trikkeligaen

Kjelsås skal spolere Skeid-festen: – Det vil være glasuren på kaken

Mye ligger i potten i lørdagens lokalderby mellom Kjelsås og Skeid i 2. divisjon, avdeling 2. Tre poeng – eller null poeng – vil ha stor betydning for begge.

«Skryteretten» er bare toppen av kransekaken når lagene møtes på Grefsen kunstgress lørdag. Langt viktigere er det å unngå nedrykk (Kjelsås) og å rykke opp til 1. divisjon (Skeid). Med tre kamper igjen er Skeid ett poeng over Egersund på andreplass, mens Kjelsås har fem poeng ned til Nardo på nedrykk.

– De er alltid kule, disse kampene mot Skeid. Og det er mye i potten. Det må man bare glede seg til. Jeg tenker at dette er en fin «happening», sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen.

– Unner dere Skeid et opprykk i år?

– He-he. Det er nok litt blandet etter hvem du spør. Jeg synes det er veldig imponerende, det Skeid har gjort. De har nesten tre ellevere som ville gjort det fint i 2. divisjon. Det har jeg ikke sett før. Samtidig som de har skaffet seg fryktelig mange gode spillere, har de også fått fram gode unggutter. Det gjør det ekstra imponerende. Det er litt atypisk i en sånn satsing. Så det er godt håndverk av Skeid og Gard Holme (Skeid-trener), sier Kampen.

– Jeg skjønner at han prøver å fyre opp

– Hva vil det bety å eventuelt nekte Skeid et opprykk?

– Jeg tror jo det vil være glasuren på kaken. Det viktigste for oss er å tenke på vår egen situasjon. Men så er det ikke slik at det er en negativ følelse å stikke kjepper i hjula for Skeid, sier Kjelsås-treneren.

– Skeid er mer i en «må-må»-situasjon enn oss. Det er ingen ulempe, tenker jeg, legger han til.

Skeid-trener Gard Holme lar seg ikke affisere.

– Jeg skjønner at Kampen prøver å fyre opp litt. Det skal han få lov til. Det er bare bra med litt fyring. Men både jeg og han er nok først og fremst opptatt av å gjøre det bra selv i denne kampen. Men slik jeg kjenner ham, har han selvfølgelig veldig lyst til å vinne denne. Det har vi også, sier Holme til Dagsavisen.

– Hva tenker du om muligheten til å sende Kjelsås nærmere nedrykk?

– Vi får håpe at Kjelsås vinner noen av de andre kampene. Vi liker å ha Kjelsås med. Vi liker de oppgjørene. Men de får ingen poeng hos oss. De må sørge for å vinne de andre kampene, svarer Holme.

Upålitelig magefølelse

Eivind Kampen tør ikke å spå utfallet av lørdagens lokaloppgjør.

– Magefølelsen slipper jeg ikke til mer. Jeg har bommet så fælt med den i år. Men oppgaven vår er ryddig – vi vet at vi må ut og levere. Vi kan være litt slu, men først og fremst handler det om å være klare til kamp, sier Kjelsås-treneren.

Og skulle han trenge noen råd før oppgjøret, er det ikke mangelvare.

– I kampene mot Skeid er det alltid litt ekstra folk og en større ramme, noe vi ikke er bortskjemt med. «Bragging rights» er selvfølgelig viktig i nærområdet når disse kampene står for tur. Og den eldre garde er aldri så aktive med råd og vink før en match som de er før disse oppgjørene. Kampene mot Skeid betyr mye for mange, poengterer Kjelsås-treneren.

Blir han i Skeid?

Skeid-kaptein Fredrik Tobias Berglie har merket seg at laget hans muligens kan bidra til å sende Kjelsås ned en divisjon.

– Jeg er fra Larvik, så jeg har kanskje ikke det samme forholdet til dette oppgjøret som noen av de andre. Men det (å sende Kjelsås ned) ville selvfølgelig ha vært kjempemorsomt. Jeg vet jo hvor mye det betyr for fansen å slå Kjelsås, sier han humrende til Dagsavisen.

Skeid kaptein Fredrik Tobias Berglie under cupkampen mellom Skeid og Lillestrøm. *** Local Caption *** Skeid-Lillestrøm NM cup kamp Nordre Åsen.

Han og spillerne gleder seg til å møte lokale rivaler.

– Vi forventer at det blir en veldig tøff kamp. Kjelsås er jo et bra lag, som kanskje er bedre enn det tabellen tilsier. Så det blir knalltøft, det. Vi vet hvor jevne egentlig alle kamper i 2. divisjon er. Men samtidig håper og tror vi at vi kan vise tabellforskjellen i denne matchen, sier Berglie, som har utgående kontrakt med Skeid. Han går langt i å antyde at han blir værende i klubben hvis opprykket sikres.

– Jeg håper og tror det, ja. Det hadde vært gøy å spille med Skeid i 1. divisjon. Men i fotballen kan man aldri garantere noe, sier Berglie, som tidligere i høst ble koblet til HamKam.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen