Bandyrunden: Første tap for Ready

Ready tapte 3-4 for Solberg søndag og kan miste serieledelsen onsdag. Ullevål knuste Ullern i Oslo-derby, mens Skeid tapte knepent for Høvik.

Solberg var best mot Ready og vant 4–3.

– En dårlig kamp av oss. Vi er ikke oppe på nivå tempomessig, verken offensivt eller defensivt. Vi har store avstander i lagdelene og ingen av gutta er helt på. Offensivt blir det for mye en og en mot et Solberg-lag som er veldig defensive, sier trener Lars Christian Sveen til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– De sto langt inne på egen halvdel med hele laget, det håndterte vi ikke bra, selv om vi visste det og snakket om det før kampen. I alt var det en dårlig prestasjon. Da taper man bandykamper, sier han videre.

– Defensiven var glimrende gjennom samtlige 90 minutter og Ready hadde vanskelig for å skape sjanser foran Stian Østvold i Solberg-buret, skrev Marius Austad i sitt referat på Solberg sine nettsider.

Tidlig Solberg-scoring

Ready gikk ut aggressivt og sto høyt. Det straffet seg med én gang, for Solberg gikk opp til 1–0 etter bare to minutter. Etter et flott forarbeid av Kristian Hagen fikk Sondre Kristoffersen ballen alene med Ready-keeper Christoffer Andersen-Gott. Han var iskald og sendte hjemmelaget opp i føringen.

Ready skapte ikke stort etter Solbergs første mål, og det var hjemmelaget fra Solbergelva som gikk opp i 2–0 da unggutten Martin Bjerkely gjorde det meste selv. Fredrik Nordby hadde en bra mulighet helt på tampen av 1. omgang, men skuddet ble reddet.

Minuttet ut i 2. omgang ble Christoffer Carlströms cornerskudd stoppet på strek, før Solberg gikk opp til 3–0 minuttet etter. Eirik Bø Johnsen tråkket fra egen 16-meter til Solberg sin 16-meter, før han slapp perfekt til Kristoffersen. Han var igjen iskald med keeper og la på til 3–0.

Like før timen var spilt sto det 1–3. Gustav Eriksson fikk ballen av Iskander Nugmanov og ble meid ned i boksen. Ready fikk straffe som ble ekspedert sikkert i mål av Nugmanov.

Drøye ti minutter senere økte Solberg ledelsen igjen. Med to mann mindre på banen ble det tungt for Ready, som måtte se Kristoffersen sende en herlig pasning gjennom til Eirik Solberg. Også han var sikker alene med keeper.

Ready-fansen fyrte med bluss etter 4-1-scoringen.

Ready reduserte to ganger på tampen – ved Eriksson og Stian Kavli, men det var Solberg som vant til slutt – fortjent. Dermed kan Stabæk ta over tabellteten hvis de slår Sarpsborg på onsdag.

Storseier for Ullevål mot Ullern

Etter en rekke på fem strake seirer fra midten av november til starten av desember, gikk det tråere for Ullevål med fire strake tap. Søndag reiste de den berømte kjerringa da de slo Ullern 8–3 på Bergbanen.

Jesper Sagen var i fyr og flamme i starten av gårsdagens kamp og scoret hat trick fra minutt 10 til 24. Da hadde også Jonas Tjomsland tegnet seg på scoringslisten. Ullevål ledet 5–0 til pause etter cornerscoring av Jonas Gaare like før lagene gikk i garderoben.

Fire minutter ut i den andre omgangen økte Ullevål til 6–0 ved Fredrik Bakken, før Ullern scoret to ganger på sju minutter – begge gangene ved Truls Larsen etter pasning fra Fredrik Sletta. Kvarteret før slutt ble det ordentlig spenning da Didrik Strømme reduserte til 3–6 på straffe, men Jesper Bergersen tok ansvar på tampen og scoret to mål til 8–3.

– Isen var ganske trå i starten og det var lite fint spill. Vi ledet ganske enkelt 5–0 til pause mot et Ullern som ikke hadde noen avslutninger på mål. De startet 2. omgang best, mens vi var ganske passive. Vi slet på ganske trå is, men det var deilig å vinne igjen. Ullern hevde seg fra første omgang og hadde noen greie sjanser i tillegg, men alt i alt vinner vi fortjent, sier Ullevål-keeper Simen Lycke Kjøllmoen.

Ullevål kjemper en innbitt kamp om 3.-plassen i Eliteserien. Den innehar Mjøndalen akkurat nå med 14 poeng, like mange poeng som Drammen, med like mange kamper spilt. Solberg er nummer fem med 12 poeng, mens Ullevål er på plassen bak med like mange.

Ullern møtte Ullevål søndag. Foto: Mattis Bentzen

Knepent tap for Skeid

Skeid ledet både 2–0 og 3–1 over Høvik på Høvikbanen søndag kveld, men det var hjemmelaget som til slutt trakk det lengste strået etter tre mål av Maxim Pyanov. Daniel Skrettingland (2) og Even Lübeck scoret målene for Skeid.

Enda et tap gjør at det begynner å se veldig mørkt ut for Skeid med tanke på videre eksistens i Eliteserien, men så spørs det også om det i det hele tatt rykker noen lag opp fra 1. divisjon, og dermed lag ned fra Eliteserien.

---

Eliteserien bandy søndag, 11. runde:

Drammen – Mjøndalen 1-5, Solberg – Ready 4-3, Ullevål – Ullern 8-3, Høvik – Skeid 5–4.

Stillingen: 1) Ready 19, 2) Stabæk 19, 3) Drammen 14, 4) Mjøndalen 14, 5) Solberg 12, 6) Ullevål 12, 7) Sarpsborg 7, 8) Høvik 6, 9) Ullern 4, 10) Skeid 1.