Fotball

Dagsavisens tabelltips del 3: Skyter Tripic Viking inn i medaljestriden?

Eliteseriestarten nærmer seg, og Dagsavisens tabelltips har nå kommet til de lagene som vi tror akkurat ikke kan blande seg inn i medaljestriden. Disse tipper vi på plass 5., 6., 7., og 8.

Nedtellingen til seriestart fortsetter med de fire lagene vi tror havner i vakuum og ikke vil bli inne i medaljestrid eller nedrykk. Men også her er marginene små. Og som alltid: Ett eller flere lag vil overraske positivt og negativt.

8. HAUGESUND

Skulle vi tolket bare siste treningskamp mot Viking (0–4) har vi plassert Haugesund åtte plasser for høyt. Men noe skjer i trener Jostein Grindhaugs gjeng når poengkampen begynner. Lagets superveteran Christian Grindheim har lagt opp og det har i sannhet ikke kommet inn mye nytt. Kun to treningskamper er spilt, og de fortalte at dette laget trenger mer tid. Derfor er også seriestarten utsatt. Laget loste seg sikkert inn på en 9. plass i fjor og for denne gangen spår vi en plass opp.

Første seriekamp: Sarpsborg – Haugesund søndag 16. mai klokken 15.00

7. SARPSBORG 08

Laget slet tungt på bortebane i fjor med bare to seire utenfor Sarpsborg stadion. Trener Mikael Stahre har fått en vrien oppkjøring med lang treningspause, derfor har også de utsatt seriestart. Ibrahima Kone har kommet fra Haugesund og Kristian Fardal Opseth fra en tur i indisk (!) fotball. Treningskampene har vært ujevne, de to siste 0–2 for Lillestrøm og 1–0 over Odd. Etter bronseplassen i 2017 trodde mange at oppturen ville fortsette, men det snudde nedover. Laget avsluttet en trist fjorårssesong med 0–5 for Molde, men berget seg inn på en 12. plass. Vi tror på stigning.

Første seriekamp: Sarpsborg – Haugesund søndag 16. mai klokken 15.00

6. ODD

Odd var lenge i medaljekampen i fjor, men endte på 7. plass i første sesong etter Dag-Eilev Fagermos avskjed. Etterfølger Jan Frode Nornes følger samme plan med kontinuitet rundt de evige veteraner Steffen Hagen og Espen Ruud som fortsatt er med. Samtidig har de imponerende påfyll av lokale talenter. Nå har også en annen veteran, Magnus Lekven, vendt tilbake fra VIF. Framme forventer Mushaga Bakenga en bedre sesong enn i fjor. Derfor: Ett hakk opp også for Odd.

Første seriekamp: Odd – Sandefjord søndag 9. mai klokken 18.00

5. VIKING

Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen har overtatt ansvaret etter den vanskelige avskjeden med Bjarne Berntsen i fjor. Den ferske signeringen av den gamle helt Zlatko Tripic, har satt fyr på forventningene i Stavanger. – Vi skal nærme oss toppen av norsk fotball, sier midtbanemotor Kristoffer Løkberg, som nettopp har signert ny langtidskontrakt. Og vi tror han får rett. Viking scoret 54 mål i fjor, flere enn blant andre bronsevinner VIF, problemet var de 52 baklengsene. I generalprøven ble det 4–0 over Haugesund etter to mål av Veton Berisha. Vi setter dem en plass opp fra fjorårets 6. plass på grunn av deres offensive styrke. Dermed: Best i vest. (Molde definerer vi nord for vestlandet).

Første seriekamp: Viking – Brann søndag 9. mai klokken 18.00

Tabelltipset 2021 fullføres i morgen. Slik ser det ut så langt.

1..........

2..........

3..........

4..........

5. Viking

6. Odd

7. Sarpsborg 08

8. Haugesund

9. Lillestrøm

10. Stabæk

11. Tromsø

12. Mjøndalen

13. Kristiansund

14. Sandefjord

15. Brann

16. Strømsgodset

Mer fra Dagsavisen