trikkeligaen

Disse unggutta har rykket opp og er ubeseiret på tre år

Kjelsås 2. lag er det verdt å merke seg. Nå er de klare for 3. divisjon neste år etter å ha duret gjennom divisjonene med et svært samspilt juniorlag.

Kjelsås 2. lag, som stort sett består av juniorspillere, ble tirsdag seriemestere i 4. divisjon. De er ubeseiret denne sesongen og har nå spilt mange år uten å tape!

Det er smått utrolig, men sant, for denne gjengen (hovedsakelig bestående av 2000- og 2001-modeller) har spilt sammen i mange år og har ikke tapt en tellende kamp på over tre år! I 2019 rykket de som juniorlag opp fra 2. divisjon uten å tape en eneste kamp (36 poeng på 12 kamper – 12 seirer), og året etter (2020) rykket de opp fra 1. divisjon uten å tape en eneste kamp (37 poeng på 13 kamper – 12 seirer, en uavgjort).

Bunnsolid forsvar

Og sannelig gjorde de det samme denne sesongen – på 12 tellende kamper (den 13. ble walkover-seier mot Stabæk 3) ble det ni seirer, tre uavgjorte og null tap, samt meget sterke 31–5 i målforskjell. De endte på 33 poeng og var med det fem poeng foran andreplasserte Heming, som de knuste 3–0 borte i femte seriekamp.

– Den kampen var veldig solid. Vi var veldig gode mot Heming, sier lederen for denne gjengen Dag Harald Halvorsen til Dagsavisen.

Kjelsås scoret «bare» 31 mål, noe som bare var sjette best i ligaen. Faktisk scoret de like mange som det Lyn 2 gjorde, som endte på 9.-plass. Nå skal det sies at Lyn faktisk fikk spilt mot Stabæk 3 og vant den 11–1.

Samtidig slapp Kjelsås 2 bare inn fem mål, soleklart færrest av samtlige lag i ligaen. Nærmest på antall baklengs var Årvoll, som slapp inn 12 mål. De ble nummer fire og endte ti poeng bak Kjelsås 2. Andreplasserte Heming scoret 13 mål flere enn Kjelsås (44), men slapp også inn 23 mål flere (28).

Noen gylne årganger

Opprykket til 3. divisjon ble sikret for noen runder tilbake, men etter 0–0 mot Gui tirsdag, i sesongens siste seriekamp, var også 1.-plassen et faktum.

– Gutta har levert en bra sesong. Det er selvfølgelig veldig sterkt å være ubeseiret også denne sesongen. De husker nok ikke hvordan det er å tape, sier oppmann Halvorsen og ler.

Som nevnt har laget stort sett bestått av spillere født i 2000 og 2001, og de har vært en egen treningsgruppe denne sesongen. I nesten samtlige kamper har de hatt med seg et fåtalls spillere fra A-laget, men Halvorsen er klar på at det ikke er de som har gjort at laget gikk gjennom 2021-sesongen uten å tape.

– Det er klart at A-lagsspillerne har styrket laget, men de som har vært med har ikke vært så veldig gamle de heller. De har hevet kvaliteten, men det er ikke derfor de har vunnet serien og har rykket opp, sier han.

De nevnte 2000- og 2001-årgangene i Kjelsås har lenge blitt pratet om som de gylne generasjonene. Spillere som Mathias Kjølø (PSV), Magnus Knudsen (LSK), Elias Kristoffersen Hagen (Bodø/Glimt), Sturla Ottesen (Stabæk) og Sebastian Jarl (Sarpsborg 08) har alle vært i Kjelsås i ung alder.

Sterk seier over Bærum 2

Det er Jørgen Bjørn som har vært trener for laget denne sesongen. Den sympatiske treneren har jobbet i klubben i seks år og fulgt denne gjengen siden de var 16 år – først ett år på G16, så tre år som juniorer og nå som et slags U21-lag, det samme som Grorud har.

– Så det er du som skal ha all ære for at det har blitt opprykk?

– He he, ikke akkurat. Jeg har vært trener for dem, men det er de som har gjort jobben. De har imponert stort og vært veldig profesjonelle i det som har vært en vanskelig sesong. De fortjener all skryt de kan få, sier han og gir også massiv skryt til assistenttrener Axel Pedersen.

Bjørn trekker fram 2-0-seieren over Bærum 2 borte i slutten av september som kanskje årets høydepunkt.

– Bærum kom med nesten rent A-lag, mens vi stilte med rent rekruttlag. Det var en utrolig sterk seier, sier han om kampen der Victor Halvorsen og Endrias Nikedimos scoret målene.

3. divisjon med et lite forbehold

Nå skal laget spille i 3. divisjon (Norsk Tipping-ligaen) neste år, med mindre Kjelsås sitt A-lag rykker ned fra divisjonen over.

– Nå får Kjelsås hvert fall ett lag i 3. divisjon, sier Halvorsen og ler.

Med tre kamper igjen er det fem poeng ned til nedrykk for Kjelsås, så det skal med andre ord ganske mye til for at de rykker ned og Kjelsås 2 må spille 4. divisjon neste år også. En klubb kan altså ikke ha flere lag i samme divisjon på et så høyt nivå.

Det er ingen tvil om at NT-ligaen er et betraktelig steg opp fra 4. divisjon. Med det blir mest sannsynlig også reiseveien mye lenger. Oslo-lagene Frigg og Lyn har denne sesongen vært i avdeling med en haug av lag fra bergensområdet, mens Ullern, Nordstrand, Skeids 2. lag og Lokomotiv Oslo har vært i pulje med mange lag fra Nordland og Troms.

– Det kommer til å bli en bra sportslig arena. Det er utfordringer med logistikk, for det blir nok mye reising. Vi er forberedt på å havne i en sånn avdeling som Lyn eller Ullern havnet i, så det kommer til å bli tøft. Men det blir en veldig fin kamparena.

– Vi blir nok en egen treningsgruppe neste år også, der vi kommer til å fylle på med noen A-lagsspillere til kampene. Det blir en spennende sesong, sier Halvorsen.

Et langt steg opp

– Vi har kjent på at det har vært et langt steg mellom 4. divisjon og PostNord, så å få referanser fra Norsk Tipping-ligaen neste sesong blir veldig bra, sier Bjørn.

Som nevnt innledningsvis hamret ikke akkurat Kjelsås-laget inn mål denne sesongen, men de var solide i samtlige kamper. Derfor må man også bla langt ned på listene for å finne en Kjelsås-spiller blant toppscorerne. Med fem mål ble Bror Karsten Dyrnes Kjelsås’ toppscorer. Han har vært en del skadet og fikk kun ni kamper denne sesongen, men var god da han fikk spille. 2001-modellen scoret blant annet hat trick i 7-2-seieren over Christiania BK 23. oktober.

– Holder han seg skadefri, er alt mulig for Bror. Han må gripe de sjansene han får med A-laget. Samtidig har jo William Da Rocha stått nesten alle kampene for oss i mål, og han har jo vært med aldersbestemte landslaget. Det har også Jacob Hanstad, så det er gøy. Det kommer noen fra yngre avdelinger, sier han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Kommende helg spilles siste serierunde i 3. divisjon.

Stovner er i størst fare for å rykke ned av Oslolagene, men må vinne siste kamp i avdeling 1, samtidig som de får hjelp av andre.

Oppsal kan i teorien rykke ned fra avdeling 2, men da må de ha veldig utur. De kan også klare seg med tap i siste kamp.

Ready ligger utsatt til i avdeling 4 og bør slå Sandviken borte.

Ullern har rykket opp til 2. divisjon og kan få følge av Frigg lørdag hvis de vinner sin siste kamp, borte mot Årdal.

Lyn, Lokomotiv Oslo, Nordstrand, Skeid 2 lag og Grorud 2. lag spiller alle 3. divisjon neste år, pluss Grei som kommer opp fra 4. divisjon, antakelig sammen med Kjelsås 2. lag.






Mer fra Dagsavisen