trikkeligaen

Drømmescoring fra Jensen da VIF slo Kolbotn

(Vålerenga - Kolbotn 3-0) Vålerenga kom tilbake på vinnersporet og fant tilbake til sitt vante seg hjemme mot Kolbotn lørdag.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Med debutant Agnete Nielsen og 16 år gamle Stine Brekken fra start, skulle Vålerenga starte høstsesongen i håpet om å ta igjen Sandviken og Rosenborg seks og fem poeng foran seg på tabellen. De regjerende serie- og cupmesterne så rustne ut etter en liten ferie til å begynne med mot Kolbotn på hjemmebane, men fem minutter før pause våknet VIF-damene virkelig.

Etter tre kamper uten seier i Toppserien, fant Vålerenga til slutt tilbake til storformen de viste i starten av sesongen med en komfortabel 3-0-seier over Kolbotn.

Fem magiske VIF-minutter

Etter en temposvak start på kampen, kom hjemmelaget ordentlig i gang på tampen av første omgang. Andrine Tomter slo inn en innoverskrudd corner fra høyre, og Ingibjörg Sigurdardottir vant den første duellen i feltet. Headingen gikk videre til Katherine Stengel foran Kolbotn-keeperen. Innenfor femmeteren vendte amerikaneren fint opp, og satte inn 1–0 mellom beina på Siri Ervik og i mål. Stengel sendte Vålerenga i ledelsen med sitt første mål i VIF-drakt.

Det var ikke før omgangens siste fem minutter at kampen våknet til liv, og etter nok et hjørnespark fra Tomter skaffet Rikke Nygard frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren på venstresiden. Da sto høyreback Janni Thomsen klar, og skjøt like gjerne ballen direkte i mål over muren og til side for Ervik i høyre hjørne. Thomsen åpnet dermed målkontoen for sesongen, og sørget for tomålsledelse. Fem minutter med VIF-dominans i en ellers svak første omgang, og 2–0 til pause for VIF.

Høyreback Janni Thomsen scoret sitt første mål for sesongen da hun satte inn 2-0 direkte på frispark for VIF.

Drømmescoring

Hjemmelaget fortsatte i samme spor etter hvilen, og utførte kontringsfotball i verdensklasse etter en Kolbotn-corner. Rikke Nygard fant til slutt Synne Jensen med en flott pasning på hjørnet av 16-meteren. Vålerengas toppscorer fikk en nydelig berøring, og avsluttet på halv volley med venstrefoten. Forbi Kolbotn-keeperen suste ballen inn i nærmeste kryss, og Vålerenga var tilbake i samme form som de startet sesongen i med en komfortabel 3-0-ledelse etter 55 minutters spill.

Jensen er nå delt toppscorer i Toppserien med ni mål på ti kamper for VIF. Emilie Haavi i LSK Kvinner står med like mange mål på like mange kamper.

16-åringen Stine Brekken gjorde seg slettes ikke bort for hjemmelaget, og fikk vist seg fram i sin debut fra start for VIFs A-lag. Ylinn Tennebø erstattet Brekken etter 59 minutter. Jalen Tompkins i VIF-buret sto godt og ryddet unna det bortelaget kom med, som for det meste var cornere og innlegg i spill.

Etter 83 minutter fikk også nykommeren Thea Bjelde sin Vålerenga-debut da hun erstattet Rikke Nygard.

Resten av andre omgang bydde ikke på mange sjanser, men VIF kontrollerte inn seieren og holdt nullen for første gang på tre kamper. Dermed endte det 3–0 til Vålerenga, som fikk en perfekt start på siste halvdel av sesongen i Toppserien.

Toppserien kvinner lørdag:

Vålerenga – Kolbotn 3-0 (2-0)

Intility arena: 303 tilskuere.

Mål: 1-0 Katie Stengel (40), 2-0 Janni Thomsen (43), 3-0 Synne Jensen (55).

Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen, Bækkelaget.

Vålerenga (4-2-3-1): Jalen Tompkins – Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter (Camilla Huseby fra 59.) – Stine Brekken (Ylinn Tennebø fra 59.), Dejana Stefanovic – Katie Stengel (Elise Thorsnes fra 59.), Rikke Nygard (Thea Bjelde fra 84.), Synne Jensen (Rikke Marie Madsen fra 59.) – Agnete Nielsen.

Kolbotn (4-3-3): Siri Ervik – Thea Sørbo, Lena Soleng Hansen, Sara Hørte, Elma Nelhage (Susanne Haaland fra 77.) – Tone Bettina Pirisi, Vilde Gullhaug Birkeli (Kristin Holmen fra 84.), Tonje Pedersen – Jenny Norem (Savannah Francis fra 67.), Ingrid Kvernvolden (Julie Hoff Klæboe fra 77.), Johanne Fridlund (Nathalie Jørgensen fra 76.).

Toppserien kvinner lørdag, 10. runde:

Arna-Bjørnar – LSK Kvinner 3-4, Lyn – Sandviken 1-2, Stabæk – Rosenborg 2-5, Vålerenga – Kolbotn 3-0, Klepp – Avaldsnes 0-4.