriblant Emil Fiskvik (18 A-kamper) i mål, Sebastian Ottesen (10) og Martin Helmer Rusten (9 og 21 aldersbestemte landskamper) i forsvaret, Eivind Willumsen (9 og 28 kamper for Odd 2 i 2. divisjon) og Ahmad Abbas (20) sentralt på midten, samt Filip Gripsgård (7 og 30 kamper for Odd 2 i 2. divisjon) på topp.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Men erfaring fra høyere nivå vinner deg ikke automatisk kamper i 3. divisjon.

– Vi gjør en god kamp og spesielt en god 2. omgang. Det er deilig at vi er så effektive og scorer på to innlegg. Jeg synes vi vinner fortjent. De skaper ikke så mye før helt på slutten, sier Readys spillende assistenttrener Benjamin Diesen.

Han spiller på laget, men er skadet og steppet inn siden flere av Enrique Peas sine vante menn på siden ikke var tilstede.

– Enrique var fornøyd etter kampen og tilfreds med tre poeng. Han sa også at vi sto godt imot, men at vi fremover må tørre å spille vårt eget spill på slutten. Vi falt litt for mye nedpå fordi vi skulle forsvare oss. Men han var selvfølgelig glad for at vi vant en jevn kamp.

Sjansefattig og tett

Undertegnede bivånet oppgjøret mellom Lokomotiv Oslo og Oppsal lørdag, der det kunne vært fire-fem mål bare til pause. Søndagens oppgjør på Grefsen stadion var langt mer sjansefattig.

Kjelsås 2 satte ballen i nettet etter sju minutter da August Fredriksen spilte gjennom Filip Gripsgård, som var klinisk alene med keeper. Dessverre for Kjelsås-spissen var han noen centimeter på feil side.

Kampen bølget frem og tilbake i starten av kampen. 19 minutter var spilt da Jesper Lenander fikk en god mulighet etter en corner. Ready-kapteinen raget høyest i boks og fikk heade upresset mot mål, men headingen gikk like utenfor.

Så gikk det nærmere 20 minutter før kampens første mål kom. Kjelsås 2 fikk corner, som ble stanget ut i mellomrom. Der ventet Ahmad Abbas, som dro av fire Ready-spillere på en og samme dragning. Så chippet den lekne midtbanespilleren ballen inn i boks, der Martin Helmer Rusten ventet.

Mannen med 21 aldersbestemte landskamper for Norge – blant annet sammen med Noah Holm (RBK), Mathias Kjølø (PSV), Leo Cornic (Djurgården) og Edvard Tagseth (RBK) – raget høyest i boks og stanget inn 1-0 til hjemmelaget i blått.

Ready snudde

Fem sekunder før pause var lagene like langt igjen. Hoang slo et herlig innlegg og fant Espen Tveter Andersen på bakerste stolpe. Den tidligere Ullern-spissen viste muskler i boks, knuste Ottesen i duell og stanget inn 1-1. Det var også det siste som skjedde i omgangen.

– Det er nok vår beste kamp hittil der vi fremstår solide defensivt og også skaper ting fremover, sier Andersen som åpnet scoringskontoen sin for Ready med sitt hodestøt like før pause.

– Hvordan kjennes det for deg å endelig ha scoret for Ready?

- Det føles veldig godt å komme igang, også fordi det var mitt første mål i 3. divisjon. Selv om jeg har scoret mye på nivået under (for Ullern 2), så var det deilig å åpne målkontoen også her, sier Andersen som var svært fornøyd etter sliteseieren.

Fem minutter ut i den andre omgangen burde Kjelsås gått opp i 2-1. Gripsgård ble spilt gjennom og tok med seg ballen forbi Moe, men fikk litt for skrå vinkel. Spissen chippet ballen inn i boks og fant Willumsen, som headet mot et nesten helt åpent mål. Headingen gikk utenfor.

Isteden var det Ready som scoret kampens tredje mål. En corner havnet til slutt i beina på Sergio Garcia, som fikk pirket den over mållinja. Dermed var det gjestene i gult som ledet 2-1.

– Avstand til bunnstriden

Kjelsås presset på for scoring etter 2-1-målet og fikk en stor sjanse etter 63 minutter. Pakow Bonful ble spilt gjennom og kom alene med Emil Moe, men innbytteren skjøt ballen et par meter over og til side for mål.

Etter det skjedde det nesten ingen ting. Kjelsås 2 scoret på overtid da Willumsen hamret ballen i mål fra 17 meter, men målet ble annullert av linjedommeren. Uforståelig hvorfor, og Kjelsås-spillerne raste. Dermed vant Ready 2-1.

– Det var jævlig deilig å vinne i dag. Det er så viktig for gruppa. Nå har vi fått litt avstand til bunnstriden, så det er utrolig godt. Vi har mye spennende å bygge på i tiden fremover, og skal bare kjøre på videre, sier Disen som spesielt trekker frem høyre vingback Edonis Mulaj.

– Han spiller en klassekamp. Han er god med ball, skaper mye og er solid defensivt. Han bryter mye og er farlig hele tiden. Banens soleklart beste, forteller Disen.

Kjelsås-treneren: – Går på stoltheten løs

Kjelsås-trener Jørgen Bjørn var naturlig nok langt nede etter nok et tap.

– Det er en blodfattig kamp fra oss. Denne kampen taper vi fordi vi ikke møter opp, verken som individ eller som lag, sier Bjørn, og fortsetter:

– Det går på stoltheten løs. Vi har mål om at denne arenaen skal være en arena hvor spillerne kan vise seg frem for å få spilt A-lagsfotball, men det ser dessverre ikke ut som vi har klart det. Vi må brette opp ermene og jobbe bedre i hverdagen for å slå tilbake. Det har vi selvfølgelig god tro på at vi skal. Når alt kommer til alt er det mitt ansvar det vi presterer, så jeg tar selvfølgelig på meg mye av poengtapet, sier treneren.

Bjørn mener de må finne igjen ydmykheten og den kollektive driven de har hatt de siste årene.

– Kollektivet får individet til å blomstre. Det må vi aldri glemme, sier han kontant.

---

Kampfakta:

3. divisjon avd. 1 – runde 4

Kjelsås 2-Ready 1-2 (1-1)

Grefsen stadion

Mål: 1-0 Martin Helmer Rusten (38), 1-1 Espen Tveter Andersen (45), 1-2 Sergio Garcia (55)

Gule kort: Helmer Rusten, Kjelsås 2, Garcia, Amel Muratovic, Ready

Lagene:

Kjelsås 2: Emil Fiskvik – Mikkel Knudsen, Martin Helmer Rusten, Sebastian Ottesen, Greg Dusabe – Ahmad Abbas (Pakow Bonful etter 46), Jakob Emblem-Olsen, Nikolai Solberg (Kasper Krokan etter 76), Eivind Willumsen – August Fredriksen, Filip Gripsgård

Ready: Emil Moe – Jesper Lenander, Lauritz Skjelle, Sergio Garcia – Edonis Mulaj, Bleart Shishani, Drilon Zeneli (Eero Nygren etter 65), Thomas Knutsen (Jørgen Holmlund etter 54), Harald Jørgensen – Matheo Hoang, Espen Tveter Andersen

---

Mer fra Dagsavisen