trikkeligaen

Lyn må flytte til Grorud

Banekaoset i Oslofotballen fortsetter. Nå er Lyns hjemmebane på Kringsjå ubrukelig for spill i første serierunde i Toppserien, kanskje i hele sesongen.

Toppserien for kvinner starter førstkommende helg med bortekamp i Bergen for Lyn, men onsdag ble det klart at den første hjemmekampen, byderbyet mot Vålerenga søndag 27. mars, ikke kan spilles på Kringsjå.

Lyns nye hjemmebane i den kampen blir Grorud match kunstgress.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Slitasje etter vinteren

– Banen har ikke tålt vinteren, vi har hatt såkalt FIFA-test av banen der vi fortsatt venter på svar, men det er allerede klart at den første kampen må flyttes, sier medieansvarlig i Lyn Damer, Thomas Nordeng til Dagsavisen.

Kunstgressbanen på Kringsjå er relativt ny, men også der har det vært store utfordringer med dekket de siste årene. Og i løpet av vinteren har deler av banen løsnet.

Om man klarer å reparere banen slik at man kan spille der senere i sesongen, er foreløpig uklart.

Sterk generalprøve

– Det er ille, men vi må bare gjøre det beste ut av det, sier Lyn-trener Tom Stenvoll til Dagsavisen.

For Lyn er veldig klare til seriestart etter sterke 3–0 over Brøndby i Göteborg i siste treningskamp. Laget serieåpner borte mot Arna Bjørnar førstkommende søndag, og hadde planlagt en fin åpningsfest hjemme mot Vålerenga i kamp nummer to. Den er også rundens TV-kamp på NRK.

Nå må Lyn flytte øst for elva for å møte erkerivalen.

Lyns herrelag i 3. divisjon rammes ikke på samme vis ettersom de skal spille de fleste hjemmekampene på Bislett denne sesongen.

Det er ikke bare Lyn som sliter med hjemmebane i Oslofotballen. KFUM spiller på provisorisk bane og møter Viking i cupen på Intility lørdag, mens Skeid venter på nytt dekke på Nordre Åsen, men det er helt uvisst hva slags banedekke de får.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen