Trikkeligaen

Fagermos bytter sikret seieren: – Må hele tiden tenke på hvordan vi kan bryte gjennom

(Vålerenga – Jerv 1-0) Da Vålerenga stanget og stanget lurte Dag-Eilev Fagermo og trenerteamet på hva de kunne gjøre for å få uttelling. Svaret de falt ned på var å sette inn Tobias Christensen og Taofeek Ismaheel, som sikret seieren.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter 80 minutter med det samme kampbildet, der Vålerenga prøvde og prøvde, men Jerv blokkerte og blokkerte, kom endelig den forløsende scoringen som ga seier og tre poeng.

– Det var en periode jeg kanskje var redd for at det ikke kom til å bli vår dag, men du kan ikke stå på sidelinja og frykte at ting ikke går din vei. Da tenker du alltid på hva du skal gjøre for å vinne, for vi må jo vinne kamper som det her hjemme mot Jerv, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Løsningen Fagermo kom opp med fra benken var å sette inn Tobias Christensen og Taofeek Ismaheel. Det var da også Christensen som vendte fint opp og spilte Petter Strand gjennom ledd i det såkalte mellomrommet foran Jervs 16-meter, før Strand satte opp Taofeek Ismaheel på direkten. Kantspilleren la inn foran mål, der Jervs John Olav Norheim satte ballen i eget nett.

– Tobias og Ismaheel har begge kreativet som kan bidra til å åpne forsvar som ligger lavt, så det var planen bak de byttene. Det var en strålende pasning av Tobias først til Petter som åpnet opp forsvaret, og som gjorde at Ismaheel kom seg fri som ga oss den sjansen. Det er selvsagt veldig positivt å ha sånne spillere på benken, da begge de to har gode ferdigheter mot den typen forsvar som Jerv spiller, forteller Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Et forventet kampbilde

Selv om det til slutt ble tre poeng, var Vålerenga-sjefen ikke videre fornøyd med prestasjonen mot Jerv i kampen der laget hans skulle slå tilbake fra ydmykelsen i Bodø.

– Prestasjonen i dag er ikke god nok, og ser vi åpningen under ett synes jeg ikke vi har prestert bra nok selv om vi har ett poeng mer enn i fjor. Vi er nå ferdige med Glimt og Molde borte, men jeg hadde forventet mer av laget i sesongstarten. Vi var glimrende her i første omgang mot Haugesund, og det er det nivået der vi må ligge på, forteller Fagermo.

Som vanlig var Osame Sahraoui blant de som skapte mest offensivt for Vålerenga, og den fotrappe teknikeren forteller om en frustrerende aften på jobb.

– Det var noen perioder der da Jerv stupte ut med åtte mann for å blokkere, og ingenting kom igjennom. Det visste vi på forhånd var et mulig kampbilde, så vi måtte bare ha tålmodighet og vise den rette moralen og mentaliten i jakten på seier. Vi bør klare å score på egenhånd i denne kampen, men det var viktig at målet kom til slutt og deilig å se at de ihvert fall ikke klarte å blokkere ett innlegg utover, sier Sahraoui.

Strand misbrukte kjempesjanse: – Jeg burde nok satt den

Like på tampen av den første omgangen burde Petter Strand gitt Vålerenga ledelsen, og roet nervene noe. Det erkjenner han selv også, og sier at hvis målet på slutten ikke hadde kommet ville det blitt noen ergerlige dager for bergenseren.

– Jeg burde nok satt den ja. Keeperen er borte, men så kommer det inn en spiller på streken der som jeg ikke legger merke til. Dermed setter jeg ballen rett på hodet hans og ikke i mål, sier Strand og fortsetter:

– Vi var forberedt på at det kunne bli et sånt kampbilde, og visste at vi ikke måtte bli utålmodige hvis målet ikke kom. Vi visste at de ville bli slitne etter hvert, og at vi da ville få mer plass og rom. Når de lå som de lå ble det veldig trangt i midten, og da er det viktig å komme inn i mellomrommet, for å lokke de litt ut og finne de rommene som er. Vi trengte litt hjelp, men det var på tide at den gikk vår vei, sier Strand.

Fagermo skal nå bruke mye av tiden som kommer til å få stabilisert prestasjonene, og skryter av at spillerne står på helt til siste slutt.

– Det var naturligvis veldig deilig å se den ballen gå i mål etter at vi hadde malt, malt og malt på hele kampen. Da kommer det naturligvis kontringer imot når vi ligger sånn, og siden vi ikke klarer å skape flere og enda større sjanser med de mulighetene vi har blir det en stressfaktor at vi ikke skal klare det. Så det var veldig forløsende å få den scoringen på tampen, sier Fagermo.



Mer fra Dagsavisen