trikkeligaen

Slik vurderer vi Vålerenga-spillerne etter Midtjylland-tapet

Vålerenga yppet seg de første 45 minuttene mot de danske serielederne, men fikk det tøft etter hvilen og endte opp med å tape sin tredje strake kamp i Portugal. Slik vurderer vi spillernes innsats.

KJETIL HAUG – 5. Kan ikke lastes for noen av målene, som begge ble satt utenfor hans rekkevidde. Løste av og til opp presset fra Midtjylland med gode pasninger, og lot seg ikke presse i for stor grad.

VEGAR EGGEN HEDENSTAD – 5. Ny kamp med gode tendenser fra Hedenstad. Villig med offensivt, og har brukbar kontroll bakover. Kommer godt fra oppholdet i Portugal.

BRYNJAR BJARNASON – 4. Spilte opp Odin Thiago Holm i trøbbel før utligningsmålet med en unødvendig farlig pasning foran eget mål. Leverte ny rett i dusjen-pasning ti minutter ut i andre omgang, men denne gang slapp han med skrekken.

IVAN NÄSBERG – 5. Ble gått av litt for lett ved enkelte anledninger, og slet i likhet med Bjarnason med Midtjyllands raskeste kombinasjonsspill. Satte i gang angrepet som endte i VIFs mål.

LEONARD ZUTA – 5. Ga flere ganger Sahraoui muligheten på overlap, selv om han ikke alltid ble brukt. Litt bedre nivå på dødballene denne gangen.

HENRIK BJØRDAL – 6. Flink til å komme kort for å tilby seg som et alternativ til Haug eller midtstopperne, og flink til å sette i gang spillet med pasninger til begge sider. Dekker mye rom sammen med Strand og Holm på midten, og snakker mye på banen. Flere gode gjennombruddsforsøk til Kjartansson og Layouni.

ODIN THIAGO HOLM – 5. Må også ta på seg mesteparten av skylden for det første baklengsmålet da han ikke klarte å kontrollere ballen like foran egen 16-meter. Dekker mye rom, er flink til å sette i gang spillet fra dypt i banen, og flink til å riste av seg motspillere og drive med ballen i beina gjennom midtbaneleddet.

PETTER STRAND – 5. Gjør ting enkelt og effektivt, og jobber knallhardt på midten. Hadde et godt raid før pause, og var flink til å se i bakrom på både Sahraoui og Layouni når det var mulig.

AMOR LAYOUNI – 6. Ny frisk kamp av Layouni, som var veldig nære på å score like før halvtimen spilt. Gikk på mange gode løp offensivt, og jobber også godt defensivt. Flere gode returløp etter cornere og da Vålerenga mistet ballen offensivt.

VIDAR ÖRN KJARTANSSON – 6. Oppløftende den omgangen han spilte. Scoret mål etter bare ni minutter, som vil gjøre han veldig godt. Hadde enkelte gode løp, og viser at han ikke har glemt gode kunster. Ble sliten utover i omgangen, og bytta planlagt ut til pause med Udahl.

OSAME SAHRAOUI – 5. Strålende målgivende pasning omtrent på direkten til Kjartansson innledningsvis i kampen. Trives langt bedre offensivt enn defensivt, og virket noe utilpass med hardt press på seg på egen banehalvdel. Fikk ikke så mye boltreplass offensivt denne gangen, men viste hver gang han fikk ballen kjappe føtter og dribleferdighetene sine.

HENRIK UDAHL – 4. Kom inn til pause for Kjartansson. I en omgang der Vålerenga hadde langt mindre ball enn i den første, var Udahl lite med i spillet. Ble løpende mye imellom på topp, og igjen ble det lite ut av innhoppet.

TAOFEEK ISMAHEEL – 4. Kom inn til pause for Amor Layouni. Fikk lite å jobbe med, og gjorde heller ikke spesielt mye ut av seg da han fikk ballen. Hadde et godt gjennomspill til Hedenstad, som ble taklet ut til conrer.

Tobias Christensen og Fredrik Oldrup Jensen spilte for lite til å bli vurdert.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!





Mer fra Dagsavisen