trikkeligaen

Lokomotiv Oslo med knallsterk seier – hjalp Ullern mot opprykk

Denne runden var viktig for Lokomotiv Oslo. De gjorde jobben selv, og siden bunnkollegene Skeid2 og Bodø/Glimt2 møtte hverandre, kan seieren mot opprykksjagende Skjervøy vært en nøkkel i kampen for å sikre seg ny kontrakt i 3.divisjon.

Etter en god start på sesongen, har det gått tråere for Lokomotiv Oslo som har rotet seg inn i nedrykkstriden. Søndag kom andreplasserte Skjervøy på besøk, som gjorde at «Loket» med seier både kunne gi seg selv og byrival Ullern en skikkelig håndsrekning. Og Lokomotiv Oslo tenkte at det var like greit å slå to fluer i en smekk, og slo til med en knallsterk 2-1-seier over opprykksjagende Skjervøy.

– Nordstrand har vunnet tre på rad og er i bra form, samtidig kan disse andrelagene mobilisere nå som det drar seg til. Vi trenger flere poeng, det er helt sikkert, forteller Lokomotiv Oslos trener Stian Børven etter kampen.

Det beste laget

Søndag tok «Loket» tre svært fortjente poeng. Skjervøy kom på besøk til Tørteberg med intensjoner om å jakte Ullern på toppen av tabellen, men gjestene var svært taklingsvillige og lagde straffe allerede etter ti minutter. Espen Dalsbotten Ringlund ble flikket nydelig igjennom, og bakerste mann hos Skjervøy, Emil Haugen, dro ned Ringlund. Det ble bare gult kort, men det var en åpenbar scoringsmulighet for spissen alene med keeper.

– Det er en klar straffe slik jeg ser det. Han blir dratt ned bakfra, sier trener Stian Børven om situasjonen. Også en dommerveileder Dagsavisen snakket med syns det var en riktig avgjørelse å dømme straffe.

Straffen satt Mikkel Storeskar inn via stolpen. Keeper hos Skjervøy var etter den, men Storeskar skjøt med den nødvendige snerten. Ballen skjøt også fart på det våte kunstgresset. Og Skjervøy ga seg ikke med taklingene. Kanskje var det værforholdene som inspirerte dem for sklitaklingene var mange og enkelte ganger veldig på etterskudd. Dette ga Lokomotivet flere frispark i gunstige posisjoner, uten at det ble noen store sjanser.

Men det var likevel på dødball det andre målet skulle komme. Skjervøy måtte klarere til corner etter ett av de mange hurtige angrepene til hjemmelaget. På bakerste stolpe ruvet Mika Mykkeltvedt høyest og knuste samtlige spillere i den tettbefolkede boksen. Jubelen var høy og ledelsen fortjent inn til pause.

– Vi er det desidert beste laget i første omgang. Vi styrer kampen og får den i vårt spor. Det kunne blitt flere scoringer for vi brøt dem høyt flere ganger og kunne gjort det enda flere ganger, sier Børven.

En annerledes andreomgang

I pausen gjorde Skjervøy tre bytter og hadde enn helt ny tilnærming. De skapte et vedvarende press med mange dødballer og innlegg. Kampbildet ble altså forandret stort i andre omgang.

– Det er to svært forskjellige omganger. Den andre blir nærmest en krig. Vi står godt i mot, men klarer ikke å utnytte overgangene. Det er tre mot tre offensivt når vi vinner ballen, men vi blir for usikre og passive i angrepsspillet. Det er litt utålmodighet og feighet som gjør at vi ikke skaper problemer for dem, sier Børven om de siste 45.

Like før timen spilt reduserte Skjervøys Ørjan Skallebø på straffe, men heldigvis skapte ikke Skjervøy stort etter det. Faktisk ingen åpne sjanser, men med litt flaks kunne en corner sneket seg over streken da det oppsto tilfeldigheter i en tettpakket boks med en såpeglatt ball. Sleivsparkene var mange. Bortelaget hadde mye ball, men målscorer Mykkeltvedt og kaptein Sølve Dahlin Sæter klarerte bort det som kom av innpolere.

Lokomotiv Oslo holdt unna, og jublet for livet etter sluttsignalet gikk. Dermed har Ullern fått en luke øverst på tabellen, samtidig som Lokomotiv Oslo tok et stort steg ut av nedrykksonen… enn så lenge.

---

3. divisjon, avdeling 6 søndag:

Lokomotiv Oslo - Skjervøy 2-1 (2-0).

Mål: 1-0 Mikkel Storeskar (11, straffe), 2-0 Mika Mykkeltvedt (32)., 2-1 Ørjan Skallebø (57.)

Dommer: Martin Myrnes Bolstad, Bækkelagets SK

Gule kort: Emil Andreas Haugen, Rickard Hans Ellingsen, Martin Traasdal, Thomas Braathen.

Lokomotiv Oslo:

Sivert Olai Pieroth - Ola Rognebakke, Sølve Dahlin Sæter, Mika Mykkeltvedt, Mikkel Storskar - Joakim Birkeland, Andreas Kytiri, Kasper Hoftvedt, Iver Bjørnson Ukkestad - Espen Dalsbotten Ringlund, Erik Barrachina Dietrichson.

Øvrige resultater i avdeling 6: Melbo - Rana 1-1, Trømso 2 - Nordstrand 1-5, Skånland - Ullern 0-5, Stabæk 2 - Mjølner 2-2.

Spilles senere søndag: Finnsnes - Junkeren, Skeid 2 - Bodø/Glimt 2.