Rivingen av Jordal Amfi startet torsdag ettermiddag

Rivingen av Jordal Amfi er i gang

Dagsavisen var til stede. Se video!

 

Se video fra rivingen i vinduet over!

Av Tom Vestreng, Dag Høie, David Stenerud og NTB

– Det er på tide med ny hall. Selv om det er vemodig å se at dette skal rives, sa ordfører Marianne Borgen til Dagsavisen nylig da hun var innom med skøytene en siste gang før OL-arenaen fra 1952 jevnes med jorden for å gi plass til en ny og moderne hall.

Les Tom Vestreng vakre barndomsminne: Da jeg scoret på Jordal Amfi

Det er 10 dager siden man begynte å demontere hallen innvendig, men nå gyver man løs på selve konstruksjonen.

Rivingen ble markert ved at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tok plass i den 64 tonn tunge gravemaskinen og satte grabben ned i taket på bygget.

– Det var veldig gøy og ærefullt å få være med på den første rivingen. Jeg hadde håpet å få et større jafs av det hele, men det ble det ikke noe av på grunn av sikkerheten, sa Johansen.

Les også: Vemodig teppefall for Jordal Amfi

Hele riveprosessen er beregnet til å ta seks uker. Den spesialbygde gravemaskinen vil gradvis tygge seg gjennom betongen og deretter ta seg innover i bygget. Vaierne som holder taket oppe, kuttes etter hvert som rivingen skrider fram. Og når taket er revet vil man ta fatt på selve tribunene.

Nye Jordal Amfi skal stå ferdig til sesongstarten i september 2018. Den nye hallen vil få 5500 sitteplasser og ha et bruksareal på 11.550 kvadratmeter. Prislappen er på over 500 millioner kroner.

Vålerengas ishockeylag vil spille sine hjemmekamper i Furuset Forum fram til den nye arenaen står klar.