trikkeligaen

Lyn truet serielederen: - Vi hadde fortjent mer

(Lyn - Sandviken 1-2). Lyn så ut til å redde ett poeng da Runa Lillegård på lekkert vis satte inn 1-1 mot serieleder Sandviken på Kringsjå med 18 minutter igjen. Så glapp det på overtid, og dermed tapte Lyn 1-2.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): Hjemmelaget så ut til å ta et råsterkt poeng etter at Lillegård avsluttet lekkert fra nærmere 20 meter etter 72 minutter. De sto godt imot defensivt, og selv om bergenslaget presset på for 2-1, klarte de ikke skapte det helt store.

Derfor var det ekstra tungt da Sandviken fikk straffe på overtid. Maja Nordahl felte Kennya Cordner, og dommer pekte på straffemerket. Marit Bratberg Lund var sikkerheten selv fra elleve meter og hamret ballen opp i høyre hjørne.

Lyn fikk en siste mulighet minuttet etter, men skuddforsøket til Emma Gode fra 20 meter gikk rett på Sandviken-keeper Aurora Mikalsen. Dermed endte det med et tungt 1-2-tap for Lyn.

En god prestasjon

– Det var veldig surt. Jeg føler vi gjør en god prestasjon, så det er utrolig surt at det ryker på slutten der. Jeg synes det var flere svake vurderinger av dommerne, men vi må score flere enn motstanderne. Til syvende og sist er det dét handler om, sier Lyn-keeper Kirvil Odden til Dagsavisen.

Det var ikke bare svartmaling av situasjonen fra målvakten, til tross for nok et tap.

– Vi tar med oss den gode roen i vårt eget spill. Vi har god tålmodighet og tør å holde på ballen og spille vårt spill, som er bra. Vi vet at vi er gode og kan takle nesten hva slags motstand. Det er mye positivt å ta med seg. Så handler det om å gjenskape prestasjonen mot de lagene som ligger rundt oss på tabellen. Det er gøy mot de gode lagene, men det smaker enda bedre om vi kan gjøre det om til poeng mot de lagene rundt oss.

Fire strake tap

Også trener Tom Stenvoll var fornøyd etter oppgjøret, til tross for et nytt tap.

– Strålende prestasjon, null poeng. Vi varierer mye i prestasjonen, men i denne kampen syntes jeg vi var på høyde og bedre enn Sandviken i perioder. Det er veldig bra at våre unge jenter ser at vi er så gode som vi er. Vi hadde fortjent mer, sier en skuffet, men fattet hovedtrener.

– Vi har masse bra på gang, det er positive vibber selv om vi er skuffet, sier han.

De harde fakta er fire strake Lyn-tap – 0–1 for Kolbotn, 1–2 for Rosenborg, 1–3 for Arna-Bjørnar og nå 1–2 for Sandviken. Tre av tapene har kommet på Kringsjå.

– Det er tungt, men vi må ha is i magen. Det er ingen grunn til panikk. Vi har hatt en god utvikling denne sesongen og er på en oppadgående kurve, noe vi også ser i dag. Nå har vi tre-fire avgjørende kamper foran oss for å sikre plassen, sier Odden.

To kamper på en uke

Nå venter Aalesund i cupen, før Arna-Bjørnar står på motsatt banehalvdel neste lørdag.

– Det er alltid artig i cup. Belastningen rundt det å reise langt er størst utfordring, ingenting på forskudd. Vi er med i cupen for å vinne hele greia, sier Stenvoll om 2. divisjonslaget Aalesund og den kampen. Om kampen mot Arna-Bjørnar sier han:

– Arna-kampen blir en helt annen kamp enn den her mot Sandviken. De spiller på en annen måte og det kommer til å bli et annet kampbilde. Hjemme på Kringsjå skal vi være tøffe å slå, og det har vi vist senere. Det skal vi vise nå og, sier treneren.

– Vi tapte 1–3 for dem 17. juli, så vi har den kampen friskt i minne. Mye av nøkkelen mot dem blir det samme som mot Sandviken – gjenskape den gode prestasjonen og den gode følelsen, og ha troen og tørre å spille vårt eget spill. Vi må i tillegg ha fightervilje i både egen og motstanderens boks. Det har mye å si, avslutter Odden.

KAMPFAKTA

Toppserien kvinner lørdag:

Lyn – Sandviken 1–2 (0–1)

Kringsjå: 200 tilskuere.

Mål: 0–1 Vilde Hasund (11), 1–1 Runa Lillegård (72), 1–2 Marit Bratberg Lund (str. 90).

Dommer: Marius Bye, Aurskog-Høland.

Gult kort: Cathinka Friis Tandberg, Julie Aune Jorde, Maja Nordahl, Lyn.

Lyn (5-3-2): Kirvil Odden – Anna Linnea Palm, Joanna Bækkelund, Maja Nordahl, Iselin Sandnes Olsen, Emilie Raaum Closs – Julie Aune Jorde, Laura Gashi (Kamilla Melgård fra 83.), Emma Stølen Godø – Cathinka Friis Tandberg (Runa Lillegård fra 62.), Anna Nerland Aahjem (Kristin Haugstad fra 46.).

Sandviken (3-4-3): Aurora Mikalsen – Marthine Østenstad, Guro Bergsvand, Tuva Hansen – Ingrid Ryland (Cecilie Redisch Kvamme fra 85.), Ingrid Marie Spord, Lisa Naalsund, Marit Bratberg Lund – Elisabeth Terland, Maria Brochmann, Vilde Hasund (Kennya Cordner fra 86.).

Toppserien kvinner lørdag, 10. runde:

Arna-Bjørnar – LSK Kvinner 3-4, Lyn – Sandviken 1-2, Stabæk – Rosenborg 2-5, Vålerenga – Kolbotn 3-0, Klepp – Avaldsnes 0–4.

Mer fra Dagsavisen