Ishockey

Nytt overtidstap for Vålerenga: – Kjennes ikke bra

(Vålerenga - Stavanger Oilers 1-2 e.f.). Det så lovende ut for Vålerenga med 20 minutter igjen mot Stavanger torsdag, men det endte med 1-2-tap etter overtidsspill. Kenneth Larsen er oppgitt.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Tapet var Vålerengas tredje etter overtidsspill på de siste fire kampene, etter 3-4-tap for Ringerike 21. oktober og 1-2-tap for Sparta 16. oktober. Innimellom der en sterk 3-0-seier over Lillehammer borte. VIF er nå nummer fem med 26 poeng etter de 15 første kampene. Opp til serieleder Stjernen, som slo Manglerud Star 3-1, er det åtte poeng.

– Det kjennes ikke bra å tape enda en kamp etter overtidsspill. Jeg har aldri vært med på noe sånt før, med så mange kamper hvor kampene går til overtid, sier en smått oppgitt VIF-trener Kenneth Larsen til Dagsavisen etter tapet.

Om tabellsituasjonen og de første 15 kampene sier han:

– Vi skulle gjerne hatt litt flere poeng, det er det ingen tvil om. Vi må jobbe målrettet hele tiden, så skal vi klatre og ta litt innpå lagene i toppen etter hvert. Jeg orker ikke det kjempefokuset på tabellen enda. Spillet sitter enda bedre og bedre nå, det er det jeg fokuserer på.

– Det er surt. Jeg hater Oilers, sier Jørgen Karterud.

Tett og jevnt – igjen

Det ble «som alltid» tett og jevnt da Vålerenga og Stavanger møttes torsdag kveld i Jordal Amfi. Smått utrolig, men sant – på de siste 23 tellende seriekampene mellom lagene har et av lagene vunnet med flere enn tre mål etter ordinær tid bare én gang! Det var i februar 2019 da Stavanger feide VIF av egen bane med 1–6. Utenom det har ni av de 22 kampene endt med overtidsspill, inkludert torsdagens kamp.

– Det er ganske ekstreme tall, sier han når han får presentert statistikken fra Dagsavisens utsendte.

– Hvorfor er det så jevnt mellom VIF og Oilers?

– Det er jo to bra lag som møtes. Begge er tette defensivt og det er tett og jevnt i hver eneste duell på isen. Ingen av lagene som gir fra seg noe. Kampen kunne vippet begge veier, jeg synes vi har flest store sjanser til å avgjøre. Men det var ikke dagen vår til å score. Kanskje vi hadde litt dårlig selvtillit til å score, sier treneren, som tross alt var fornøyd med mye:

– Sett over ett spiller vi en bra kamp. Det var mye bedre defensivt enn på lenge, og nå har vi spilt to gode kamper defensivt. Mot Lillehammer borte var vi også solide defensivt.

Scoret, men annullert

Ti minutter ut i torsdagens oppgjør trodde Jørgen Karterud at han hadde sendt Vålerenga i føringen da han kriget pucken i mål fra kloss hold. Men dommerne mente Karterud dyttet Stavanger-keeper Henrik Holm såpass mye at de valgte å annullere målet.

– Vi ønsker jo trøkk foran mål. Jeg prøver bare å dytte den inn på (Henrik) Holm, men som jeg pleier å si: Det ødelegger hockeyen hvis man skal ta bort sånne mål. Jeg satser på at dommeren tar feil, sa Karterud med et lite smil om munnen til TV 2 etter den første perioden.

Likevel var det VIF som scoret det første tellende målet. Mika Partanen spilte vegg med Mathis Olimb før finnen kom alene med Holm. Han gjorde ingen feil og 1–0 til Vålerenga.

Colin Spaberg Olsen fikk en enorm mulighet til å øke til 2–0 da VIF spilte i overtall i midten av den andre perioden, men Olsen ble stoppet på lekkert vis av Holm i Stavanger-buret. Og Karterud var enda nærmere to minutter før den andre perioden var slutt, men Karterud hamret pucken i tverrliggeren fra fire-fem meter.

Utvisning ble avgjørende

Ledelsen sto seg til det var spilt 44 sekunder av den tredje perioden. Stavanger var i overtall etter at Stefan Espeland fikk en unødvendig utvisning fem sekunder før slutt i den andre perioden. Det utnyttet gjestene etter et skikkelig trøkk mot Vålerenga-buret. VIF fikk ikke klarert pucken, og den endte på køllebladet til Steven Whitney. Han plasserte pucken lekkert i krysset til 1–1.

– Det var en unødvendig utvisning, men sånt skjer noen ganger. Det er ikke alltid man tenker like klart når man er sliten. Jeg synes uansett at disiplin i laget var bra, for det var den eneste utvisning vi får. Man må regne med at sånt skjer, sier Larsen.

Resten av den tredje perioden ble tett og intens, selv om Vålerenga presset hardt i powerplay etter 53–54 minutters spill. Hjemmelaget klarte ikke å få pucken i mål med én mann mer på isen, og heller ikke de siste minuttene med like mange på isen.

Og bare to minutter og ti sekunder ut i overtidsperioden scoret Jarrett Burton sitt tiende mål på 15 kamper denne sesongen og sørget for to poeng til Stavanger. Dan Kissel la pucken på mål, der canadiske Burton dukket opp og styrte pucken i mål til 2–1.

Stavanger straffet VIF hardt i overtall – gjestene spilte med én mann mer i bare to minutter, men klarte likevel å score. Vålerenga spilte fem mot fire i seks minutter, men gjorde ikke mål.

– Jeg er ikke fornøyd med vårt powerplay. Vi har bra med flyt og mange sjanser, men vi burde scoret i minst ett av tre overtall, konstaterer treneren.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Vålerenga-Stavanger Oilers 1–2 e.f. (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

Jordal Amfi: 3678 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1–0 (13.02) Mika Partanen (Mathis Olimb).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1–1 (40.44) Steven Whitney (Christoffer Karlsen, Martin Lefebvre).

Forlengning: 1–2 (62.10) Jarrett Taylor Burton (Dan Kissel, Daniel Bøen Rokseth).

Utvisninger: Vålerenga 1 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Skudd på mål: 33–24.

Eliteserien ishockey menn torsdag, 15. runde:

Frisk Asker – Ringerike 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Stjernen – Manglerud Star 3-1 (0-0, 3-1, 0-0)

Grüner – Storhamar 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Vålerenga – Stavanger 1-2 e.f. (1-0, 0-0, 0-1, 0-1).

Spilles 16/11: Sparta – Lillehammer.





Mer fra Dagsavisen