trikkeligaen

Tidligere Lyn-spiller Botheim senket VIF med sent mål – én ligaseier siden 1. juli

(Bodø/Glimt – Vålerenga 1-0) VIF kjempet tappert mot Bodø/Glimt, og forhindret serielederne å skape altfor mange sjanser, men ti minutter før slutt sprakk nullen igjen for Vålerenga. Dermed ble det nok et tap for Dag-Eilev Fagermos menn.

Et Vålerenga-lag med én seier på de siste åtte kampene, som fikk bank mot Odd i cupen sist, reiste opp til Norges suverent beste lag de siste sesongene søndag. Der ble det møtt av et nærmest fullsatt Aspmyra, som feiret gjenåpningen og publikum med fyrverkeri før kamp. Vålerenga kom med uten Amor Layouni og en suspendert Osame Sahraoui, som gjorde at det igjen var rokeringer i Dag-Eilev Fagermos mannskap.

På banen var det derfor også forventet at det skulle være Bodø/Glimt som sto for fyrverkeriet også på banen, og hjemmelaget kom til kampens første store sjanse etter fem minutters spill. Da var Amahl Pellegrino som fint holdt på ballen ute på kanten av 16-meteren, før han spilte ballen inn til Fredrik Bjørkan som gikk på løp. Glimt-backen skjøt fra en 10-12 meter, via tverrliggeren og over.

Ti minutter senere fikk vertene en stor mulighet, da tidligere Grorud-spiller Elias Hagen slo en veldig farlig corner som Kjetil Haug med nød og neppe fikk slått ut i feltet. Der avsluttet først Ulrik Saltnes, men hans forsøk ble blokkert og landet hos Ola Solbakken. Hans skuddforsøk suste i nettveggen, til store gisp blant store deler av stadion, som trodde den gikk inn.

VIF heldige som ikke fikk straffe imot

Vålerenga la seg veldig lavt og Bodø/Glimt godt med tid til å trille ball inne på Vålerengas banehalvdel. Gjestene var svært sjeldent på farlige visitter på Glimts banehalvdel, da det stort sett var Glimt som trillet ball seg imellom for å finne noen åpninger i VIF-forsvaret. Det gjorde også sitt til at den første halve omgangen ikke var et like stort fyrverkeri som vi ble servert før kampen.

Like over halvtimen spiller Ulrik Saltnes en nydelig gjennombruddspasning til Sondre Brunstad Fet, som løper seg fri. I duell med Kjetil Haug blir han lagt i bakken, før ballen triller til Amahl Pellegrino. Hans forsøk blir reddet på streken og gikk ut til corner, som blir resultatløs. Glimt-spillerne vil ha straffe da Brunstad Fet tar ballen før Haug, og blir lagt i bakken. TV-bildene viser at VIF nok var heldig i den situasjonen.

Vålerenga fikk sin første sjanse for kampen ti minutter før pause, da Tobias Christensen kom til skudd. Vålerenga tok en overgang der de kom fem mot fire, og Christensen fikk dratt seg inn fra kanten og kommet til skudd fra like utenfor 16-meteren. Posisjonen var god, men skuddet var alt annet enn bra, og det gikk milevis over Glimt-målet.

Christensen i tverrliggeren

Fire minutter før pause fikk Tobias Christensen nok et skuddforsøk, på nesten identisk vis som det første skuddet. Nok en gang dro han seg innover fra kanten, og fra litt kortere hold denne gangen traff han så mye bedre. Denne gang curlet skuddet mot det lengste krysset, men skuddet gikk en anelse over og smalt i tverrliggeren. Dermed hadde lagene hvert sitt treff i metallet i den første omgangen.

Flere sjanser ble det ikke, og dermed gikk lagene målløst til pause. Til Discovery erkjente Vålerengas Jonatan Tollås Nation at de var heldige som ikke fikk straffe imot seg, men var ellers relativt fornøyd med omgangen der Vålerenga ble presset mye bakover, men hevet seg inn mot hvilen.

Seedy Jatta trikset seg på nydelig vis forbi to Glimt-spillere fem minutter etter hvilen, før han ga ballen ut til Odin Thiago Holm. Han prøvde å curle ballen i det lengste hjørnet, men traff ikke helt, og dermed seilte ballen utenfor. Uansett en friskere åpning på den andre omgangen av begge de involverte og Vålerenga enn i den første omgangen.

Bjørkans andre skudd i tverrliggeren

Bodø/Glimt skrudde så opp tempoet i det de foretok seg, og skapte med en gang flere farligheter da de kom seg ofte ned til dødlinja og fikk lagt ballen enten ut igjen i feltet eller inn til en Glimt-spiller inne i boksen. Pellegrino hadde et ålreit skuddforsøk, får Kjetil Haug også måtte avverge et farlig Brunstad Fet-innlegg.

Idet vi rundet timen fikk Seedy Jatta kontroll på en lang ball, og vendte seg rundt og kom seg til skudd. Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin fikk slått ballen til siden, der Vålerenga ikke klarte å komme seg først på returen. Minuttet senere var Glimts Fredrik Bjørkan på farten igjen i Vålerengas 16-meter. Backen spilte vegg med Amahl Pellegrino, før han fintet vekk en VIF-spiller og banket ballen på ny i tverrliggeren. Der hang ikke VIF-forsvaret med, da de fleste nok forventet et innlegg, men Bjørkan skjøt altså i tverrligger for andre gang i kampen.

Kjetil Haug leverte en meget god redning på Marius Høybråtens heading på en corner, da Høybråten fikk god klem på headingen på bakerste stolpe. Haug hoppet bakover for å ta ballen, kolliderte med Jonatan Tollås Nation, og fikk rensket den unna på streken. Tjue minutter før slutt var Elias Hagen veldig nære på å sende Glimt i ledelsen på et skudd fra rundt 20 meters hold, men ballen skrur en halvmeter på feil side for den tidligere Grorud-spilleren.

Nullen sprakk igjen for Vålerenga

Kvarteret før slutt plukket Kjetil Haug fram nok en god redning, da Elias Hagen igjen testet skuddfoten fra like utenfor 16-meteren. Denne gang endret skuddet retning på Ivan Näsberg som kastet seg ut for å blokkere, og virkelig fikk satt Haug på en ordentlig test. Den bestod han da VIF-keeperen fikk slått ballen ut til corner.

Vålerenga hadde ikke holdt nullen på de siste ni kampene, tilbake til juni måned, og med ti minutter igjen å spille på Aspmyra sprakk nullen igjen. Ulrik Saltnes spilte vegg med Erik Botheim og kom seg nede til dødlinja. Hans innlegg spratt Bodø/Glimts vei og fant veien til den tidligere Lyn-spilleren Botheim, som fra rundt fem meters hold kunne sette ballen enkelt i mål.

– Det er fint det her. Jeg synes det er fortjent, vi forventer at folk kommer hit og parkerer buss, og jeg synes vi skapte mer enn mot Odd. Til slutt sprakk det opp, sa Botheim, som er aksjonær i Vålerengas gamle rival Lyn.

Dag-Eilev Fagermo kontret på målet med å gjøre et trippelbytte, mens kapteinen Jonatan Tollås Nation holdt på å forære Glimt og Pellgrino et mål minuttet etter. Helt umotivert slo han ballen i beina på Pellegrino, som satte på farten og fosset forbi. Et dårlig touch var imidlertid nok til at Ivan Näsberg klarte å komme seg tilbake for å hindre at Pellegrino kom seg alene med keeper Haug.

Jacob Dicko Eng kom til en heading to minutter på overtid etter innlegg fra Albin Mörfelt, men Vålerenga klarte aldri å skape de helt store sjansene på Aspmyra. Dermed endte det med nok et tap for Vålerenga, som nå altså bare har én ligaseier på de siste ni kampene siden Sarpsborg ble slått 1. juli. Den kom hjemme mot Stabæk 29. august, da Vålerenga vant 3-1.