Skeid-Can avgjorde på overtid mot VIF 2

(Vålerenga 2 - Skeid 2-3): Mesut Can ble den store helten for Skeid da han skaffet straffespark som han selv satt i mål langt på overtid mot VIF 2. Nå er laget serieleder igjen ettersom Hødd overraskende tapte sin kamp.

Bilde 1 av 5

Intility Arena (Dagsavisen): Skeid er fremdeles for alvor med i duellen om å rykke opp til 1. divisjon etter seieren mot VIF 2 lørdag. Etter kampen kunne Tom Nordlie puste lettet ut, og smile etter noen hektiske sluttminutter.

– Hvor viktig var det at det ble tre, og ikke ett poeng her i dag?

– Det er veldig viktig, men vi skal være så ærlige å si at det kunne vippa begge veier, sier han til Dagsavisen etter kampen.

I forkant av kampen var det blitt stilt spørsmål om Vålerenga 2 kom til å ta med flere A-lagsspillere mot Skeid, i og med at Eliteserien har pause. Og det var et forsterket VIF 2 som møtte Skeid på Intility Arena. Både Felix Horn Myhre, Abdisalam Ibrahim, Magnus Lekven og Aron Dønnum var med fra start for de blå.

To tidligere scoringer

Særlig sistnevnte var svært sentral, og spilte en meget god kamp for hjemmelaget. Og det var også han som fikk æren av å sette den første ballen i nota etter flott forarbeid av Sander Haugaard Werni som serverte Dønnum på blank, allerede etter 13 minutter.

Skeid slo imidlertud kjapt tilbake. Etter 18 minutter fikk Johnny Buduson ballen. Fra sin høyrekant misset han fullstendig på innleggsforsøket, og ballen satt kursen rett mot nærmeste stolpe. Petter Karlsen i VIF-buret ble tatt på senga og utligningen var et frustrerende faktum for Vålerenga. Målet var for øvrig det første til Buduson etter returen til Skeid.

Lagene gikk til pause med 1-1, hvilket var greit nok etter spill og sjanser, til tross for at Skeid var det laget som skapte mest. Gjestene fra Torshov manglet beslutsomhet i sine angrep, mens VIF 2 sine forsøk ble stort sett blokkert.

Marginer i Skeids favør

Seks minutter ut i andreomgang var Skeid nære ved å ta ledelsen. Et innlegg fra Johannes Andres Nunez Godoy fant panna til David Tavakoli, og da blir det alltid skummelt. Skeid spissen fikk bra kraft i headingen, men Karlsen i VIF-målet fikk slått ballen via tverrliggeren og til hjørnespark.

Et par minutter senere var Aron Dønnum på farten for VIF og spilte igjennom Kevin Ogudugu som skle inn Skeid-keeper Adrian Jonuzi Møller, kom først på ballen, og scoret. VIF trodde de hadde tatt ledelsen, men dommeren valgte å annulere målet for farefult spill. VIF 2 sin trener Gard Holme lot det skinne klart igjennom at han var uenig i avgjørelsen da Dagsavisen snakket med han etter kampen, men ønsket i kommentere det ytterligere.

Tom Nordlie mente på sin side at det var en vanskelig situasjon.

– Det er en situasjon der man ikke kan ta dommeren uansett hva han velger, men jeg kunne ikke skutt han om han ikke hadde blåst, sier Nordlie og legger til:

– Men han kommer inn med knottene først, så det er også helt greit at han annulerer målet.

Frustrasjonen ble ikke mindre for Vålerenga da David Tavakoli scoret for Skeid på det påfølgende angrepet.

– Det er for dårlig av oss. Denne kampen burde vi ha leda 3-1 og avgjort, men vi kan skylde oss selv når vi ikke følger med, sier Holme etter kampen.

Slo tilbake

Men VIF var ikke død og begravet. Etter 66 minutter ble det frispark litt ute til venstre. Dønnum fant hodet til Felix Horn Myhre, og eliteseriekombinasjonen sørget for 2-2.

Kampen bikka fram og tilbake utover i omgangen. Johannes Andres Nunez Godoy fikk en ålreit mulighet kvarteret før slutt, men skjøyt utenfor.

Vålerengas forsøk ble stort sett stoppet av oppofrende forsvarsspill hos Skeid, men fem minutter før slutt slo det sprekker og da dagens beste VIF-spiller, Aron Dønnum endte opp med ballen alene litt til venstre for Møller trodde alle at VIF2 3-2-scoring skulle komme, men Dønnum satt ballen via Skeids sisteskanse og det endte med hjørnespark.

Dønnum i praktslag

To minutter senere var Dønnum på farten igjen, denne gang som servitør. Han dro seg fri nede på venstresiden og fant Kevin Ogudugu foran mål. Avslutningen tvingte Møller ut i full strekk, men Skeid-keeperen reddet mesterlig.

Mesut Can hadde kommet inn som innbytter for David Tavakoli et kvarter før slutt. På overtid fikk han tre Vålerenga-spillere rundt seg på kanten av 16-meteren, men spissen fikk rettvendt seg og dro seg forbi to, men da han skulle forsere Ulrik Mathisen ble han sparket i leggen.

Dommer Sebastian Mikalsen pekte på straffemerket. Can tok straffen selv og banket inn 2-3-målet til elleville jubelscener blant de rød og blå.

– Det er vel ikke så mye å si på den straffa, selv om han søker den, sier Gard Holme som tross alt fant noen lyspunkter.

– Vi gjennomfører en veldig bra fotballkamp. Jeg er fornøyd med prestasjonen, men vi må slutte å rote bort poeng på overtid.

– Fortjent

Tom Nordlie var også fornøyd med det Skeid leverte, og synes det var rettferdig at Skeid til slutt vant oppgjøret.

– Vi skaper jo tre-fire målsjanser før de er i angrep i førsteomgang. Alt i alt synes jeg det er fortjent at vi vinner til slutt, men det kunne gått begge veier, sier Nordlie.

– Vi har en dårlig periode både i første- og andreomgang, ellers er jeg fornøyd, konkluderer han.

PS! Ettersom Hødd tapte 0-1 for Vidar søndag, leder Skeid nå denne avdelingen med to poeng foran Hødd.

Vålerenga 2 - Skeid 2-3 (1-1)
Intility Arena: 289 tilskuere.
Dommer: Sebastian Mikalsen.
Assistentdommere: Rikke Helene Melby og Per Aage Christensen.

Mål: 1-0 Aron Dønnum (13), 1-1 Johnny Buduson (18), 1-2 David Tavakoli (55), 2-2 Felix Horn Myhre (67), 2-3 Mesut Can (90).
Gult kort: Kevin Ogudugu, Aron Dønnum, Felix Horn Myhre, VIF 2.
Henning Tønsberg Andresen, Hassan Mohamed Yusuf, Skeid.

Vålerenga 2: Petter Karlsen - Sakarias Opsahl, Felix Horn Myhre, Abdisalam Ibrahim - Magnus Lekven (Martin Bech Riisnæs, 65), Ulrik Mathisen, Aron Dønnum, Kevin Ogudugu, Magnus Grødem (Osame Sahraoui, 65) - Oliver Valaker Edvardsen, Sander Haugaard Werni.
Skeid: Adrian Jonuzi Møller - Stian Kommandantvold Pettersen, Kim Skogsrud, Tom Even Skogsrud, Ayoub Aleesami - Mohamed Mahnin, Hassan Mohamed Yusuf, Henning Tønsberg Andresen (Mustafa Hassan Ahmad, 68) - David Tavakoli (Mesut Can, 75), Johnny Buduson (Sander Flåte, 89), Johannes Andres Nunez Godoy.

2. divisjon fotball menn avd. 2 søndag, 19. runde:

Vard Haugesund – Kjelsås 1-3, Vidar – Hødd 1-0.

Spilt lørdag: Vålerenga 2.-lag – Skeid 2-3, Egersund – Arendal 1-0, KFUM Oslo – Fløy 3-1, Stjørdals-Blink – Nardo 1-1, Bryne – Brattvåg 0-1.