Ishockey

Marerittet fortsetter for MS: Grüner ydmyket hjemmelaget i derbyet

(Manglerud Star - Grüner 1-5) Manglerud Star tok tidlig ledelsen og holdt den lenge. Så løsnet det virkelig for Grüner i siste periode.

MANGLERUDHALLEN (Dagsavisen): Fjordkraft-ligaens to bunnlag møttes lørdag ettermiddag til dyst i Manglerudhallen. Tidligere på dagen publiserte Manglerud Star en pressemelding om at hovedtrener Corey Neilson har sagt opp sin stilling på bakgrunn av familiære årsaker. Dermed var det Magnus Melbye som ledet laget som ligger nederst på tabellen, mot tabellnabo og Oslo-rival Grüner.

Det så lenge ut til å bli en opptur i Manglerud Stars marerittsesong så langt, men Grüner gjorde en sterk tredje periode med tre raske scoringer mot slutten av kampen.

Dermed tapte MS nok en gang, og forblir nederst på tabellen i Fjordkraft-ligaen. Grüner nærmer seg på sin side trygg plass, kun tre poeng bak Ringerike.

Straffe

Lite hadde skjedd i åpningsminuttene før Mangelud Stars poengkonge Robin Olsen-Syversen ble stoppet på vei igjennom alene med keeper av Grüners Marius Carho Hansen. Dermed fikk hjemmelaget straffeslag før fem minutter av første periode var spilt, og samme mann som ble hindret fikk sjansen igjen. Denne gang uforstyrret alene med Quentin Papillon i Grüner-buret. Her gjorde Olsen-Syversen alt rett, og etter å ha rundet Papillon sendte han hjemmelaget i føringen.

Manglerud Stars Robin Olsen-Syversen har akkurat rundet Grüner-keeper Quentin Papillon på straffe. MS' poengkonge sendte dermed hjemmelaget i ledelsen.

MS fortsatte å styre spillet etter å ha scoret kampens første, og Grüner slet med å etablere angrep i første periode. Da det gjensto to minutter før pause, fikk bortelaget sin andre utvisning for dagen da Petter Sandboe Andersen gikk av isen for interference. Men annet enn et godt angrep og offensivt løp fra Mats Trygg, skapte ikke hjemmelaget store nok farligheter til å øke ledelsen. I tillegg ble også hjemmelagets Steffen Thoresen utvist et halvt minutt før pause. Dermed sto det kun 1-0 til hjemmelaget etter første periode, til tross for å ha hatt klart flest sjanser og skudd på mål før hvilen.

Fem utvisninger

MS sto godt imot i undertall fra start av i andre periode, og Grüner maktet ikke å utnytte fordelen. Bare i underkant av fire minutter etter at MS ble fullt lag igjen, fikk bortelaget en ny mulighet i overtall etter dagens mest soleklare utvisning for slashing fra Joachim Hermansen. I et av de første angrepene i overtall mistet Grüner pucken, og Christoffer Larssen Berger snappet opp pucken med halve banen å skøyte på alene. Løperen maktet dog ikke å overliste Papillon, som gjorde nok en sterk redning for bortelaget som slet selv med en mann mer på isen.

Christoffer Larssen Berger fortviler etter å ha misbrukt en gyllen mulighet til å øke ledelsen i undertall for hjemmelaget.

Kort tid etter pådro Grüner seg to utvisninger, men heller ikke i fire-mot-tre- og fem-mot-tre klarte MS å øke ledelsen. Etter hvert som begge lagene ble fulltallige igjen åtte minutter ut i andre periode, fikk hjemmelaget en ny utvisning for interference. I dette overtallsspillet var Grüner langt bedre, og skapte flere gode nok muligheter til å utligne. Effektiviteten satt dog ikke, og nok et powerplay endte målløst.

Med nytt overtall noen minutter senere og bedre spill fra bortelaget, satt pucken omsider i mål for Grüner. Uheldigvis for bortelaget ble målet annullert for høy kølle fra Trym Dalebråten Auren, og MS ledet fortsatt med ett mål før tredje periode.

Grüner-spillerne fortviler etter dommernes avgjørelse om å annullere bortelagets utligning like før pause.

Snudde totalt

Tidlig i tredje periode ble målscorer Olsen-Syversen utvist for hooking, men heller ikke her maktet Grüner å utnytte overtallet. Det var derimot med like mange spillere på isen at utligningen skulle komme for bortelaget. Med underkant av ti minutter igjen å spille satt omsider utligningen for Grüner, og denne gangen sto målet som godkjent. Mannen med gullhjelmen på for Grüner og tidligere MS-spiller, Petter Sandboe Andersen, fyrte av fra distanse og hamret pucken i nettet bak Lars Haugen i MS-målet.

Grüner feirer Andersens utligning foran MS-benken.

Etter den etterlengtede utligningen skulle det virkelig løsne for gjestene, som på dette tidspunktet fikk litt av et momentum. Først sendte Sander Frøberg Grüner i ledelsen to minutter etter utligningen, før Auren scorte på lovlig vis kun 30 sekunder etterpå. Dermed var hele kampbildet snudd på noen få minutter, og alt gikk bortelagets vei.

Grüners drømmeperiode var ikke over, og Nicolai Eliesen la på til 4-1 i undertall under nok et MS-powerplay. Med keeper ute av buret for å skape overtall i sluttminuttene ble ikke resultatet penere for hjemmelagets del, og Stian Thorbjørnsen la på til 5-1 med kampens siste scoring minuttet før slutt.

Marerittsesongen til Manglerud Star fortsetter, mens Grüner har alle muligheter til å holde seg i Fjordkraft-ligaen.

---

Fjordkraftligaen – runde 14

Manglerud Star – Grüner 1-5 (1-0, 0-0, 0-5)

Manglerud Ishall, 725 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (4.46) Robin Olsen-Syversen (straffe).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-1 (50.18) Petter Andersen (Skuterud, Eliesen), 1-2 (52.50) Sander Frøberg (Sommer Nielsen, Hansen), 1-3 (53.22) Trym Auren (Berling), 1-4 (56.16) Nicolai Eliesen (Mäkinen), 1-5 (58.02) Stian Thorbjørnsen (Opsahl).

Utvisninger: Manglerud Star 7 x 2 min., Grüner 8 x 2 min.

Skudd: 40-29 (15-6, 14-13, 11-10)

Dommere: Roy Stian Hansen & Marcus Vardeberg Wannerstedt