trikkeligaen

Tavakoli fikset tre KFUM-poeng på overtid

(Ull/Kisa - KFUM Oslo 0-1). David Tavakoli trenger ikke spille så mye, men de minuttene han har er effektive. Søndag ble han matchvinner på overtid på Jessheim stadion.

Mandag kom han inn tjue minutter før slutt og sørget for ledelse i en kamp som endte med ett poeng mot Sandnes Ulf. Søndag kom han inn 20 minutter før slutt og fikset seieren på overtid da han på klassisk toppscorer-vis vant duellen inne i feltet og beinat ballen i mål. Som han sa til oss tidligere i uka. Fraværet i startelleveren skyldes både covid-19 og skader gjennom hele året.

En avslutning, ett skudd og rett i mål.

Og mer skal ikke til for å melde seg på i opprykkskampen fra OBOS-ligaen

Dette ble det soleklare høydepunktet i en kamp som skrek etter uttelling.

Hadde ikke sovnet

Førsteomgangen på Jessheim stadion var ikke ulik tilsvarende mot Sandnes Ulf mandag.

Få avslutninger, nesten ikke sjanser, men et KFUM som tross alt var nærmest i sommersola på Romerike.

Det mest elegante høydepunktet kom etter 20 minutter da vi fikk en smak på KFUMs pasningskvaliteter. Det ender med at Alagie Sanyang legger til rette for Tore Andre Sørås, men skuddet får den solide Kisa-keeperen Stefan Hagerup slått til corner.

Det skal nevnes også at hjemmelaget hadde en god skuddmulighet som også fikk bekreftet at Kåffa-keeper Emil Ødegaard ikke hadde fått solstikk. Han fikk slått et hardt skudd til corner.

Mange innbyttere

KFUM økte trykket rette etter pause og sju minutter i omgangen var Stian Sortevik nær ved å sende laget i ledelsen. Fredrik Kristensen Dahl svinger ballen inn i feltet, Sortevik er i posisjon og får avsluttet, men ballen går hårfint over. Vi er ikke sikre på at Hagerup ville nådd opp på den.

Når mye ballbesittelse ikke fører til uttelling, måtte trener Jørgen Isnes igjen ta grep mot slutten. Først inn med David tavakoli på topp, deretter Remi-Andre Svindland og Juba Moula.

KFUM hadde ballen mest, men Ull/Kisa prøvde på noen blitsangrep uten at det lyktes. For dette var en kamp KFUM skulle vinne. Kanskje frustrasjonen ble synliggjort av Robin Rasch da han fyrte av fra 40 meter. Men den ballen hadde retning E6, ikke nettmaskene.

KFUM kastet innpå også Håkon Hoseth og Edin Øy i litt kaotiske sluttminutter da byttene hadde blitt så mange på begge lag at det nesten framsto som en ny kamp.

Kan se oppover

KFUM-kaptein Stian Sortevik i duell inne i hjemmelagets felt søndag.

Så kom øyeblikket da den slue reven David Tavakoli kom inn for å utføre sin spisskompetanse: Å score mål.

Vi nærmet oss 92 minutter på klokka da midtstopper Aaron kiil Olsen slo et innlegg fra høyre, ballen landet på foten til tavakoli som holdt Kisa-forsvaret unna og fikk styrt ballen inn i nettet. Som sagt, en ekte goalgetter-scoring.

Dermed er KFUM bare ett poeng bak Ull/Kisa og to poeng fra den siste kvalifiseringsplassen. Drømmene lever på Ekeberg!

Og seieren vil smake godt inn i landslagspausen som kommer nå. Neste oppgave er Start i Kristiansand lørdag 11. september, om snaut to uker.

1. divisjon søndag:

Ullensaker/Kisa - KFUM Oslo 0-1 (0-0)

Jessheim stadion: Ca. 250 tilskuere.

Mål: 0-1 David Tavakoli (90+2)

Dommer: Martin Berg, Hunstad IL

Gule kort: Fredrik Kristansen Dahl og Jesper Taaje, KFUM Oslo.

KFUMs lag: Emil Ødegaard - Keivan Ghadamini (Christopher Lindqvist 83), Jesper Taaje, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl - Robin Rasch, Tore Andre Sørås (Remi-Andre Svindland 77) - Philip Romsaas (David Tavakoli 70), Stian Sortevik (Håkon Hoseth 83), Bilal Njie (Juba Moula 77) - Alagie Sanyang.

1. divisjon menn søndag, 16. runde:

HamKam – Start 3-2, Stjørdals-Blink – Bryne 2-1, Ull/Kisa – KFUM Oslo 0-1.

Spilt lørdag: Aalesund – Raufoss 4-2, Jerv – Fredrikstad 3-2, Sandnes Ulf – Grorud 2-3, Sogndal – Ranheim 1-2, Åsane – Strømmen 2-1.