trikkeligaen

Seriestart 2. divisjon: Ullern vil stabilisere seg i divisjonen

I møte med en høyere divisjon, har Ullern valgt å kun spille mot lag fra 2. divisjon i oppkjøringen. Det har gitt laget såpass troa på sesongen at de sikter mot øvre halvdel.

Ullern suste gjennom sin avdeling i 3. divisjon i fjor, og rykket opp med glans. For å ruste seg til spill én divisjon høyere opp har laget kun spilt mot lag fra samme divisjon i oppkjøringen, i tillegg til at de har hentet inn litt mer rutine og erfaring til troppen.

– Vi har hatt en oppkjøring vi er veldig godt fornøyd med, der vi har fått gode referansesjekker på det nivået vi skal spille på. Det var viktig for oss inn i oppkjøringen, og gjennom de prestasjonene vi har levert føler vi oss godt forberedt til sesongstart. Vi viste i fjor at vi er et godt fotballag, der mange har spilt i 2. divisjon før, og med en litt forsterket tropp er vi klare for å bite fra oss, sier Ullern-trener Didrik Bjella til Dagsavisen som sier at assistent Anders Johansson også blir en viktig brikke i årets sesong.

– Anders gjør mye av analysearbeidet for oss, og er en ekstremt flink fagperson på feltet som jeg er veldig fornøyd med å ha med meg videre i 2022. Han er blant de viktigste brikkene i dette Ullern-lagetm forteller Bjella.

Kjelsås-duo på topp

Nærmest som vanlig, har Ullern forsterket blant annet fra Kjelsås, der Walid Idrissi har kommet inn på topp. Han skal danne spissduo med en annen tidligere Kjelsås-spiss, i Jens Bonde Aslaksrud.

– Vi har ikke gjort så mye annerledes denne vinteren fra det vi gjorde i fjor, men vi har videreutviklet det vi synes vi gjorde bra forrige sesong. Så var vi klare på at vi ønsket mer rutine, og en spiller som kunne levere flere mål for oss. Der fikk vi tak i Walid (Idrissi), og han og Jens har sett kanongode ut sammen på topp denne vinteren, sier Bjella som fortsetter om Kjelsås-linken:

– Vi og Kjelsås har en ganske forskjellig spillestil, så mange av de vi henter fra dem kan komme hit til Ullern og bli introdusert for en litt annen måte å spille fotball på. Det har gjort at for eksempel Jens (Aslaksrud) har fått spilt på styrkene sine i større grad, som gjør at han leverer flere målpoeng for oss enn i Kjelsås. Den litt friere rollen han har her, kler han veldig godt, og med den gode relasjon mellom han og Walid kommer de til å levere mange mål for oss, spår Bjella.

– Kan slå hvem som helst

Såpass optimistisk er Ullern-treneren at han sikter seg inn på en plassering på øvre halvdel.

– Vi er såpass naive at vi tror vi kan slå hvem som helst på en god dag, men samtidig såpass realistiske at vi vet at vi som nyopprykket lag vil tape fotballkamper. Vi har et lite håp om at vi kan blande oss inn på øvre halvdel, men for å klare det er vi nødt til å unngå karantener og skader. Det er vel den største forskjellen mellom oss som nyopprykket lag og de andre etablerte, at de har en jevnere og bredere stall enn oss, sier Bjella som tror Egersund og Arendal vil kjempe om opprykket.

I motsatt avdeling, der han gjerne skulle vært med selv, tror han Kjelsås klarer seg fint, men at det fort blir nedrykk på Frigg.

– Det var litt kjedelig å se det da oppsettet kom. Det er jo alltid gøy å spille lokaloppgjør. En ting er å måle krefter mot naboene dine, men nå er vi rustet på en helt annen måte enn tidligere. Derfor har vi et mål om å etablere oss i 2. divisjon, og ta en posisjon litt over mange av de andre lagene i Oslo-området, sier Bjella og Ullern som åpner borte mot Øygarden lørdag klokken 14.00.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

---

Tabelltips 2. divisjon avd. 1:

1) Egersund

2) Arendal

3) Øygarden

4) Strømmen

5) Kvik-Halden

6) Moss

7) Vard Haugesund

8) Ullern

9) Notodden

10) Odd 2

11) Ørn-Horten

12) Fløy-Flekkerøy

13) Sotra

14) Staal Jørpeland

---

Mer fra Dagsavisen