trikkeligaen

Skeid-spissen om LSK: – Det er ikke så langt opp

Skeid røk ut av cupen mot Lillestrøm, men får selvtillit av prestasjonen mot de gul- og svartkledde fra Eliteserien.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): LSKs Tobias Svendsen og Skeids Johnny Buduson scoret i ordinær tid, men i ekstraomgangene var det bortelaget som trakk det lengste strået på Nordre Åsen. Thomas Lehne Olsen avgjorde for Lillestrøm. Likevel er det mye positivt å ta med seg fra tapet i cupens 2. runde, skal man tro Skeid-leiren.

– I utgangspunktet trodde jeg ikke vi skulle komme så langt – at det levde helt inn. Lillestrøm er tross alt Norges tredje beste lag for øyeblikket. Det er et solid lag, sier målscorer Buduson til Dagsavisen.

– Dere frustrerte dem fra start av?

– Det gjorde vi. Men nå startet de ikke med sine aller beste spillere fra start av, da. Og så setter de innpå Eliteseriens beste spiss, og så ender det med at han blir matchvinner til slutt. Så det er et ordentlig bra lag, svarer han.

Skuffet Holme

– Hva tar man med seg fra en slik match?

– Dette er kanskje første gang siden 1. divisjon at vi ikke har vært det førende laget. Og jeg synes vi er bra til å ligge lavt. Det kan vi ta med oss. Så får vi satt trykk på et eliteserielag – det bygger selvtillit.

– Det er et stykke opp. De spiller oss lavt store deler av kampen. Samtidig er det ikke langt opp. Men de slipper seg nok litt ned, og vi er ekstra giret. Så det er fortsatt et stykke opp – så ærlige må vi være, sier Buduson.

Skeid-trener Gard Holme innrømmer at han kjente på en del skuffelse etter at fløyta gikk i søndagens oppgjør.

– Når det først blir som det blir, er det jo surt. Akkurat nå er vi bitre over at vi ikke klarte det. Vi føler jo nærmest at vi er det beste lag i ekstraomgangene. Før scoringen føler jeg det er vi som har litt momentum. Så er jeg fornøyd med at vi gjør en veldig god prestasjon. Vi viser at vi er et bra fotballag, for Lillestrøm er jo egentlig ganske gode. Så det må vi ta med oss og bygge videre på. Men akkurat nå er vi litt skuffa, sier han til Dagsavisen.

Skeid-trener Gard Holme.

Protesterte

Skeid protesterte på den avgjørende 2-1-scoringen til LSK-spiss Lehne Olsen, men fikk ikke gehør av dommer Rohit Saggi.

– Fra Skeid-benken så det veldig ut som frispark. Der vi sto så det ut som to strake armer i ryggen. Men så er ikke vi helt objektive heller. Så vi får se situasjonen på nytt før vi konkluderer, legger han til.

– Lehne Olsen er smart. Han gir meg en liten dytt. Jeg tror dommeren ser det, men han mener vel at det ikke er nok, sier Skeid-kaptein Fredrik Berglie om situasjonen før 2-1.

– Hva tar dere med dere fra denne matchen, Holme?

– Vi er kloke, vi har kommet ganske langt i spillestilsarbeidet. Guttene skjønner rollene sine veldig godt. Så får vi også noen referanser på tempo, forflytning og sånne ting. Vi tar med oss selvtillit, først og fremst, sier Skeid-treneren.

Skeid må nå se fram mot neste kamp i 2. divisjon, avdeling 2. Den går hjemme mot Egersund om to uker.

Mer fra Dagsavisen