trikkeligaen

Han kan bli VIF-kaptein: – Bjørdal er en hærfører

Dag-Eilev Fagermo roser profesjonaliteten og påvirkningskraften Henrik Bjørdal har på banen. Kanskje kan midtbanemannen få kapteinsbindet permanent.

ALGARVE (Dagsavisen): 25 år gamle Bjørdal har blitt en av Fagermos mest betrodde menn siden overgangen fra belgiske Zulte Waregem i 2020. I Vålerengas 1-2-tap mot Brøndby i Atlantic Cup før helgen, var det Bjørdal som startet med kapteinsbindet rundt armen.

Fagermo uttalte nylig til Dagsavisen at fjorårets kaptein Jonatan Tollås Nation per nå er ute av førsteelleveren. Dermed kan muligheten åpne seg for Bjørdal.

– Nå er jo ikke førsteelleveren tatt ut ennå. Men kapteinsteamet i fjor var Tollås, Ivan Näsberg, Fredrik Oldrup Jensen og Christian Dahle Borchgrevink. Så jeg har ikke gjort noen endringer der ennå. Men jeg hadde lyst å prøve Henrik Bjørdal, for han kan være et aktuelt (kapteins)emne. Han står for mange av de verdiene vi ønsker å ha i Vålerenga, med en fantastisk profesjonalitet og kultur for å bli bedre, sier Fagermo til Dagsavisen.

Med en Odin Thiago Holm som truer plassen til Oldrup Jensen som anker, og med en langtidsskadd Borchgrevink ute på ubestemt tid, kan veien til kapteinsbindet ligge mer åpen for Bjørdal.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Bjørdal: – Det er stort

– Kan Henrik Bjørdal være kaptein når serien starter?

– Ja. Det kan han. Det kan Ivan også, og Tollås kan komme tilbake. Så det er litt tidlig å si. Men det er jo en grunn til at jeg prøver Bjørdal, svarer VIF-treneren.

Dag-Eilev Fagermo på lørdagens Vålerenga-trening i Portugal.

– Bjørdal er en fin type, i tillegg så bidrar han med mye kraft og vilje på fotballbanen. Han er på en måte en hærfører i kraft av det. Det så du blant annet på målet vårt mot Brøndby. Derfor hadde jeg lyst til å prøve ham som kaptein, legger Fagermo til.

Bjørdal takker sjefen for tilliten.

– Det er selvfølgelig stort, det. Jeg har aldri vært kaptein i mitt profesjonelle liv før, så det blir en ny ting for meg. Men det var kult å ha kapteinsbindet mot Brøndby. Du føler at du må «steppe opp» litt. Gå foran. Det følte jeg også at jeg gjorde. Jeg er absolutt åpen for kapteinsrollen hvis det skulle være aktuelt, sier 25-åringen til Dagsavisen.

Bjørdal sier følgende om personlige mål for 2022:

– Jeg har lyst å bli farligere i boks. Det ble vel fire mål i fjor. Kan vi doble det, så vil jeg være fornøyd. Samtidig vil jeg ikke legge for mye press på meg selv ved å sette et konkret tall. Men jeg har satt meg ned litt og sett på hva jeg kan gjøre med innløp i boks, for eksempel. Så jeg vil prøve å utvikle det. Får jeg inn timingen der, kan det bli farlig, sier han smilende.

Les mer om Vålerenga i Algarve her!

Halmstad neste

Tirsdag spiller 25-åringen og lagkameratene mot svenske Halmstad på Estádio Algarve i Atlantic Cup.

– Vi må bruke disse kampene til å komme i form. Det handler om å bygge seg opp, både taktisk og fysisk. Vi fikk en god start mot Brøndby, som var et steg opp fra Krasnodar-kampen i Marbella. Mot danskene viste vi i høyt press at vi tåler mye. Og at vi løper mye. Dette kan bli veldig bra, mener Bjørdal.

Henrik Bjørdal og Vålerenga i aksjon mot Brøndby i Atlantic Cup.

Dag-Eilev Fagermo har vært klar på at han kommer til å gjøre endringer på laget som spilte mot Brøndby. Foreløpig ligger dette an til å bli startelleveren tirsdag, med en rekke bytter underveis:

Kjetil Haug – Vegar Eggen Hedenstad, Brynjar Bjarnason, Brage Skaret, Magnus Bech Riisnæs – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Petter Strand – Amor Layouni, Henrik Udahl, Seedy Jatta.

Mer fra Dagsavisen