trikkeligaen

Fagermo om Sahraouis røde kort: – Uakseptabel oppførsel

Vålerenga toppet en svart kveld med rødt kort til Osame Sahraoui. Her snakker Dag-Eilev Fagermo om den voldsomme nedturen og om det røde kortet.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Hvor skal man begynne? Etter en av Vålerengas mørkeste kvelder prøvde spillerne å svare for seg.

Men vi begynner med sjefen sjøl.

– For å ta det siste først, hvordan reagerer du på Osame Sahraouis røde kort?

– Uakseptabel oppførsel. Slik skal ikke mine spillere opptre, sier Fagermo til Dagsavisen.

Sahraoui ble utvst fordi han fikk gult kort etter en takling han var uenig i. Demonstrativt applauderte han dommerens avgjørelse.

– Han står og klapper i ti sekunder. Helt uakseptabelt. Og nå må han stå over kampen mot Bodø/Glimt, sier en frustrert VIF-trener etter at dommer Kai Erik Steen nærmest ikke hadde noe valg og ga VIF-yndlingen marsjordre.

Klanens krav

Osame Sahraoui applauderer ironisk til dommer Kai Erik Steen etter å ha fått gult kort. Da kom også det andre gule kortet opp.

På det tidspunktet var kampen for lengst tapt. Odd ledet 3–0 i det som skulle bli Dag-Eilev Fagermos andre og største tap på hans nye hjemmebane.

Kampen ble av mange sammenlignet med 0–3 tapet for Sandefjord.

- Det var egentlig verre enn i Sandefjord, fordi dette var på hjemmebane. Vi ville nå langt i cupen. Vi slipper inn mål som forklarer hvorfor tingene er som de er, sier han.

- Hvor er Fagermo, hvor er Fagermo, kom også fra tribunen?

- Det hørte jeg ikke. Jeg skulle gjerne snakka med dem jeg. Men både jeg og spillerne takket Klanen for støtten, svarer han.

“Blø for drakta”, sang også Klanen da kampen var over. Spillerne, anført av kaptein Jonatan Tollås Nation, gikk bort til dem og takket for støtten.

– Jeg kan love at det ikke er innsatsen det står på. Vi starter best og skaper sjanser. Så slipper vi inn et veldig billig mål som gjør at det sprer seg usikkerhet, sier Tollås Nation til Dagsavisen.

Usikkerheten sprer seg

Dag-Eilev Fagermo peker også på forsvarsspillet som den store forskjellen.

– Vi har et forsvarsproblem. Vi så det mot Sandefjord og vi så det nå. Da er det ikke tilfeldig. Da Ivan Näsberg måtte ut etter et kvarter ble det helt nye konstellasjoner. Vi hadde Brage Skaret som alternativ, men han har problemer med pusten etter korona og kunne bare spilt 20 minutter. Borchgrevink var skadet, derfor måtte Fredrik Holme spille høyreback. Dette er ikke unnskyldninger, men forklaringer. Vi har for tiden ikke et godt nok fotballag, sier han.

– Det blir veldig mye plassbytter?

– Vi tvinges nærmest til det, og etter det første baklengsmålet sprer det seg igjen en veldig usikkerhet i laget.

– Hadde Vidar Örn Kjartansson satt sine sjanser, kunne dette sett annerledes ut?

– Sånn er fotballen. Det er en jevn match der de scorer. Det gjør ikke vi.

– Hva sier du til spillerne etter en slik kamp?

– Vi kan ikke drepe folk. Vi endrer ikke strategi med å fase inn unge spillere. Men vi har veldig mye å jobbe med på feltet og så har vi 33 poeng igjen å spille om i serien, sier han.

Må grave oss opp

Vidar Örn Kjartansson sto i minst 20 minutter og snakket om sin sportslige nedtur. To flotte innlegg fra Amor Layouni klarte han ikke å omsette i scoringer. Den første sjansen endte i et tverrligger skudd fra fire meters hold.

– Nå er vi ned ei et dypt hull. Vi må bare prøve å komme oss opp igjen. Her ble det tverrligger og ut, neste gang kan den sitte, slik er fotballen, sier islendingen.

Osame Sahraoui var ikke tilgjengelig for mediene etter kampen.

Magnus Lekven, dagens Odd-kaptein, som Dag-Eilev Fagermo angrer på at han slapp fra Vålerenga i fjor, ser ogsåat VIFs problem ligger i forsvaret.

– Vi la oss lavt og kompakt i forsvar slik at de ikke fikk noe bakrom. Også hadde de kanskje litt manglende rutine i forsvarsrekka. For oss var dette en kraftig opptur etter at vi i serien egentlig har vært ganske like Vålerenga, sier Lekven til Dagsavisen.

Neste oppgave for VIF er bortekampen mot Bodø/Glimt i serien søndag. Favoritt blir de ikke.






Mer fra Dagsavisen