trikkeligaen

Vålerenga henter Lyn-spiller: – Forstår at Lyn-supporterne blir skuffet

Det skjer ikke ofte at spillere går fra Lyn til Vålerenga, men Alta-væringen Runa Lillegård sier at hun måtte gå for det valget hun hadde størst tro på da hun skulle skifte klubb.

Til tross for at hun bare er 20 år, har Runa Lillegård allerede etablert seg som en fast spiller i Toppserien for erkerival Lyn de siste fire sesongene. Alta-væringen slo for alvor igjennom med 13 mål i Toppserien i 2019-sesongen, før skader ødela mye av 2020-sesongen og årets sesong. Fredag ble hun presentert som ny Vålerenga-spiller.

– Det er mange ulike faktorer til at valget falt på Vålerenga. Valget vil gi meg en profesjonell hverdag i større grad, med veldig gode fasiliteter og gode spillere rundt laget. Jeg føler dette er et steg i riktig retning for min utvikling, og at jeg er klar for nye utfordringer. Nå ser jeg frem til å komme i gang med treninger og bli kjent med gjengen, sier hun til klubbens hjemmesider.

Totalt har det blitt 56 kamper i Toppserien for Lyn, og 22 mål. Ofte har hun markert seg i oppgjørene mot Vålerenga, der hun har scoret fire ganger, og med dagens signering setter VIF en definitiv stopper for den leie trenden fra deres side.

– Vi kunne jo ikke unngå å legge merke til Runa de gangene vi har møtt Lyn, for å si det sånn. Hun er lynhurtig og passer perfekt inn i den type angrepsspiller vi ønsket oss. Både Runa og Lyn har gjort en god utviklingsjobb, og vi vil selvfølgelig bidra til at Runa skal ta nye steg, forteller sportssjef Eli Landsem.

Lillegård har signert på en kontrakt ut 2023-sesongen, og har store ambisjoner etter klubbyttet fra Lyn til Vålerenga.

– Jeg kan forstå at Lyn-supporterne blir skuffet, men til slutt var jeg nødt til å gå for det valget jeg har størst tro på. Ambisjonen må jo være å ta gull i Toppserien med Vålerenga og videre komme meg inn på A-landslaget, sier VIFs nyervervelse.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen