trikkeligaen

Skuffet over at «festkampen» ble plassert midt i uka i fellesferien: – Helt bak mål

Skeids oppgjør mot Kjelsås var opprinnelig planlagt til 16. mai, men i stedet for folkefest på Nordre Åsen spilles kampen nå midt i fellesferien i juni. Det synes Skeids Daniel Holmeide Strand er dårlig stil.

Det ble klart da Norges Fotballforbund (NFF) offentliggjorde oppsettet av PostNord-ligaen før helga.

– Jeg skjønner at det ikke ble noe av nå den 16. mai, men det blir ikke like mye folkefest av at de legger kampen i en midtuke i fellesferien. Det er helt bak mål, og egentlig bare dårlig stil av forbundet, sier Daniel Holmeide Strand.

Saken fortsetter under podkasten

– Ingen gave til Oslofotballen

Han er daglig leder i Skeid, og synes det er kjedelig at NFF har stukket kjepper i hjulene på det som skulle bli årets fotballfest på Nordre Åsen. Kjelsås får spille sin hjemmekamp mot Skeid 30. eller 31. oktober, og Holmeide Strand hadde håpet at begge kampene ville blitt lagt til høsten.

– Nå vil det jo bli 300-400 tilreisende fra en fire-fem trikkestopp ned pluss de vanlige 50 Kjelsås-tilskuerne på den kampen også, men jeg synes begge kunne blitt lagt til høsten. Etter vi kommer ut av denne pandemien både tror og håper jeg at flere vil se PostNord-ligaen og annen lokal fotball. Hvis Superligaen har gitt sånn avsmak at flere vil følge sitt lokale lag er de i hvert fall hjertelig velkommen på Nordre Åsen når vi får lov til det, sier Holmeide Strand.

Kjelsås-trener Eivind Kampen trekker på smilebåndet av Skeids publikumspåstand på Grefsen stadion, men er forøvrig helt enig i at det er synd at kampen på Nordre Åsen er lagt til fellesferien.

– Nå er riktignok Oksene i Skeids supportergjeng svære, men jeg tror vi skal klare å stille med flere enn det i oktober. Så er det ingen gave til Oslofotballen at den kampen der nede ble lagt til midt i fellesferien nei, sier Kampen.

Ikke fått klarsignal

Holmeide Strand er også spent på om det blir noe av oppsettet klubbene nå har blitt informert om, der seriestart skal være 19. og 20. juni.

– Vi har fått en tentativ plan der det legges opp til at vi kan starte med oppkjøringen fra og med neste uke. Da har vi fire uker før seriestart, som er innenfor det vi trenger, men vi har ikke fått noe klarsignal for det fra offisielt hold. Det er basert på signaler NFF visstnok skal ha fått om at det kanskje kan bli lov med treningskamper fra og med uke 21, forteller Skeid-lederen.

Hvis ikke folk har brutt alle regler og det kommer en stor smitteboom nå etter 17. mai, har Kampen god tro på at de nå endelig kan komme i gang med treningskampene.

– Selv om det ikke er gitt noe endelig grønt lys, synes jeg det mellom linjene virker ganske bankers at vi får starte opp nå. Nå har vi halvveis giret opp mot årets første treningskamp en tre-fire ganger allerede, så det bør være tida nå for at vi faktisk skal få spilt den, sier Kampen.

Mange flere midtukekamper i år

Holmeide Strand sier at de nå planlegger med at de kommer i gang med treningskampene neste uke, men at de likevel ikke tror helt på det før de får den endelige beskjeden.

– Vi har jo lært nå at vi ikke kan ta noe for gitt, så vi venter med å slippe jubelen løs. Sammen med samfunnet forøvrig har vi lært å leve med den usikkerheten, men vi skal være klare hvis vi får lov til å gå i gang, sier han.

Skeid starter forøvrig hjemme mot Arendal helga 19. eller 20. juni, før RBK2 venter i andre serierunde helga etter. Lokaloppgjøret mot Kjelsås venter da hjemme onsdag 30. juni.

– Det blir helt klart uvant å spille så mye midtuke som det legges opp til i år, og med det oppsettet som er lagt til grunn nå blir det et hektisk program ut i november. Samtidig blir det likt for alle lag, så det blir interessant å se hvordan de ulike lagene takler det, men vi kommer i hvert fall til å stille med like godt lag i midtukekampene som i helgene. Vi var forøvrig for en sluttspillordning som i fjor, men var i et mindretall der blant klubbene, så vi må bare løse det så godt vi kan, forteller Holmeide Strand.

Midtukekamper vil by på utfordringer

Der Skeid ønsket seg forrige sesongs løsning med færre kamper og en sluttspillsløsning, er man i Kjelsås-leiren veldig glad for at det legges opp til normal serie.

– Det at vi skal spille langt flere midtukekamper i år er interessant, og noe du kan se for deg vil favorisere de rikere klubbene med litt større staller. Først og fremst synes jeg det bare er gøy å få så mange kamper, da jeg synes den enkle serien i fjor var en skikkelig nedtur. Selv om det ikke skal brukes som en unnskyldning på at vi leverte en rævva sesong i fjor, sier Kampen.

Han tror spillerne har spilt opp så mye spillerglede og energi at det passer fint med mange kamper i starten nå.

– Det å spille i midtuka kan by på utfordringer med tanke på jobb- og skolesituasjon, men de fleste der det er en problemstilling har ordnet seg ganske gode ordninger slik at jeg tror det skal la seg løse. Så har vi også vært heldige med midtukekampene vi har fått, da det vel bare er en litt lengre reise vi skal ut på i midtuka. Klubben er nok ikke stilt for å drive sånn året rundt, men akkurat i dette tilfellet mener jeg det er en riktig avgjørelse, avslutter en Kjelsås-trener som nå gleder seg til å komme i gang.

– Treningskampene blir utrolig viktige i år, men også litt vriene med tanke på hvordan man skal legge løpet. Det blir trolig sånn at du får spilt tre treningskamper før sesongstart, og da må en velge mellom å få flest mulig i gang eller om man skal spisse troppen fra start. Her er det mange løsninger, så det blir en spennende utfordring, sier Kampen.

Mer fra Dagsavisen