trikkeligaen

Vålerenga får ikke svar på Näsberg-ultimatum: – Har gitt opp det der

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo sier at han ikke gidder å blande seg opp i Näsbergs kontraktsituasjon mer, og Näsberg selv sier at klubben har gitt han signaler om at han nå kan roe ned og ta den tiden han trenger.

AKER STADION (Dagsavisen): Tidligere i uken sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen at han og klubben krevde svar fra Ivan Näsberg vedrørende hans fremtid før seriestart. Det ultimatumet har kommet og gått, siden seriestarten nå har passert og Ivan Näsberg og hans agent David Driscoll ikke har kommet med noe svar.

– Jeg vet ikke om vi har fått noe svar, da jeg ikke har snakket med Jørgen (Ingebrigtsen) om det. Det jeg kan si er at han agenten hans er veldig spesiell, så jeg har gitt litt opp det. Jeg blander meg ikke mer borti det, så får det være opp til sportssjefene våre å ordne opp i det. Jeg har rett og slett ikke peiling, og har valgt å la det ligge nå, sier Fagermo til Dagsavisen etter serieåpningen som endte i 1-0-tap for Molde lørdag kveld.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Har snakket sammen

Vålerenga-treneren skryter av Näsbergs prestasjoner, og fastholder at han ikke kommer til å straffe stopperen.

– Jeg har hele tiden sagt at hvis Ivan vil bli værende i Vålerenga vil vi ha han med oss videre, og hvis han vil forlate klubben kommer vi ikke til å straffe han for det. Han kommer til å spille fram til han eventuelt forlater klubben, og mot Molde spilte han en veldig god kamp, forteller Fagermo.

Mye av grunnen til det er ifølge Näsberg selv en god prat de to hadde seg imellom tidligere i uka om situasjonen.

– Vi hadde en fin samtale tidligere i uka, da Fagermo sa at jeg kunne ta det litt mer med ro og ikke stresse med å ta en avgjørelse. Det var veldig befriende for meg, og det at jeg får lov av klubben å bare konsentrere meg 100 prosent om å levere gode prestasjoner i kampene, er veldig viktig for meg. Det gjorde at jeg kunne vise på banen i dag at jeg ikke holder noe tilbake eller blir distrahert av å gå rundt og tenke på min egen fremtid, sier Näsberg til Dagsavisen.

Vålerenga-stopper Ivan Näsberg sier at han vurderer flere tilbud opp mot en VIF-fremtid, og er glad for at klubben nå vil gi ham tid til å ta sin avgjørelse.

Ingen dårlige miner

Da Dagsavisen traff stopperen etter kampslutt i Molde, bekreftet han at de ikke har gitt Vålerenga noe svar. Rett og slett fordi de ikke har noe svar selv.

– Vi er i god dialog vi, så for min del er ikke det noe stress. Jeg er glad i Fagermo, og Fagermo er glad i meg, så det er ikke noen dårlige miner fra noen. Vi tar det hele med knusende ro, selv om situasjonen nok kommer til å fortsette videre uten å bli løst en stund til, forteller Näsberg.

– Fagermo er kanskje glad i deg, men ikke like glad i agenten din, David Driscoll?

– Hehe, nei. Det er vel litt av jobben til agenter også det. De skal liksom ikke være så godt likt, men han gjør det beste for meg, sier Näsberg og ler godt.

Her er VIF-fansen på plass i Molde:

Ikke optimalt

Stopperen innrømmer likevel at det ikke er en optimal situasjon, og skjønner at det ikke er det fra Vålerengas side heller.

– Det optimale hadde vært å få en avklaring på situasjonen med en gang, men akkurat nå har jeg fokus på sesongen her i Vålerenga. Så lenge jeg er her vet alle at jeg ikke kommer til å holde noe igjen, og det er ingen som trenger å lure på om jeg kommer til å gi alt for Vålerenga mens jeg er her. Jeg trives fortsatt veldig godt, så vi får se hva som skjer. Jeg vet ikke selv heller, så jeg kan ikke gi dere eller noen andre et svar, forteller Näsberg.

– Hvis ikke andre klubber hadde vært interessert, og agenten din er i kontakt med andre klubber med tanke på en overgang, hadde du vel signert en ny kontrakt allerede?

– Det er nok et godt poeng det, svarer Näsberg som ikke vil si hvilke klubber han har tilbud fra og som har tatt kontakt.

– Jeg må finne ut det som er best for meg videre i min karriere, og det er det jobber jeg med nå. Det er såklart en stor avgjørelse, som gjør at jeg tenker og bruker mye tid på å få den avgjørelsen rett, sier Näsberg.

Mer fra Dagsavisen