trikkeligaen

Lehne Olsen knuste Skeids cupdrøm i ekstraomgangene

(Skeid – Lillestrøm 1-2 e.e.o.) Gard Holmes Skeid-mannskap kjempet tappert mot Eliteserie-motstanden på Nordre Åsen, men til slutt var det formspiller Thomas Lehne Olsen som sendte «kanarifuglene» videre til cupens 3. runde.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeid frustrerte LSK og kjempet seg til ekstraomganger, men Lillestrøm-profilen Lehne Olsen ble matchvinner med sin scoring i første ekstraomgang. Dermed endte det 2-1 til gjestene.

Skeid fikk en voksen oppgave i 2. runde av cupen søndag. Lillestrøm, som er tabelltreer i Eliteserien og spiller to nivå over, har vist sterk form i seriespillet den siste tiden. Men foran 650 betalende tilskuere lot ikke Skeid seg pille på nesen på eget kunstgress.

Skeid-Lillestrøm.

Brassespark

Gjestene tok riktig nok initiativet fra start på Nordre Åsen, men et hardtarbeidende Skeid-lag sørget for at de gul- og svartkledde ikke kom til de helt store sjansene innledningsvis.

Skeid slet med å skape det helt store framover i banen, men Abdul-Basit Agouda fikk hjemmefansen fram på kanten av setene da han prøvde seg på et spektakulært brassespark etter en drøy halvtimes spill. Ballen gikk imidlertid litt over målet til Lillestrøm-keeper Mads Hedenstad Christiansen.

Omgangens største sjanse kom like før hvilen, da gjestenes Ulrik Mathisen ble spilt gjennom mot mål av lagkamerat Tobias Svendsen. Men Mathisens forsøk ble stoppet av en våken Anders Gundersen i Skeid-buret.

Bortelaget var langt fra tilfreds med 0-0, noe som førte til endringer i pausen. Formspiller Lehne Olsen og lagkamerat Igoh Ogbu kom begge inn da 2. omgang ble sparket i gang. Og Lillestrøm fikk tidlig uttelling. Etter 52 minutter sto det 1-0 til gjestene fra Eliteserien, da Tobias Svendsen sendte LSK i føringen. Han kombinerte fint med Daniel Gustafsson og plasserte ballen høyt i mål inne i Skeid-boksen.

Men Skeid ga slett ikke opp, og kun seks minutter baklengsmålet fikk vertene en gyllen mulighet til utligning. LSK-innbytter Ogbu dro ned vertenes Øystein Vestvatn, og dommer Rohit Saggi pekte resolutt på straffemerket. Johnny Buduson gikk selvsikkert fram og utlignet med en herlig straffe i venstre kryss – til ellevill jubel fra Skeid-fansen.

Måltyven Lehne Olsen

Oppgjøret fortsatte å bølge fram og tilbake uten de helt store sjansene, men Anders Johan Johansen fikk en stor mulighet til å stange Skeid i føringen etter en corner i det 81. spilleminutt, men hodestøtet gikk like utenfor høyre stolpe.

Lillestrøm kastet folk fram i jakten på seier mot slutten. Ifeanyi Mathew og Daniel Gustafsson fikk hver sin mulighet, men Gundersen i Skeid-buret holdt unna. Dermed gikk oppgjøret til ekstraomganger.

I første ekstraomgang var det Skeid som kom best i gang. Innbytter Dreni Ademaj fikk sjansen på frispark fra god posisjon – forsøket gikk først i muren, men på returen dunket han til. Men ballen snek seg like utenfor Lillestrøm-keeper Christiansens høyre stolpe.

Kort tid etter kom imidlertid kalddusjen for hjemmelaget. Gjermund Åsen spilte en lang ball opp i Skeid-boksen, og der luktet Thomas Lehne Olsen sjansen. Lehne Olsen, som står med elleve seriemål i Eliteserien så langt, tok ballen kontrollert ned og plasserte den inn i nettmaskene. Skeid-spillerne ropte på frispark i situasjonen, men fikk ikke gehør av dommer Saggi.

Skeid forsøkte å mobilisere til en sluttspurt i det som gjensto av ekstraomgangene, men LSK dro ned tempoet og holdt hodet kaldt. Johnny Buduson og innbytter Shadi Ali kom begge til muligheter, men det ble bare nesten. Dermed måtte de rød- og blåkledde skuffet konstatere at cupeventyret er over for denne gang. Hjemmefansen var imidlertid fornøyd med innsatsen, og klappet vertene av banen, tross exiten.

Trener Gard Holme og Skeid, som topper 2. divisjon, avdeling 2, må nå riste av seg skuffelsen og se fram mot neste seriekamp. Den går hjemme mot Egersund 14. august.

---

NM fotball, 2. runde

Skeid – Lillestrøm 1–1 (0-0), 1-2 e.e.o.

Nordre Åsen, 650 tilskuere

Mål: 0-1 Tobias Svendsen (52), 1-1 Johnny Buduson (str., 58), 1-2 Thomas Lehne Olsen (97)

Dommer: Rohit Saggi, Drafn

Gult kort: Igoh Ogbu og Espen Garnås, Lillestrøm

Skeid (5-4-1): Anders Gundersen – David Hickson (Gabriel Andersen fra 102.), Anders Johan Johansen (Abel William Stensrud fra 108.), Fredrik Tobias Berglie, Hayder Altai, Mikkel Tveiten (Marcus Melchior fra 64.) – Øystein Vestvatn (Dreni Ademaj fra 79.), Felix Leenborg Anthonessen (Shadi Ali fra 102.), Simen Hestnes, Abdul-Basit Agouda (Stian Kommandantvold Pettersen fra 64.) – Johnny Buduson