Sport

MS tok sitt første poeng siden sesongstarten – VIF for sterke i forlengningen

(Manglerud Star - Vålerenga 2-3 e.f.): Manglerud Star hadde spilt 14 strake kamper uten ett eneste poeng, siden serieåpninga, men hjemme mot VIF lørdag brøt de den rekka. Men seier ble det ikke.

Siden 5-4-seieren etter forlengning, hjemme mot Lillehammer i seriepremieren, har ikke MS tatt et eneste poeng på de 14 påfølgende kampene.

Mot et Vålerenga-lag som har måttet spille forlengning i fem av de seks siste lå det kanskje litt i kortene at Steffen Thoresen skulle skyve pucken over streken til 2-2, to og et halvt minutt før tredje periode var ferdigspilt – til stor jubel i Manglerud ishall.

MS holdt unna de siste to minuttene, og til tross for en skuddstatistikk på 41-14 i favør VIF klarte MS å karre med seg et svært ettertrakta poeng.

Sundberg scoret igjen

Men i forlengningen dukket det opp en svensk kar, som elsker å spille mot MS.

Axel Sundberg scoret i begge kampene mot MS forrige sesong, og leverte hat trick da Vålerenga slo MS 7-1 i den første kampen mellom lagene denne sesongen.

MS-spillerne Mats Trygg og Jesper Öhrvall kolliderte med hverandre, og det åpnet opp for Sundberg, som satt pucken i mål, via Mathias Trygg, og sikret med det VIF to poeng.

– Du scorer hver gang mot MS? Den måtte jo komme til slutt?

– Ja, det tenkte jeg også, smiler matchvinneren da Dagsavisen møtte han etter kampen.

– Følte du seg sikker på at den skulle komme?

– Jeg vet ikke helt jeg. Men jeg har hatt en jævlig bra streak mot Manglerud. Jeg vet ikke om de passer meg eller om det bare er flyt, svarer han.

Bedring under ny trener

Manglerud Stars nye trener Knut Jørgen Stubdal, irriterte seg litt over at seieren glapp, men var tross alt fornøyd med at MS tok et poeng igjen.

– Det er synd at vi slipper inn den enkle i overtime der da, på det jeg kaller et «Vålerenga-trekk», men det var vi som gjorde det, smiler Manglerud Stars nye trener Knut Jørgen Stubdal.

«Stubben», som han kalles, har dermed fått en fin start på karrieren som hovedtrener. Torsdag spilte de jevnt med serieleder Stjernen, og lørdag kom det ett poeng mot et godt VIF-lag.

– Vi spilte bedre mot Stjernen enn i dag, men Vålerenga er nok et bedre lag enn Stjernen, selv om de leder ligaen. Så det hadde vært mer fortjent med poeng mot Stjernen enn i dag, men når gutta er skuffa over at vi ikke får to poeng mot Vålerenga så har vi kommet et stykke på vei. Vi er kjempefornøyd med ett poeng, vi fortjente kanskje ikke det, men sånn er det. Vi må begynne et sted, forklarer han ærlig.

For Vålerenga var det klart beste laget. Men takket være en god Lars Haugen bakerst, og en ny og enklere spillestil klarte MS å bite seg fast.

– Det er en helt annen følelse å stå bak der nå. Enklere ting å forholde seg til. Stemningen i laget er mye bedre nå, sier Manglerud Star-keeperen.

Han måtte gå av isen like før slutten av den tredje perioden, men sier at det ikke var noe alvorlig.

– Det var bare en krampe. Jeg er klar igjen til torsdag, sier Haugen til Dagsavisen.

VIF snudde vond trend

Med sju minutter igjen av tredje periode fikk Vålerenga muligheten til å sette 3-1 i fem mot tre-spill, men MS leverte et strålende undertall, og kom fra det med å ligge under med bare ett før avslutningen, og satte altså til slutt utligningen på tampen.

Det var imidlertid ikke bare MS som brøt en vond rekke. Vålerenga hadde nemlig gått tapende ut av enten forlengning eller straffeslagskonkurranse, ved de tre siste anledningene, senest mot Stavanger Oilers i forrige runde. Men Sundberg satte en stopper for den rekka med sin scoring.

– Det var jævlig «skjønt» å bare få en seier, og ikke dra ut det lenger, sa en mellomfornøyd Sundberg etter kampen.

For Vålerenga hadde tatt turen til Manglerud for alle poengene. Det ble det altså ikke.

– Vi hadde ikke den rette innstillinga i dag, og kanskje mange trøtte bein. Jeg vet ikke, sier Sundberg.

– Kanskje ikke så rart med trøtte bein når man må spille forlengelse hver kamp? Hvorfor klarer man ikke avgjøre kampene, og spesielt denne?

– Det er et bra spørsmål. Vi må både score flere mål og stenge igjen. Men vi gjør noen feil, vi må samarbeide bedre, sier svensken.

– Er det MS som spiller bedre, eller dere som er dårligere sett opp mot kampen dere vant 7-1 her tidligere i sesongen?

– De hadde bedre fart enn de hadde sist, men det skal ikke ha så mye å si som det her. Det er bare opp til oss. Vi må gjøre vår kampplan og trykke på, og ikke tvile.

– Viktig at vi nærmer oss

Til tross for en mellomfornøyd følelse i VIF-leieren, var stemningen bedre i MS-garderoben etter at de endelig klarte å ta et poeng igjen.

MS starta også kampen godt, og tok ledelsen i førsteperiode ved Hampus Sjöbrink, etter lekkert forarbeid av Kjetil Martinsen som dro av Villiam Strøm, før han tok en runde bak målet, og serverte Sjöbrink nærmest på blank kasse.

Andreperiodene har ofte vært et problem for MS denne sesongen, og det ble to baklengs også denne lørdagen, men til tross for to fulltreffere av Tobias Lindström klarte MS å begrense det til kun to i sekken, før de i tredje altså utlignet og sikret ett poeng.

– For å få mål må du trøkke på hardere. Og 70 prosent av gangene så blir det 3-1 i stedet for 2-2, for da må vi ta sjanser. Det blir mye mer åpent bakover, og man blir ofte kontra på. At vi fikk 2-2- er litt tilfeldig, men vi er glad for det, sier Stubdal.

– Vi må vise at vi kan ta poeng jevnt og trutt. Å tape 5-1, 6-1 og 7-1 gang på gang går på moralen, så det er viktig at vi nærmer oss å vinne kamper. I dag sa vi at vi skulle være fornøyd om vi fikk en pinne, og det gjorde vi. Det handler om å få mer enn bare hederlige resultater, avslutter han.

Eliteserien ishockey menn lørdag:

Grüner – Frisk Asker 4-7 (1-3, 2-1, 2-3)

Manglerud Star – Vålerenga 2-3 e.f. (1-0, 0-2, 1-0, 0-1)

Ringerike – Lillehammer 2-3 e.f. (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)

Storhamar – Stjernen 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)

Stavanger – Sparta 5-2 (2-0, 2-1, 1-1).


Mer fra Dagsavisen