Aga med hattrick – senket Sandnes Ulf på overtid: –Ekstremt glad for at han spiller i Grorud!

Grorud tok sine første poeng siden 2. juli da Sandnes Ulf ble slått 3-2 i 1. divisjon lørdag. Oscar Aga gjorde hattrick.

– Etter 2–1 tennes det en gnist hos oss, forklarer OBOS-ligaens toppscorer, Oscar Aga til Dagsavisen Rogalands Avis.

Grorud kom til kampen uten hovedtrener etter at Aksel Bergo var ferdig i klubben. Assistenttrener og midlertidig hovedtrener Johan Gjønnes fikk servert en ellevill kamp der Grorud havnet bak med 0-2. Det sto seg fram til det 85. minutt. Så snudde Oscar Aga matchen på hodet, og Grorud tok med seg tre ekstremt viktige poeng.

Ingen av lagene maktet å score før pause, og det sto 0-0 til pause. Gjønnes var godt fornøyd med det laget leverte de første 45 minuttene.

– Vi gjør en veldig god første omgang hvor vi er nære å score ved et par anledninger. Når vi havner under 0-2 føles det ufortjent, og så er måten vi responderer på 0-2 ekstremt deilig, skriver Gjønnes til Dagsavisen etter kampen.

To i sekken

Michael Baidoo ga laget sitt et forsprang da han satte inn 1-0-målet etter 64 minutters spill, og så var Sandnes Ulf på farten igjen. De doblet ledelsen da samme spiller satte inn 2-0 da det var spilt en halv time i andre omgang.

Ekstraordinær opphenting

Ti minutter senere ble avstanden mellom lagene mindre da Aga reduserte til 1-2 etter at han smalt ballen i stolpen, for så og sette sin egen retur i garnet. Tre minutter før slutt fikk Grorud straffespark, og samme spiller satte inn 2-2-målet.

Fem minutter på overtid fikk Grorud på ny straffespark, og Aga trappet opp igjen. Med en voldsomt press på skuldrene dundret han ballen midt i mål, og sikret Grorud alle poengene.

Før møtet med Sandnes Ulf hadde Grorud tapt seks kamper på rad.

– Ingen gir opp. Og når 1-2 kommer så kjører vi videre, og samme på 2-2. Det betyr enormt å snu denne kampen, og få en seier etter mange tap på rad i serien. Oscar Aga; helt enorm. Ekstremt glad for at han spiller i Grorud, sier Gjønnes.

Sandnes Ulfs Markus Vassøy Nilsen, Michael Baidoo og Chris Sleveland pådro seg gult kort. For Grorud fikk Saadiq Elmi gult kort.

Sandnes Ulf er fortsatt på 13.-plass, mens Grorud er nå nummer 14.

Kampen på Øster Hus Arena ble ledet av Svein Tore Sinnes.

I neste runde skal Sandnes Ulf møte Raufoss, mens Grorud møter Stjørdals-Blink.

Obosligaen, runde 16

Sandnes Ulf – Grorud 2-3 (0-0)

Østerhus Arena, 1025 tilskuere.

Mål: 1-0 Michael Baidoo (64), 2-0 Baidoo (75), 2-1 Oscar Aga (85), 2-2 Aga (str. 88), 2-3 Aga (str. 90).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Chris Sleveland, Michael Baidoo, Markus Vassøy Nilsen, Sandnes Ulf, Saadiq Elmi, Grorud.

Sandnes Ulf (4-3-3): Aslak Falch (Markus Vassøy Nilsen fra 58.) – Jørgen Øveraas Olsen, Espen Berger, Torbjørn Heggem, Ári Mohr Jónsson – Michael Baidoo, Ståle Stålinho Sæthre (Christian Landu Landu fra 46.), Ingvald Sandvik Halgunset (Chris Sleveland fra 77.) – Jostein Ekeland, Mathias Bringaker (Erlend Hustad fra 62.), Maxwell Effiom (Sander Finjord Ringberg fra 62.).

Grorud (4-4-1-1): Mats Viken – Arnar Thór Gudjónsson, Glenn André Harviken (Tobias Collett fra 68.), Henrik Bredeli, Fabian Østigård Ness – Thomas Elsebutangen (Nikolai Hristov fra 79.), Hassan Yusuf (Saadiq Elmi fra 86.), Christos Zafeiris (Bjørn Martin Kristensen fra 79.), Sindre Osestad – Preben Mankowitz – Oscar Aga.