Røymark matchvinner for VIF i forlengelsen

(Vålerenga - Storhamar 2-1 e.f.) Martin Røymark avgjorde for Vålerenga da rivalen Storhamar ble senket i spilleforlengelse i Furuset Forum.

Bilde 1 av 2

FURUSET FORUM (Dagsavisen): Martin Røymark ble helten for vertene kort tid ut i spilleforlengelsen. Colin Spaberg Olsen sendte Vålerenga i føringen, men Storhamar kom tilbake ved Victor Svensson i midtperioden. Ingen maktet å avgjøre i ordinær spilletid, men i forlengelsen trakk Roy Johansens mannskap det lengste strået. Røymark plasserte inn matchvinnerscoringen fra kort hold.

Storhamar hadde vunnet ni strake mot VIF før torsdagens kamp, men Røymark sørget for å stoppe den vonde tapsrekken. Tabelltoer VIF er kun poenget bak Storhamar etter 2-1-seieren.

Les reaksjoner fra matchen her! (DA+)

Lindström-sjanse

Etter tre minutters spill fikk Tobias Lindströms Vålerengas første store sjanse i torsdagens oppgjør. Formspilleren fikk plutselig fri bane mot Storhamar-buret, men gjestenes keeper Oskar Östlund gikk seirende ut av duellen mot VIF-løperen. Storhamar fikk en god mulighet etter drøyt seks minutter, da Christian Rogne Bull løsnet skudd fra skrått hold. Steffen Søberg i VIF-buret tok seg imidlertid av backens forsøk.

Colin Spaberg Olsen ordnet 1-0 for vertene etter halvspilt 1. periode. Han ble spilt gjennom av Villiam Strøm. Førstnevnte gjorde ingen feil alene mot Östlund og satte pucken sikkert inn i nettet.

Andreas Stene var nær ved å ordne 2-0 halvminuttet før periodeslutt, men fra kloss hold satte han pucken rett på Östlund.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Utligning

VIF fikk en rekke store sjanser på rad etter halvspilt periode. Filip Gunnarsson avsluttet kanonaden med et skudd i nettveggen fra kort hold. Like etter ble samme mann sendt i fryseboksen for slashing, men Storhamar, som for anledningen var uten stjernen Patrick Thoresen (karantene), maktet ikke å utnytte overtallet.

Med seks minutter igjen av midtperioden fikk Gunnarsson nok en god mulighet til å score, men ble nektet av Östlund. Like etter utlignet bortelaget. Victor Svensson dunket pucken i nettet fra kort hold.

- Storhamar utlignet fortjent, vi har gjort en dårlig match. Dårlig pasningsspill fra vår side, dårlig selvtillit. Vi er passive og lar Storhamar ta kommandoen. Vi er ikke fornøyd med dette, sa Vålerengas sportssjef Espen ”Shampo” Knutsen i pausen før 3. periode.

I 2016

Forrige VIF-seier mot Storhamar kom 11.10 2016 (3-0). Dermed var det på høy tid med en VIF-triumf.

Andreas Stene fikk en gigasjanse i overtall knapt fire minutter ut i 3. periode, men VIF-spilleren satte pucken over fra kloss hold. Rasmus Ahlholm, som nå har rundet 100 obligatoriske kamper for VIF, fikk en stor sjanse da han plukket opp en retur like utenfor kassen, men avslutningen hans ble reddet av Storhamars burvokter.

2:20 før slutt fikk Vålerenga en gyllen mulighet til å avgjøre da gjestenes Robin Dahlstrøm pådro seg en tominutter, men gjestene holdt unna. I forlengelsen sørget imidlertid Roy Johansens mannskap for jubel for hjemmefansen.

Vålerenga – Storhamar 2-1 e.f. (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)