trikkeligaen

Marerittet i Molde er over. Slik spilte laget som sto bak

Her er spillebørsen for Vålerengas første seier i Molde på elleve år.

KRISTOFFER KLAESSON6: Gjør noen nesten sjarmerende småfeil, men er på hugget når det gjelder. Og holdt en stoisk to i hektiske sluttminutter.

CHRISTIAN BORCHGREVINK – 7: Startet kampen med fulladete batterier og spurtet i angrep. Og ble belønnet tidlig som VIFs første målscorer. Viser en smittende offensiv vilje samtidig som han gjør jobben defensivt.

JONATAN TOLLÅS NATION – 6: Helt sentral på Vålerengas utligning til 2–2 og driver voksenopplæring med sin nye makker. Ny bunnsolid kamp på VIFs verste bortebane. Har en smittende ro.

BRAGE SKARET – 5: Startet kampen i stedet for Ivan Näsberg og gjorde en flott debut. Var nær en stor flause, men lot seg ikke vippe av pinnen. 19-åringen har mye fysikk og tempo. Måtte ut med krampe.

SAM ADEKUGBE – 5: Fikk ikke brukt sine offensive egenskaper som før og slet med å stanse Moldes mange innlegg. Men hadde mange viktige defensive inngrep. Jobber med å få i gang det offensive med Amor Layouni.

HENRIK BJØRDAL – 7: Jobber uavbrutt i nitti minutter og var viktig da Vålerenga klarte å holde det høye presset i startfasen av kampen. Da gikk han foran som vi vet han kan. Indirekte matchvinner da han vant duellen foran 3-2 scoringen.

FREDRIK OLDRUP JENSEN – 6: Veldig sentral i Vålerengas sterke åpning. Glipper på Moldes 2–1 scoring. Jobbet og slet og måtte avslutte som midtstopper da Skaret ble skadet.

TOBIAS CHRISTENSEN – 7: Han ville vise mye på sin gamle hjemmebane og det gjorde han lenge. Struttet av energi og hadde noen øyeblikk-pasninger som viser hvilke kvalitet som bor i ham.

ARON DØNNUM – 8: Det er Dønnum opp og Dønnum i mente om dagen. Han utnytter sin X-faktor slik han skal ved å skape kaos. Det åpnet for VIFs første mål og hans egen aggressivitet skaper seiersmålet som han selv setter.

VIDAR ÖRN KJARTANSSON – 4: Lagets største negative overraskelse i år i den grad at han bare står med ett mål. Kom ikke til avslutninger i denne kampen heller og sliter med samkjøringen og posisjoneringen i angrep.

AMOR LAYOUNI – 6: Målscorer til 2–2 på heading. Var mye involvert i starten og sto klar for mange kontringer som aldri ble utnyttet. Vålerenga kom sjelden fram på venstresida. Men i stedet for å bli frustrert jobbet han knallhardt defensivt.


Mer fra Dagsavisen