trikkeligaen

Häcken advarer VIF før mesterligamøtet: – Vi er i veldig bra form

Mats Gren og hans BK Häcken har selvtilliten i orden før mesterligamøtet med VIF Damer onsdag.

Jack Majgaard Jensen og hans Vålerenga skal ut mot svenske Häcken i andre kvalifiseringsrunde av mesterligaen. Første kamp går på Intility Arena onsdag kveld, før returoppgjøret går i Göteborg om en uke. Vinneren sammenlagt avanserer til gruppespillet. VIF tilhører den såkalte mesterveien i turneringen, og her kjemper 14 lag om sju plasser i gruppespillet. VIF var useedet foran trekningen. Nå venter altså Häcken på motsatt halvdel.

De gul- og svartkledde trenes av den tidligere svenske landslagsspilleren Mats Gren (57), som har en spillerfortid hos blant andre Grasshopper og IFK Göteborg. Som trener har han vært innom klubber som FC Vaduz og Vejle. Han har allerede ledet laget til en pokal i år – i mai ble Häcken-damene svensk cupmester. Og Gren er selvsikker på lagets vegne før VIF-kampene.

– Vi er i veldig bra form om dagen, og kampene i mesterligaen er noe helt spesielt. Det er en sjanse for oss til å ta oss inn i det første gruppespillet noensinne på damesiden, og vi satser veldig hardt på denne turneringen, sier Häcken-treneren til Göteborgs-Posten.

– Vi møter et lag som skal være like bra som oss. Vi vil virkelig være med i gruppespillet, supplerer Häcken-spiller Filippa Curmark til avisen.

Aperopet trekker blant annet fram landslagskeeperne Jennifer Falk og Loes Geurts som profiler hos onsdagens VIF-motstander, samt toppscorer Stina Blackstenius (elleve mål og seks målgivende på tolv kamper denne sesongen).

Olaug Tvedten, som mandag kom fra Avaldsnes til VIF, sier følgende til klubbens eget nettsted om oppgaven som venter:

– Jeg er klarer knapt vente med å komme i gang, og håper selvfølgelig at vi kan ta oss til gruppespillet.

Kopparbergs/Göteborgs FC tok sitt første seriegull noensinne i 2020, før de i 2021 ble lagt under idrettsforeningen BK Häcken og dermed endret navn.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

---

Häcken-fakta

  • Hjemby: Göteborg i Sverige.
  • Stadion: Bravida Arena, Göteborg (6.316 kapasitet).
  • Klubbfarger: Gul og svart.
  • Supporterklubb: Getingarna
  • Meritter i Europa: Deltatt fire ganger: 9 seire, 1 uavgjort og 6 tap.
  • UEFA-ranking: 31 (16.100 poeng).

(Kilde: VIF Damefotball)

---

Mer fra Dagsavisen