Trikkeligaen

Frigg-treneren etter tapet for Skeid: – De tok oss igjen. Nå har vi like mange seire

Frigg-trener Magnus Aadland var som vanlig snakkesalig etter det knepne tapet for Skeid. Han syns det var små marginer som skilte lagene som sliter i bunnen av 2. og 1. divisjon.

TØRTEBERG (Dagsavisen): Skeid vant NM-oppgjøret mellom to lag med stolte cuptradisjoner. Marcus Melchior ble matchvinner fem minutter etter sidebyttet. Det var en av tre store Skeid-sjanser.

– Ellers har de headingen til Gabriel Andersen i første omgang og den på slutten da David Hickson sender kula bort til Menighetsfakultetet. Og jeg teller like mange for oss. Så det er små marginer som skiller oss i dag, sier Magnus Aadland til Dagsavisen og fortsetter.

– Er det ikke frispark til Shariff der da? spør han. Det er en henvisning til opptakten til scoringen, da Marcus Melchior vant ballen fra Shariff Cham og satte fart fremover i banen. - Jeg har ikke sett det på video, men det så ut som noe. Blåser dommeren på den står det fortsatt 0-0, sier han.

Ble for lite trykk

Men mål ble det og Frigg kom seg ikke tilbake etter det. - Jaja, da tok de oss endelig igjen. Nå har de like mange seire som oss denne sesongen, sier Aadland med et smil. På overtid kunne Bo Åsulv Hegland utlignet med det siste sparket på ballen, ellers ble det for lite trykk mot Skeid-buret da hjemmelaget jaktet utligning.

– Vi ønsker selvfølgelig flere spillvendinger, hurtigere pasningstempo og innleggsmuligheter, det uteblir, ikke fordi vi ikke ønsker det, men fordi vi mister mellomstasjonene for å frakte ballen ut på kantene. Backene ble flyttet høyere i banen og kantene inn som spisser. Det ble litt for stor avstand og da rekker Skeid å forflytte seg tidsnok til å demme opp, erkjenner Aadland.

Mye bedre i dag enn i helgen

I førsteomgang var de kanskje det beste laget. Selvom det ikke ble avansement denne gangen var det stor kontrast til hjemmetapet for Levanger i helgen.

– Den følelsen jeg sitter igjen med nå… sier Aadland, men finner ikke ordet. - Det er så fryktelig mye bedre enn Levanger. I dag gjør vi det som er planen og gutta tør å utføre spillet. Vi skulle ha kontroll med ballen i laget og egentlig dra ned tempo litt. Ta de mulighetene i bakrom da de oppstod. Samtidig er det en balanse vi må ri på. Er vi for hissige må vi forsvare oss mer. Men vi kunne nok ha gått inn bak dem ved flere anledninger. Det er en balanse der. En Hawaii-match mot et Obos-lag er ikke ønskelig, sier Aadland reflekterende.

– 7000 kvadratmeter

Han er fornøyd med hvordan laget holdt i ballen og spilte rundt Skeids høye press i førsteomgang.

– Joakim koste seg fælt utpå der. Han er rolig uansett hvor han spiller. I dag var det som et sittende anker. Jeg tipper han plaget dem litt da han spilte rundt presset deres i egen femmeter. Setter du presset på midtstreken er det 3600 kvadratmeter man må forsvare. Men de satt det på vår femmeter og da nærmer man seg 7000 kvadratmeter. Det er en forskjell. Det blir litt flere meter per spiller, sier Aadland.

Joakim Holmedahl var blant Friggs beste menn.

Skadetrøbbel

Joakim Holmedahl var blant Friggs beste menn. Han hadde en viktig rolle da Varg Støvland var utilgjengelig etter en smell han fikk mot Levanger. Det er en liten skadeliste hos Frigg som ikke hjelper på situasjoner de er i.

– Varg fikk en kjenning mot Levanger så vi lot han hvile. Tobias Hepsøe er også ute. Adonai Kidane ødela kneet sitt oppe i Alta. Han fikk svar på undersøkelsen i dag og det viser seg at han har røket det fremste korsbåndet. Så han er ute resten av sesongen, meddeler Aadland. - Uansett, jeg håper vi vinner en fotballkamp snart, avslutter han og spankulerer bortover i slippers og shorts. Behagelig, på en varm sommerkveld.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen





Mer fra Dagsavisen