Trikkeligaen

VIF-profilen: – Gapet er ikke så stort. «No chance»

Vidar Örn Kjartansson lar seg imponere av Bodø/Glimt, men Vålerenga-spissen mener resultatet på Aspmyra 2. påskedag ikke gir et riktig bilde av styrkeforholdet mellom lagene.

BODØ (Dagsavisen): Kjartansson og lagkameratene fikk en solid lekse av regjerende seriemester Bodø/Glimt, som mandag smadret VIF med hele 5-1.

– Selvfølgelig var vi skuffet etter kampen. Du kan tape 0-1 i en tett kamp, men å tape 1-5 og aldri være med i kampen … Det er skuffende, sier Kjartansson til Dagsavisen.

– Vi må se nærmere på hva som gikk galt, og skal snakke sammen om det, men sånne ting skjer. For min egen del prøver jeg å være positiv. Jeg tenker på neste kamp. Vi har hatt et tøft kampprogram i begynnelsen. Det finnes ingen unnskyldning for dette, et 1-5-tap. Men vi må fortsette. Det er bare spilt tre kamper, fortsetter han.

Les alt om Vålerenga her!

Et gap fra Vålerenga opp til Glimt

Islendingen innrømmer at det er et kvalitetsmessig sprang opp til nordlendingene.

– Det er absolutt et gap. Du kunne se det på Aspmyra. Men gapet er ikke stort. «No chance». Men det er vanskelig for meg å forklare. De hadde mye mer ball enn oss. De tvang oss lavt, og holdt på ballen i fem-ti minutter hvis de trengte det. Vi løp hele kampen uten ball. Og de få gangene vi fikk den, mistet vi den. Vi var for slitne til å angripe, for vi ble løpende imellom. Glimt vet virkelig hvordan de skal kontrollere kampene. Vi slet med det, forklarer Kjartansson.

– Vi hadde ikke én god periode. Så gapet er der. Men 1-5? Nei, så stort er det ikke, legger han til.

Vålerengas Ivan Näsberg og Bodø/Glimts Marius Høibråten under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Vålerenga på Aspmyra stadion.
Foto: Mats Torbergsen / NTB

Kjartansson mener det er liten grunn til å kverne over alt som gikk galt i matchen 2. påskedag.

– Jeg er erfaren. Så for min del slutter jeg å tenke på denne kampen nå. For meg er den over. Vi kan grave oss ned og snakke om alt som gikk galt, men det er ikke slik jeg gjør det. Vi har en helt annen kamp i vente på søndag, mot Jerv, påpeker han.

Bortetrøbbel for VIF

– Er det enklere å svelge et så stort tap mot Glimt, kontra hva det ville vært mot et annet norsk lag?

– Dette var antakelig årets tøffeste bortekamp. Men selv var jeg optimist før kampen, jeg trodde på ett eller til og med tre poeng. Det var min tankegang. Men Glimt har spilt bra de siste par årene, svarer Kjartansson.

Spissen mener han og lagkameratene må heve seg på bortebane i fortsettelsen.

– Vi tapte, og nå må vi glemme det. Vi må se fram mot Jerv. Vi har vært gode på hjemmebane. Borte har vi derimot slitt litt resultatmessig. Det er dét vi virkelig må forbedre oss på. I fjor var det også tema. Så det må vi jobbe med.

Tre poeng etter tre kamper betyr at Vålerengas antatte rivaler i kampen om medaljene har fått et forsprang i toppen.

– Det er altfor tidlig å snakke om gapet opp til medaljekampen. Nå har vi spilt på to av seriens tøffeste bortebaner. Vi ønsket oss flere poeng, men lyktes ikke. Men alle lag kan tape poeng i Eliteserien, også topplagene. Og vi kan komme inn i en god rekke. Så vi kan ikke begynne å snakke om tabellen allerede nå, fastslår Kjartansson.

Mer fra Dagsavisen