trikkeligaen

God interesse for Lyn–Vålerenga: – Regner med at vi blir utsolgt

Ett døgn etter at billettsalget til cupklassikeren Lyn–Vålerenga ble åpnet er en tredjedel av billettene solgt. Lyns daglige leder forventer at de selger ut de 5000 billettene de i første rekke har lagt ut, og åpner for at enda flere kan få med seg byderbyet.

Oppgjørene mellom Lyn og Vålerenga har en helt egen historie blant alle Oslo-oppgjørene, og for Lyns del blir det en pangstart på klubbens obligatoriske kamper etter 1,5 års pause. Etter at billettene ble sluppet tirsdag klokken 10.00 har det vært god pågang hos Lyn.

– Det har vært en ok+ start på billettsalget, til tross for at det er litt feriemodus overalt. Vi har solgt 1700 billetter til nå, og kjører i gang en ny kampanje i løpet av dagen onsdag. I første omgang håper vi å selge ut de 5000 billettene vi har lagt ut, men hvis vi blir utsolgt åpner vi selvsagt for at enda flere kan få plass hvis det er interesse for det, sier Lyns daglige leder Bjørn Gahn Jønsberg til Dagsavisen.

Samarbeider med Volvat om testing

Regjeringen åpnet mandag for opp til 7000 tilskuere, og med et sulteforet publikum som ikke har sett Lyn spille på 1,5 år og ikke har opplevd byderby mot Vålerenga siden 2014, har Jønsberg god tro på at de setene de har lov til å selge på Bislett blir fylt.

– Det er lenge siden vi har spilt kamp nå, og selv om det er litt synd at kampen spilles i sommerferien, regner jeg med at folk reiser hjem eller utsetter ferien for å få med seg denne klassikeren. For oss blir det en pangstart på å spille offisielle kamper igjen, så vi må takke NFF for at de har gitt oss denne muligheten. Det er veldig kult å starte det hele med et brak, og vi skal være klare både på tribunen og på banen, lover Jønsberg.

For å komme seg inn på kamp må du ha grønt koronasertifikat, som vil si at du enten må være fullvaksinert, tatt første dose tre uker før kamp eller negativ test maks 24 timer før kampstart.

– I samarbeid med Volvat Barcode vil vi sette opp teststasjon utenfor stadion, som vil være åpen fra 10.00 til 15.30 på kampdagen, slik at folk som ikke har hatt korona eller som har fått koronavaksine kan få testet seg. Vi spør også alle som kjøper billett om de er vaksinerte eller har hatt korona, slik at vi kan ha et visst anslag om hvor mange som trenger å få testet seg før kampstart, forteller Jønsberg.

VIF-kampen gir økt sesongkortsalg

Han sier at alle som kjøper billett får en plassbillett med avstand mellom alle plassene som selges, og at alle som kommer på kamp skal være trygge på at alle restriksjoner følges og at alt skal være på stell.

– Det er ingen som klarer å skape de rammene som det Lyn og Vålerenga klarer i Oslo. Oppgjørene har et historisk sus over seg, og det er veldig givende at vi har en sånn kamp å se fram til, sier Jønsberg.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Lyns daglige leder opplyser også at oppgjøret har ført til et mersalg av sesongkort, som nå har passert både fjoråret og 2019.

– Vi har passert godt over 100 solgte sesongkort, så vi merker at entusiasmen er stigende for å se Lyn. Det hjelper selvsagt på med et sånt oppgjør mot Vålerenga, men som jeg har sagt en del i det siste merker vi at Lyn lever. Alt ligger til rette for at vi skal få bygget klubben videre på den måten vi ønsker, og humøret er på topp og alt er veldig moro i Lyn, sier Jønsberg som mener at Lyn-laget ikke skal kimses ad.

– Gutta er veldig ivrige på trening om dagen, og etter at vi kom tilbake fra ferie på mandag har det virkelig vært futt i treningene. Så lenge vi gir 100 prosent både på banen og på tribunen, kan vi gi oss selv en klapp på skulderen, også kan vi jo alltids håpe at det er nok for å detonere en cupbombe, sier Jønsberg og ler.

Nyeste fra Dagsavisen.no: