trikkeligaen

Skeid og Kjelsås om rivaler og muligheter

Når KFUM og Grorud klarer det, kan Skeid og Kjelsås også. Det er kvalitet nok til flere lag på nest øverste nivå, mener de to trenerne som leder Skeid og Kjelsås.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeid-trener Gard Holme ønsker Kjelsås-trener Eivind Kampen velkommen til arenaen der de skal utkjempe årets første derby onsdag kveld.

I anledning innspilling av Dagsavisens podkast “Trikkeligaen”, har Eivind Kampen kommet ned fra Kjelsås, ikke med trikken de fire holdeplassene, men på sparkesykkel, byens nye utskjelte framkomstmiddel.

Ventelister

– Ja, flere pokaler her enn oppe hos meg, sier Kampen når han entrer det gamle klubbhuset der pokaler fra en stadig fjernere historie skinner i diverse glassmontre.

Skeid melder om “utsolgt” foran hjemmekampen, fordi bare 370 får plass i disse koronatider.

– Men vi skal få plass til de to som kommer fra Kjelsås også, fleiper Gard Holme når temaet en kort stund handler om entusiasmen fra supporterne. I utgangspunktet er det stengt for bortesupportere.

Men man kan sette seg på venteliste. Grunnen til at tilskuertallet fortsatt begrenses er på grunn av arenaens samlede kapasitet og rom for flere kohorter og innganger.

– Jeg har vel gitt opp å følge med på alle reglene, men blir det ventelister på Grefsen stadion også i returkampen til høsten, skal vi være fornøyd, sier Eivind Kampen.

Mange Oslo-talenter

Men uansett innramming, de to trenerne leder to ambisiøse lag som begge har ambisjoner om topplasseringer. Når man ser hvordan fjorårets 2. divisjonslag Bryne og Fredrikstad gjør det på nivået over og hvordan KFUM Oslo og Grorud klorer seg fast, er de overbevist om at det er plass til flere lag fra Oslo.

– Jeg anser nivået fra OBOS-ligaen og ned til øvre halvdel i 2. divisjon som helt likt. Så handler det om marginer, skadesituasjon og slike ting, sier Gard Holme, som møtte FFK to ganger i fjor i to helt jevne kamper.

Kjelsås skuffet i fjor, og er innbitt innstilt på å løfte seg. Igjen har både Skeid og Kjelsås avgitt spillere til klubber på høyere nivå, men fyller opp med talenter fra Oslo-fotballen, som det er mange av. Det gjelder bare å finne de riktige typene og utvikle dem til toppspillere.

Holmes første hjemmederby

Skeids daglige leder Daniel Holmeide Strand overrasket med offensiv servering under podkast-innspilling.

Begge lag har åpnet serien med en seier og ett tap i en avdeling som ansees ganske åpen.

For Eivind Kampen er kampene mot Skeid noe spesielt, laget fra samme bydel er erklært hovedrival. Og det har gnistret mellom lagene de siste årene, både i serie og cup. Høy temperatur og mange scoringer.

Gard Holme er ikke like inne i denne rivaliseringen for det er faktisk første gang han får dette oppgjøret på Nordre Åsen. I fjor ble det bare en kamp mellom lagene i det forkortede seriespillet før det ble et sluttspill som Kjelsås ikke kvalifiserte seg til.

Men oppgjøret på Grefsen stadion ble en av høstens heftigste kamper. Skeid vant 3–2 der to av målscorerne har gått til kubber på nivået over, Taofeek Ismaheel til FFK og Henning Tønsberg Andresen til UllKisa. Johnny Buduson var siste målscorer. For Kjelsås scoret Ola Bjørnland og Jesper Solli, begge fortsatt i klubben, sistnevnte kaptein og tidligere elev av Gard Holme i VIF-systemet.

Store utskiftninger

For Oslo-spillere vandrer og Skeids viktigste nykommer i år er Marcus Melchior fra VIF2, som utgjør en viktig midtbanesentral med en annen Holme-elev fra VIF-tida, Simen Hestnes.

I podkasten blir de utfordret på å hente en ønskespiller fra motstanderen. Her blir de diplomater, for de ønsker ikke å antyde mistillit til egne spillere.

– Jeg må innrømme jeg har veldig sans for høyrebacken Matarr Kah, sier Kampen først om Skeids utvalgte. Kah har markert seg sterkt i de to første kampene med veldig offensiv stil.

– Han har en fysikk alle fotballtrenere ønsker seg, sier Kampen.

Historisk spillestil

I motsetning til Kampen har Gard Holme en tidligere Kjelsåsspiller i sin stall. Stian Kommandantvold Pettersen. Han har vandret litt mellom klubbene og kan spille både back og midtstopper.

Holme drar på litt før han svarer:

– Jeg mener vel at Glenn Håberg er 2. divisjons mest undervurderte venstreback, sier han.

Det utleder en lengre seanse om lange baller og Kjelsås historisk utskjelte spillestil, som Kampen fortsatt kan fortelle er et stempel som forfølger Kjelsås når de er ute på tur.

Men han har stor respekt for den spillestilen Stig Mathisen sto fast ved i sine 16 år i klubben. Den var effektiv. Og mange av de samme prinsippene gjelder ennå.

Midt under fotball-EM dundrer norsk fotball videre på alle nivåer i en hektisk sommer.

– Det er mange fantastiske kamper i EM-sluttspillet, men jeg slår et slag for Oslofotballen. Jeg håper alle Osloklubbene får økt publikumsoppslutning. Det er mange fine øyeblikk, sier Kampen.

Han skal love å sørge for flere av dem.

PS. Hvordan innspillingen blir avbrutt av en overraskende offensiv Skeid-leder og hvordan den lokale quizen mellom Kampen og Holme gikk, må man til podkasten for å få med seg. Men det ble jevnt, like jevnt som mange tror det blir onsdag.

PSII. Johnny Buduson er klar igjen for Skeid etter at han ikke var med til Trondheim.

PSI! I. Avspark Skeid – Kjelsås onsdag klokka 19.00.

Lagenes resultater til nå:

Skeid: 1–2 for Arendal (h), 3–0 over Rosenborg2 (b)

Kjelsås: 0–1 for Vard Haugesund (b), 3–2 over Odd2 (h).

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:













Mer fra Dagsavisen