trikkeligaen

Tidligere VIF-juniorer herjet for Skeid 2 mot Nordstrand i seriepremieren

(Nordstrand - Skeid 2 2-3) Yasir Abdiqadir Sa’Ad og Ousmane Diallo Toure hadde til tider show på Skeid-rekruttenes første seriekamp mot Nordstrand tirsdag kveld.

NORDSTRAND KUNSTGRESS (Dagsavisen): De tidligere Vålerenga-spillerne briljerte i store deler av første omgang, og begge fikk med seg hver sin scoring da Thomas Holms menn ble slått i årets seriepremiere i 3. divisjon.

I tillegg til en pangstart etter hvilen og tidlig scoring for Skeid 2, ble det en svært lovende start på sesongen for Skeid-rekruttene, som hadde med seg en sterk tropp til Nordstrand.

Selv om hjemmelaget reduserte både en og to ganger, og leverte en sterk sluttspurt, holdt gjestenes dominans den første timen til seier for Skeid-gutta.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Herjing på høyresida

Kampens første ti minutter var relativt jevnspilt, men Skeids Yasir Sa’Ad bemerka seg særlig for gjestene. Den tidligere Vålerenga-spilleren fikk en gyllen mulighet tidlig, før han testa Christoffer Bugge i Nordstrand-buret like etter. Keeperen redda fint, men Skeid 2 tok mer og mer over kampen før halvspilt første omgang.

Likevel kom hjemmelaget farlig frempå etter et kvarter, og Thomas Helgheim fikk løsna et skudd fra distanse. Dessverre for Nordstrand gikk forsøket i tverrligger og ut, men vertene ble bedre etter denne sjansen. Men det var likevel Skeid-rekruttene som skulle gå i ledelsen. Sa’Ad ble spilt glimrende igjennom alene med Bugge, runda keeper og satte ballen enkelt i mål like før halvtimen var spilt.

Yasir Abdiqadir Sa'Ad har akkurat sendt Skeid i ledelsen.

Kort tid etter var det en annen tidligere VIF-juniors tur til å score for Skeid 2. Ousmane Diallo Toure hadde kommet seg inn i boksen fra høyre, og vant en hodeduell som Bugge feilberegna. Dermed økte han ledelsen for gjestene, som så ut til å ha god kontroll mot slutten av omgangen.

Dermed gikk lagene til pause med Skeid i en tomålsledelse, og et svært godt utgangspunkt for resten av seriepremieren.

Ousmane Diallo Toure feirer sin 2-0-scoring.

Drømmetreff

Vertene kom langt bedre i gang etter hvilen med blant annet flere farlige hjørnespark, men etter å ha bomma på sjansene var bortelaget dødelig effektive kort tid senere. Bare sju minutter ut i andre omgang økte Skeid 2 ledelsen ytterligere etter å ha kontra på mesterlig vis.

Sa’Ad fikk et litt svakt touch utenfor 16-meteren, men fant sin spiss på løp like ved seg. Emil Tjøstheim ladet støvelen, og fikk drømmetreff. Tjøstheim limte ballen i krysset bak Bugge i buret, og Skeid leda 3–0 tidlig i andre omgang.

Kvarteret senere tente Thomas Helgheim et lite håp for hjemmelaget da han var på rett plass til rett tid på en retur, og fikk med det en enkel jobb med å sette inn Nordstrands første scoring for sesongen på åpent mål.

Thomas Helgheim tente håpet for Nordstrand midtveis i andre omgang.

Hjemmelaget fikk virkelig et løft etter reduseringa, men slet med å skape de store og nødvendige sjansene til å score nok en gang. Men i sluttminuttene hadde ikke Nordstrand gitt seg, og Christian Guillermo Njøten klarte til slutt å krige inn vertenes andre scoring for kvelden etter et lengre angrep.

De siste minuttene var kaotiske, og gjestene gjorde det de kunne for å drøye tid og holde buret rent på overtid. Skeids unggutter klarte med det å ri det hele i land, og tok med seg tre sterke poeng i sesongens første seriekamp.

---

Norsk Tipping-ligaen avd. 1, 1. serierunde

Nordstrand – Skeid 2 2–3 (0–2)

Mål: 0–1 Yasir Abdiqadir Sa’Ad (27′), 0–2 Ousmane Diallo Toure (31′), 0–3 Emil Tjøstheim (53′), 1–3 Thomas Helgheim

Gule kort: Mohammed Hopsdal Abbas, Reda Chikh, Nordstrand. Yasir Abdiqadir Sa’Ad, Skeid 2.

Dommer: Brage Nygård (Salangen IF Fotball)