trikkeligaen

Kapteinen blir med videre på «Oslos tak»: – Svær, svær signering for oss

Jesper Solli har flest kamper av samtlige på Kjelsås, og selv om kapteinen har vært på utgående kontrakt etter denne sesongen tar han nå enda en sesong i den blå Kjelsås-drakta.

Siden overgangen fra Vålerenga i 2015, har Jesper Solli rukket å spille 146 kamper for Kjelsås fordelt på sju sesonger. Nå blir det både åtte og ni sesonger på den drivende midtbanespilleren på Grefsen stadion.

– Det er veldig gledelig at Jesper blir med oss videre. Det har vært rekordmange utskiftninger i Kjelsås fra i fjor til i år, så det å ha med en kontinuitetsbærer som Solli på laget er utrolig viktig. Det er en svær, svær signering for oss, sier trener Eivind Kampen til Dagsavisen.

Forberedt på en varierende sesong

Solli var i utgangspunktet på utgående kontrakt, men har nå signert for ett år til som strekker seg ut 2022-sesongen.

– En ting er at Jesper er en god spiller, men det betyr også mye at han har så stor tro på den neste generasjonen av Kjelsås-spillere at han synes det var et spennende prosjekt å være en del av, sier Kampen og fortsetter:

– Selv om vi har byttet ut mange spillere fra i fjor, synes jeg det er veldig gøy å jobbe med spillere som skal ut på den scenen som er PostNord-ligaen for første gang. Det er noe med at du har et inntrykk av talentet deres, men ikke vet hvor gode de kan bli, hvor fort det går og hvor bra det kan bli. Det er mange usikre varianter, som gjør det ekstra kult å være trener, medgir han.

Kampen er samtidig innforstått med at årets Kjelsås-stall av den grunn naturlig nok vil svinge litt i prestasjonene.

– Vi må være forberedt på at det varierer for unge spillere, men håper at vi har såpass mange i den samme posisjonen at vi kan treffe på timingen av de gode periodene. Laget skal være bra nok til å tale at ungguttene ikke får det til hver eneste gang, da vi har mange som har vært med på dette før. Selv om det vel er fem borte fra den faste elleveren i fjor, er vi ikke helt førstereisgjeng heller, forteller Kjelsås-treneren.

Treningskamp-dilemma

En annen som skal hjelpe ungguttene og bidra til kontinuiteten er back Ola Bjørnland, som også har signert ny kontrakt. Ut 2023.

– Ola er en ener på treningsmentalitet, både på feltet og i styrkerommet. Det er slike typer vi vil skal definere kulturen vår. Derfor er det utrolig viktig at han blir med oss videre, sier Kampen om Bjørnland.

Med så mange spillere ut og inn, og trolig bare tre treningskamper på å spille sammen laget, før den planlagte oppstarten 19. juni, har Kampen noen valg å ta den neste måneden.

– Det er et ekstra minus for oss i år at det ikke har vært en normal vinter med treningskamper, da vi har så mange nye som skal spilles inn i laget og andre som må ta en større rolle i laget enn tidligere. Det gjør at de treningskampene vi får blir utrolig viktige, men også litt vriene med tanke på hvordan man skal legge løpet. Vi må ta en avgjørelse på om vi skal få så mange som mulig i gang, eller om vi skal spisse laget fra start inn mot seriestarten, forteller Kampen.

Mer fra Dagsavisen